Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Skriftlig vurdering på barnetrinnet formål, bakgrunn, historikk
Advertisements

ABC FOR KLASSEKONTAKTER
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
Samarbeid mellom skole og hjem
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
FAU ved Sten-Tærud skole
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Salhus Skole Et trygt sted for læring hvor alle opplever mestring og utvikling i et inkluderende fellesskap.
Informasjonsmøte Foreldrekontakter
Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Samspill og rolleforståelse Hvorfor det er viktig at ansatte, foreldre og elever medvirker.
Ansvar og prosesser i skolen
• Foreldrerådet: Alle foreldre/foresatte med barn ved Sakshaug skole. • FAU: Foreldrerådets arbeidsutvalg - en representant fra hvert klassetrinn.
Samarbeidsutvalgets rolle og oppgaver
Informasjonsplikt og uttalerett
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Oslo kommune Utdanningsetaten Årvoll skole FAU FAU er forkortelsen for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre som har barn på skolen, er medlemmer.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
NORSKE HUSØKONOMERS FORBUND. Hvordan skal vår organisasjonen være i fremtiden? Er vår besøkelsestid over?
FORELDREUTVALGET FOR GRUNNOPPLÆRINGA, FUG
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
1 Skoledirektøren i Kristiansand 2004 Skolens styre.
1 Oktober 2011 Ord og begreper. 2 Oktober 2011 Foreldrerådet (alle foreldre med barn i grunnskolen) FAU (Foreldrerådets.
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Nittedal 19. sept
Denne presentasjonen er en del av Foreldrepulsen ® - Kan kun benyttes av infoREGI kunder Spørmål rettes til
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Hvorfor foreldremedvirkning?
Foreldrekontaktenes rolle
Møte med klassekontaktene
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Klassekontakter Fire foreldrekontakter på hvert trinn. Det er ønskelig at alle gruppene er representert. To foreldrekontakter er fast i Fau og to er vara.
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
Informasjonsmøte Foreldrekontakter Tirsdag 26. september 2006.
Vår, 2013 FAU LASSA SKOLE. Agenda Velkommen Generelt om foreldrearbeidet ved Lassa skole Informasjon om arbeidsgruppene Fordeling på gruppene FAU LASSA.
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
0. KLASSE – Velkommen til foreldremøte.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2010.
Skole hjem - samarbeidKFU Stange1 Målsetting med kveldens tema: 1.Kjenne til de utvalg som arbeider for samarbeid hjem/skole Utvalgenes sammensetning og.
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2011.
Kommunalt foreldreutvalg KFU Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i din kommune.
Hva er KOMFUG? KOMFUG er det kommunale foreldreutvalget for grunnskolen i Kristiansand Representerer foreldrenes interesser i grunnskolen Bindeledd mellom.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
Kveldsseminar Læringsmiljø
FORELDRERÅDET, FAU OG SAMARBEIDSUTVALG
Skole/hjem-samarbeid
01-17/18 Rektor ønsker velkommen og presentasjonsrunde
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
Skøyenåsen skole Foreldremøte 9 og 10.trinn Tirsdag 5.september 2017.
Velkommen til foreldremøte 1.trinn
Oppstart SU Jevnakerskolene
Velkommen til foreldremøte 4.trinn
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til foreldremøte
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
Velkommen til foreldremøte!
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Kurs for klassekontakter Rossabø skole
Utskrift av presentasjonen:

Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008

Litt generelt om FAU, sammensetning, mandat, arbeidsfelt etc. FAU – Foreldrerådets ArbeidsUtvalg – alle foreldre som har barn på skolen er medlemmer av foreldrerådet. Foreldrerådet velger et arbeidsutvalg (FAU) og FAU fungerer som et styre for foreldrerådet.

Mandat – FAU’s rolle. Det er nedfelt i Opplæringsloven at alle grunnskolene skal ha foreldreråd som igjen skal ha et arbeidsutvalg (ref § 11-4) FAU er igjen representert ved SU – (SamarbeidsUtvalget) – som består av representanter fra skolen (undervisning og andre ansatte), kommunen (rektor + politiker) og elevene. FAU-leder deltar i BKFU. Taushetsplikt - FAU har taushetsplikt ihht Forvaltningsloven § 13.

Mandat – FAU’s rolle. FAU forventes også å være aktive på områder som å: Fremme fellesinteressene til foreldrene. Bidra slik at foreldre tar aktivt del i skapingen av skolemiljøet. Bidra til godt samarbeid skole/hjem. Arbeide for positiv utvikling hos elevene. Kontaktskapende arbeide skole/nærmiljø.

Etablert styrende dokumentasjon for FAU. Fremmet forslag for skolesjef til å etablere kursing fra 2008 av fremtidige FAU medlemmer i forståelse av eget virke. FAU skal kurset over tre kvelder i september Samtidig får kontaktlærer en time i uka til ”vår” disposisjon. Fritidsklubben er nå i gang med en kveld for juniorer i tillegg til seniorer. Har sendt brev med momenter for fortsatt drift på Rugtvedt. Det er kjøpt inn 1.hjepls utstyr for klubben, samt en del annet utstyr. Kommunen er bedt om og gitt driftsstøtte på kroner ,- til klubben. Hva har vi gjort i 2007?

Situasjonen rundt de nasjonale prøvene, og tiltak i regi av skolen og FAU – er til debatt. Det er tatt opp å få lys på begge sider av RV 353, veien ved gamle Spar butikken og å få opphøyd gangfelt ved overgangen. Lys er på budsjett for 2008 – gangfeltet kommer iflg Statens Vegvesen, Skien. Foreldreundersøkelsen 2008 – denne iverksettes etter vårt ønske for 7. og 10. trinn. Rutiner for lekeapparat og fuglehuske etablert med vaktmester. Vi har hatt dugnad på skolen, rydding av uteområdet på barnetrinnet og maling av klasserom på ungdomstrinnet. Det var dårlig oppslutning, kun personer på to dager.

2007/2008 har vært preget av tunge saker som nasjonale prøver med dårlig resultat, kommunen vil ikke drifte klubben lenger og uklarhet omkring hvordan Skoleundersøkelsen 2008 ble håndtert med tanke på type spørsmål og personvern. Se eget skrive med pålegg som skal etterkommes før undersøkelsen frigjøres. Hjemmeside på nett – vi har fått en bit av kommunens nye portal for å legge ut referater og lignende – rektor har tilgangen og laster opp for oss.

Oversikt over nettressurser Utdannings- og forskningsdepartementet (UFD) Lover og forskrifter Opplæringsloven Forskrift til opplæringsloven Friskoleloven Veileder til opplæringsloven kapittel 9a – elevenes skolemiljø ger Forvaltningsloven

Rugtvedt-FAU info på internett! nisasjon1/Skole- barnehage/Rugtvedt- skole/Samarbeidsorganer/FAU/Mote referater/

Læreplaner Læreplanverket for den 10-årige grunnskolen Det samiske lærerplanverket for den 10-årige grunnskolen Utdanningsportalen Utdanningsdirektoratet For språklige minoriteter – se Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) ICAF - (International Child Art Foundation)

Det var alt folkens, takk for interessen! Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008