Rydding i arenaer Innspill fra ordførerne i Sandefjord, Larvik og Tønsberg kommuner Invitasjon til bedre interkommunalt samarbeid i Vestfold.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Deltaking, inkludering og velferd
Advertisements

Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Næringsvennlig offentlig sektor Grupperapport til Strategisk næringsplan for storbyregionen Stavanger
Forberedende arbeid felles ruspolitisk handlingsplan Innherred samkommune FORPLIKTENDE SAMARBEID MELLOM KOMMUNENE LEVANGER OG VERDAL.
SLT i Sandnes Orientering om bakgrunn, formål, organisering og tiltak
Internasjonalt arbeid
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Nordisk tilsynskonferanse
Statssekretær Roger Ingebrigtsen Helse- og omsorgsdepartementet Norsk Dagkirurgisk forum, 8. januar 2010 Samhandling mellom primærhelsetjenesten og dagkururgiske.
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene
Prosjektet ”samhandling mellom kommunene i Sør-Trøndelag” Styringsgruppens konklusjoner og anbefalinger Orientering på KS høstkonferanse Røros, 5. november.
Arbeidsgiverrollen - politisk og administrativt
Samordning av IKT-utviklingen i kommunesektoren
Samhandlingsarena Aker Styringsgruppe Oslo kommune.
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Innherred samkommune 1 Kommunesamarbeidet mellom Levanger og Verdal fra 2010 – alternativer og konsekvenser Rapport fra forstudie ”ISK3” Administrasjonssjef.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Presentasjon 4. april 2006 Britt Haraldsen
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
12K-STYRET FRA REGIONALE NÆRINGSOMRÅDER TIL BÆREKRAFTIG AREALPOLITIKK
Vestfolds fortrinn Klima og natur, kulturhistorie Urbant Variert arbeidsmarked Kort vei til Oslo.
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Side 1 Veier videre for 9K Jørund K Nilsen Laholmen 14. mars 2003 Veier videre for 9K.
Veien videre for 9K Presentasjon i på Laholmenseminar 14. mars 2003 Harald Haug Andersen.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
1Næringslivsringen strategiplan 2002 STRATEGIDOKUMENT OKTOBER 2002 Innhold Næringslivsringens ( NLR ) formål Næringslivsringens langsiktige hovedmål Næringslivsringens.
KS Folkevalgtprogram Thomas Scheen, rådgiver KS.
Forpliktende samarbeid for å redusere klimagassutslipp Klima Østfold.
Aktørenes roller i planprosessene
Inn på tunet – noe for Hemne kommune? Kari Frøseth, rådgiver
 VELKOMMEN 26. februar kl – ordinære saker TORP – presentasjon av framtidsplanene Påfølgende torskemiddag Generalforsamling
Viktige strategiske forskningstema, Stavanger kommune
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Møte i Møre og Romsdal Kommunereformen i Vestfold Vestfold er det fylket i landet som antakelig får med flest kommuner i LØP1, dvs. sammenslåing.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlings- reformen Rådmann Arve Semb Christophersen Larvik kommune Larvik – der det gode liv lever!
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Sentral støtte til lokal innsats Direktør Bjørn-Inge Larsen.
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Innspill til strategi Visjon: NTNU IT bidrar til et innovativt universitet -- Kunnskap for en bedre verden Drift: tilrettelegge for brukerens.
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Samhandlingsreformen i kommunene- Erfaringer fra Ski kommune
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Verdal, 13. april 2010 Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene Interkommunalt samarbeid i barnevernet – politisk moteord eller god løsning?
Planstrategi og planhierarki
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
1 Innledning på plankonferansen Utbygging av IC-triangelet innen sammen om bedre og mer effektive planprosesser.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Fylkesmannens rolle for ungdommen i OT sin målgruppe
Østlandssamarbeidet Orientering v/Ann Irene Sæternes.
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
DEN VANSKELIGE DIALOGEN OM INNBYGGERHØRING OG EVALUERING AV FORSØKET PÅ KOMMUNESAMMENSLUTNING I VALDRES I 2004 Et prosjekt gjennomført av Telemarksforsking-Bø.
Implementering av kompetanseplaner/strategier

Utskrift av presentasjonen:

Rydding i arenaer Innspill fra ordførerne i Sandefjord, Larvik og Tønsberg kommuner Invitasjon til bedre interkommunalt samarbeid i Vestfold

Innhold Bakgrunn for initiativet –Nåsituasjonen –Fremtidens utfordringer Utfordringer Løsningsalternativer Veien videre

Bakgrunn Oppfattet behov og ønske om rydding i arenaene –SLT og innspill fra andre Fremtidens utfordringer –Kommunestruktur –Interkommunalt samarbeid –Regionalutvikling BTV, KS, KRD, Oslofjordsamarbeidet etc. Etablere èn arena som samler kommune- Vestfold

Utfordringer Liten gjennomslagskraft mot sentrale myndigheter Svak samordning innad i Vestfold Mange arenaer –KS –9K –VUF –Partnerskap Mange prosjekter/aktiviteter –KS –Partnerskap

Utfordringer Reflekterer våre møtearenaer og prosjekter kommune- Vestfolds utfordringer? Hvem initierer? Hvem deltar? Evaluere eksisterende engasjementer nødvendig

Eksempler (KS-prosjekter – ajour pr ) Statlige rammeoverføringer strategigruppe AU Personalsektor KU HS-sektor AG Lobbyvirksomhet Lederforum O&U Barn & unge samfunnsengasjement Forenkling statlig avtaleverk Energiforum Oppføling av fylkesplan Revisjon av fylkesplan Strategisk plan for landbruk og BU (AG og SG) Ungt entreprenørskap Etablererprogrammet Høyskolens strategiplan Handlingsplan for idrett og friluftsliv Kompetanseutvalg kulturminnevern Rådgivende utvalg for Vestfold informasjonssenter

Eksempler KS-prosjekter (forts) Kystled Vestfold Kulturlandskapsgruppe Regionalt utmarksråd Rovviltutvalg Incestsenterets styre Vold mot kvinner Rettssikkerhetsprosjekt Fylkesberedskapsråd Nærings- og regionalpolitisk partnerskap Miljøforum Vestfoldscenarier 2025

Utfordringer Med bakgrunn i dette; –Vi har ikke lykkes i å få til et bedre/mer rettferdig inntektssystem for kommunene i Vestfold –Vi kan lykkes bedre med et tydeligere fokus i vårt arbeid for kommunene i Vestfold

Løsninger KS ”n-k” VUF Partnerskapskonferansen Rammebetingelser Arbeidsgiver Strategisk samarbeidsarena - Drift - Utvikling

Nye KS-V Fokusert –Arbeidsgiverrollen –Rammebetingelser Fortsatt kontaktpunkt FM Prosjekter/forum som ikke faller innenfor primæroppgaven, avvikles eller overføres andre arenaer

”n-k” Strategisk samarbeidsarena –Ikke maktoverføring –Saks-/aksjonsorientert –Initiering av prosjekter –Langsiktig perspektiv Frivillighet –Forpliktende Finansieringsform –Basisbidrag –Prosjektfakturering Vertskommuneløsning –Ingen driftsorg i n-k Drift Strategi/ utvikling Politisk Administrativt !

Eksempler Torp Sykehus E 18 Inntektssystemet Voldtektsmottak Jernbane Beredskapssamarbeid

Videre prosess… Møter med de ulike parter –Presentasjon av skissen Deltakerne finner felles løsninger, eksempelvis innenfor –Innhold i den politisk plattform for samarbeidet –Organisasjonsform –Finansiering –Ledelse/styring Lokal politisk forankring og behandling –Konsekvens Fremdriftsplan