Foreldremøte 1. trinn Flatåsen skole

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kunnskapens Borg – Trivsel og læring for samfunn og næring.
Advertisements

LEK - Livsstilendringskurs
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Gutter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Tannhelse- tjenesten
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Levanger kommune enhet Relasjonelle faktorer i læringsmiljøet Bunntekst 1 Materiell for helhetlig arbeid med læringsmiljø, U.dir, StåstedsanalysenElevundersøkelsenForeldreundersøkelsenFaktorer.
Foreldremøte 7.trinns foreldre, vår 2014 Rektor Merete Eskelund
“FØRSKULEVUKKU “ ... Bygger på ordinært Helsestasjons program
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
Generelle tiltak og forebygging
Samarbeidspartnere RVTS Sør Familiekontoret i Kristiansand KUP
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Foreldremøte 7.Trinns foreldre vår 2012 Rektor Merete Eskelund
Foreldremøte 7.trinns foreldre, vår 2013 Rektor Merete Eskelund
Foreldremøte 8. trinn 28. September 2010.
Læring gjennom arbeid, engasjement og trivsel. Dersom skolen skal fungere godt forutsettes ikke bare at elevene kjenner hverandre, men at også foreldrene.
"God bagasje på livets reise."
HelART i Ulåsen barnehage
SKOLEHELSETJENESTEN Ra ungdomsskole. Skolehelsetjenestens program 10.klasse: Vaksine (difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt) 8. – 9. – 10. klasse:
- Jenter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Fysioterapeut Helsesøster
Kampen skole Vår visjon:
Kan ikke alle bare være venner da?
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
Lyshovden Oppveksttun!
LEKE,LÆRE,LE – sammen gjør vi det! Visjon Røyslimoen skole 2013.
Foreldremøte 2. trinn
FORELDREMØTE 1. KLASSE 11. MARS 2015.
Velkommen til førskoledag
Velkommen til førskoledag!
Hva er viktig for elevers læring?
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
SKOLEVEGRING Oslo kommune Veileder.
Foreldremøte 7. September 2016 OPPVEKST | Søm barnehage.
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
Foreldremøte Læringsmiljø Jan Åge Almås. Thomas Nordahls 8 punkter for at en elev skal ha et godt læringsmiljø Thomas Nordahl: skoleforsker og professor.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
Høsten Adresse: minskole.no/bogafjell (som før)
PSYKISK HELSE & OVERGANG FRA UNGDOMSSKOLEN Skolehelsetjenesten i Stavanger.
UNG DATA – TYRIFJORD VGS
Velkommen til foreldremøte!
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Helsesøster Revheim skole
Velkommen til foreldremøte for 8. trinn
Velkommen til dag 4 Kompetanseprogrammet mobbing
Foreldremøte Hamretun barnehage 26. September. 2017
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Foreldremøte September 2017.
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til Apalløkka
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Kristianslyst skole 3. september 2018
Siste året i barnehagen
Psykisk helse.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 3.TRINN
Mestring for alle – fordi vi våger!
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
HELSESTASJONS- OG SKOLEHELSETJENESTEN
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Oppstart i barnehagen.
Vår skole på Fornebulandet
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Foreldremøte 1. trinn Flatåsen skole Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten ved Flatåsen skole Helsesøster Siri-Wibeche Larsen Tilstede alle dager. Åpen dør 09.00-13.00 Fysioterapitjenesten v/ Ingrid Halseth og Linda Sund Ergoterapitjenesten v/ Ingunn H. Larsen Rådgivende skolelege Sten Johannesen Fysio og ergo er ikke lokalisert ved skolen, men kommer ved behov. Fysio og ergo har lang tradisjon for å jobbe tverrfaglig med helsesøster rundt enkeltsaker, men jobber nå målrettet mot å jobbe mer helsefremmende opp i mot hele elevgruppen. Vi ønsker å bidra til tiltak som bidrar til at ALLE barn opplever mestring og trivsel på skolen fremfor å få enkeltbarn henvist. Bidro inn i en slags trivselsuke på 1. trinn i fjor, og håper at vi kan få til noe tilsvarende i år også.

Voksne skaper vennskap http://www.udir.no/vennskapmotmobbing

Barn må ha det bra for å kunne motta læring Fravær av sykdom Kosthold Familie Venner Trivsel Mobbing Trygghet Selvtillit Søvn/hvile Fysisk aktivitet Stress Mestring Læringsmiljø Klasseledelse Klima i klassen Variasjon Utfordringer Alt henger sammen. Når ting fungerer og barnet har det bra så har de mer overskudd til å motta læring. Dersom de har sovet for lite, ikke fått tid til frokost, gruer seg til friminuttet, bruker mye energi på å sitte stille, har det vanskelig hjemme så sier det seg selv at det ikke er optimale læringsforhold. Barn må ha det bra, og foreldre, lærere og skolehelsetjenesten må samarbeide om dette.

1. klassingen Oppmerksomhetsspenn på 10-12 min Stor overgang fra aktiv barnehagehverdag Behov for hyppige pauser/variasjon mtp lekser Har en iboende bevegelsesglede som vi må ta vare på Nysgjerrig og utforskende

Hva kan dere foreldre bidra med? Snakk positivt om skolen og andre barn/familier Være lojal mot det som fellesskapet bestemmer Ta dere tid til å se andres barn La barna gå til skolen – skape gode vaner Sett av tid til frilek Bli kjent med de andre foreldrene - Ta opp evt misnøye med lærerne/andre foreldre, ikke ta det foran barna - Eks bursdagsinvitasjoner. Stor makt i bursdagsinvitasjoner – barna forstår ikke konsekvensene av å sette utenfor. Slå sammen bursdager? Låne lokale? - Barn har ofte nok med seg selv, men vi som voksne må heve blikket og se om det er noen som blir satt utenfor. Ta ansvar når man ser andre barn i skolegården/garderoben som ikke har det bra. - Kampanje høst og vår: Aktiv skolevei. Premiering til skoler som er flinke til å gå/sykle. Mye tilbud om organisert aktivitet på ettermiddagen, men vær tilbakeholden slik at barn også får tid til den uorganiserte leken. Jmfr Arne Næss på spørsmål om når han begynte å interessere seg for klatring. ”Det er ikke jeg som har begynt å klatre, det er dere andre som har sluttet”. Eks hele familier kan møtes i skiløypa i stedet for aldersinndelt trening. Trygghet i å kjenne de andre foreldrene, lav terskel for å ta opp ting som oppstår. Barn mobber ikke foreldres venners barn. Skal gå sammen i minst 7 år. Eks facebookgruppe for trinnet hvor man kan diskutere ulike tema, invitere til foreldrekvelder, spillkvelder, uformelle treff på fotballbanen eller i skiløypa etc.