Velkommen til Bevola - Bare bedre løsninger Nordeas Erhvervspris 2011CSR Award 2013.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nyetablering og VEKST ØST-REGIONEN
Advertisements

M3 Management Veien til et optimalt prosjekt.
1. 2 Vi er selskapet som går nye veier Vi bygger og vedlikeholder veier og infrastruktur 2011 etablerte vi Svevia Norge AS Vi er den største entreprenøren.
RENT VANN. REN FREMTID.. Klyngens mål På lang sikt: Utvikling av en midtnorsk vannteknologiklynge som oppnår økt konkurransekraft og posisjon i et globalt.
Statssekretær Anita Utseth, OED. SINTEF-seminar 13. mars 2007, Oslo
PLANLEGGING SMÅKRAFTVERK AV EN STØRRE GRUNNEIER
Velkommen til Bevola Bevola har markedets bredeste produktplattform til oppbygging av lastebiler, hengere og trailere. Våre løsninger skapes gjennom egne.
Har vi et fungerende marked i entreprenørbransjen?
Eiet av familien Cappelen. Etablert i 1729
Omdømme, samfunnsansvar og etikk
”Jobbmulighetskoden” Broen mellom arbeidssøker og arbeidsgiver:
Gode velferdstjenester i fremtiden NHO, 28. november 2013 Kristin Vinje.
Finansbyråd Kristin Vinje, 4. juni 2013
PAGE 1 - Presentasjon 1. halvår august 2002.
Folketrygdfondet Finanskomiteen 6. mars Program  Folketrygdfondets rolle og mandat  Aksjer og eierskap  Renter og obligasjonsmarkedet  Utfordringer.
the HÅG movement - hvordan HÅG begeistrer internt og eksternt
Samfunnsansvar Strategiske muligheter Haugesund, august 2011.
Abc | group as | trygg mat | ren energi | effektig logistikk.
Gauldalskonferansen 2011 Skal små og mellomstore bedrifter lykkes i årene som kommer må de skoleres innen ledelse, strategisk planlegging og innovasjon.
RT – flis i Norge Bjørn Arild Thon Ragn-Sells AS Ikke søppel!
OMDØMME Avdeling for ingeniør- og økonomifag
Innovative offentlige anskaffelser
Innovation Camp ”Forretningsplanutvikling i praksis”
DI Fødevarer årsdag 7. november 2012 Jan Ove Rivenes Orkla Brands Nordic Fødevarebranchen FREMTIDENS VINDERHOLD Multinasjonal spiller på dansk bane - hvordan.
Nordic Choice og Thon tar oss fremover
Morten Fossum, Trondheim Energi Fjernvarme AS
VELKOMMEN TIL NORDISK UTDANNINGSKONFERANSE – VVS
Japan Karate Association Norway
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Policydokument.
Östfold, utmaningar och möjligheter … men resten blir på norsk Kjell Arne Græsdal Daglig leder.
Mål/hensikt Å skape verdi for eierne Ikke likegyldig hvordan Nye muligheter.
Velkommen til TrygVesta
YRKESETISKE RETNINGSLINJER FOR SYKEPLEIERE
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
Figur 9.1: Virkeliggjøring av strategier
Studier av innovasjon, forskning og utdanning
DEEP Community Visjon DEEP Community skal befeste Norge som et globalt senter for subsea- og subsurface industri.
Biogass – Det må satses ! 8. mars 2011 Cato Kjølstad, Daglig leder.
Asak Miljøstein AS.
Hvorfor er kompetase viktig frem mot 2020
Copyright Mercell AS 1 Oslo,30. August 2006 Bergen,31. August 2006 Skandinavias største møteplass for innkjøpere og leverandører !
Fagforbundets Internasjonale Trepartssamarbeid Arbeidsseminar august 2014 Anne K Grimsrud.
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Brukertilfredshet og KOSTRA
National Gründercamp Enovas formål Fremme en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon og utvikling av energi- og klimateknologi.
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
Hvordan bygge og utnytte norske fortrinn Hanne de Mora.
Arbeidslivstrender Hvordan møter Hydro Polymers disse utfordringene Torsdag 4. november 2004 Leif Hellebø, Hydro Polymers AS.
Hvordan skape nye og kreative rom for samhandling og samvær Grorud samfunnshus Fredag 11.april 2008 Kl Velkommen.
Innspill til strategi Visjon: NTNU IT bidrar til et innovativt universitet -- Kunnskap for en bedre verden Drift: tilrettelegge for brukerens.
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
Et konkurransedyktig grønt næringsliv NFD Innspillskonferanse Gisle Løhre Johansen Konserndirektør FoU og Forretningsutvikling.
Noen erfaringer fra NTNU ?
Representantskapets møte 26. mai 2010 Praktisk arbeid med samfunnsansvar 1.Kontinuerlig forbedring 2.Forbedring skjer gjennom dialog KLP inviterer til.
Går digitaliseringen av offentlig sektor raskt nok? - fordeler ved å ligge langt framme i utviklingen av en moderne og brukervennlig offentlig sektor Paul.
Omsorg Solidaritet samhold © Fagforbundet Vest-Agder høsten 2005 Fagforbundet Vest-Agder Velkommen Representantskapsmøte 27.september 2005.
1 ForVei April 2012 Kunnskap for en bedre verden NTNUs visjon: Kunnskap for en bedre verden Legge premisser for kunnskapsutviklingen Skape.
En kontrakt som koster dyrt
Ekstraordinær generalforsamling
AtBs verdier - Overføring av verdiene i møtet med kunden ved billettkontroll. Tilbudskonferanse
Pål Vegar Storeheier UiT Norges arktiske universitet
SAK Ny struktur i ny Altinnorganisasjon
Det globale makrobildet høsten 2017
Anskaffelser med fokus på Innovasjon Strategisk forankring
Oversikt som danner grunnlag for et felles målbilde på kompetansebehov
Øvelse: Hvilke ord fungerer best?
Strategisk hierarki Regnskap AS.
Introduksjon til kurset. Hva er strategi?
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til Bevola - Bare bedre løsninger Nordeas Erhvervspris 2011CSR Award 2013

Velkommen til Bevola Bevola har markedets bredeste produksjonsplattform til oppbygning av lastebiler og hengere. Videre tilbyr Bevola løsninger til industri, bygg- og anlegg og den offentlige sektor. Våre løsninger skapes gjennom egne produkter, agenturer og våre allsidige produksjonsfasiliteter.

History Bevola er ett selvstendig selskap i Grømbech & Sønner konsernet. Grønbech & Sønner Holding ble etablert i 1828 av Kaptein M.J. Grønbech. Produktene var fra starten av keramikk og jernvarer. I 1853 ble forretningen omdannet til Grønbech & Sønner og produktene var nå jern og metall. Grønbech og Sønner Holding er i dag ett moderne og velkonsolidert konsern. Grønbech kjøpte i slutten av 1999 A/S Bevola. Bevola ble etablert i 1968 og har gjennom 40 år opparbeidet seg ett godt omdømme innenfor påbygningsmateriell til transportsektoren samt løsninger til industri og den offentlige sektor. Bevola har i forbindelse oppkjøpet fra Grønbech & Sønner vært gjennom en større turnaround og fremstår i dag som en moderne virksomhet i positiv utvikling. Bevola har hovedkontor, herunder felles funksjoner, produksjon, utvikling og sentrallager i Ringsted i Danmark og avdelinger i Norge og Sverige. Grønbech & Sønners hovedsete på Scandiagade i København Historien

Markedssituasjonen Lavfrekvent Høyfrekvent Positioning Produktorientert virksomhet Kunnskapsbasert virksomhet PrisPris/Verdi Verdi/Høy pris

Bevolas forretningsmodel

Utvikling og trender

Bevolas grunnlag Visjon (Innovasjon) Bevola skal gjøre en markant forskjell på alle områder og nivåer, som er så overraskende og positiv, at hele verdikjeden har Bevola som førstevalg. Vi skal nå våres resultater, via et konstant ekstraordinært engasjement, fordi vi vil respekteres som de beste. Bevola skal sikre det beste, det beste. Misjon (Relasjoner) Gjennom dialog ”mennesker til mennesker” og ”Bare bedre løsninger”, vil Bevola skape mer tid, tettere samarbeid, økt kunnskap og vekst i hele verdikjeden. Strategi (Dynamikk) Ensartethet Utvikling Utdannelse Kommunikasjon Verdier (Energi) Begeistring Tro Mot Handlekraft Gjennom begejstring, skaper vi troen på det kan gjøres, motet til å gjøre det og handlekraften til å få det gjort, først og riktig

Koncepter

Bevola ønsker å sikre en bedre verden, gjennom den etiske bæredyktige virksomhet, som står for klimaoptimale løsninger, ett høyt sosialt engasjement og ett generelt globalt samfunnsansvar - Bevola, bare bedre løsninger. CSR Vision

Bevolas markedsområder Bevola er etablert med hovedkontor i Ringsted i Danmark, en avdeling i Sverige og et selskap i Norge. Gjennom vår nordiske plattform betjener vi markeder i hele Skandinavia, EU og Baltikum.

Utfordringen Verdikjede optimering

Nøkkeltall