Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

En kontrakt som koster dyrt

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "En kontrakt som koster dyrt"— Utskrift av presentasjonen:

1 En kontrakt som koster dyrt

2 En kontrakt som koster dyrt: Eksempel
Lars har jobbet i månedsvis med et tilbud for å vinne et prosjekt i tilknytning til en oljerørledning. Han vet at teamet hans er godt kvalifisert for jobben. Han har også hørt rykter om at prisen han tilbyr er konkurransedyktig med de andre tilbudene kunden har fått. Han har brukt mange timer på å besvare spørsmålene deres og å gi dem tilleggsopplysninger. I dag får Lars en telefon fra Darya, kundens representant. Hun sier at prosjektet er hans dersom han legger kickoff-møtet til Las Vegas, og er vert for kunden og hans familie den uken. Å vinne prosjektet betyr mange penger for selskapet, og reisekostnadene vil til sammenligning koste lite, så Lars går med på kundens ønske.

3 En kontrakt som koster dyrt: Diskusjon
Hva ville du gjort dersom du var Lars? Er det Lars gjør forsvarlig? Hvilke mulige konsekvenser og problemstillinger er knyttet til å betale for en slik reise? Ville omstendighetene vært annerledes dersom: Kundens familie ikke ble med ham på reisen? Reisen hadde gått til et av Tycos anlegg, og ikke Las Vegas? Å ikke vinne denne nye kontrakten ville innebære null bonuser til dette Tyco-foretaket?

4 En kontrakt som koster dyrt: Retningslinjer
I Tyco er bestikkelser forbudt. Dette gjelder over hele verden, med alle type forretninger, direkte eller gjennom mellomledd og agenter, og enten det skjer i kontakt med myndigheter eller private. Tyco skal kun tilby kunder reise og opphold dersom det: Er direkte relatert til (i) promotering, demonstrasjon av eller opplæring i Tycos produkter eller tjenester, eller (ii) oppfyllelse av en kontrakt mellom Tyco og kunden eller en potensielle kunde. følger lokale bestemmelser eller tradisjoner, og ikke er motivert ut fra et ønske om å påvirke kunden på en upassende måte. Ansatte som jobber med markedsføring, salg, oppkjøp eller ervervelse må være spesielt oppmerksomme på de lover og regler som gjelder i det landet der de arbeider.

5 En kontrakt som koster dyrt: Oppsummering
Tyco verner om sitt omdømme ved å holde de høyeste standarder for integritet. Vår virksomhet skal være ærlig og redelig. I Tyco konkurrerer vi utelukkende på kvaliteten og prisen på våre produkter, og på vårt omdømme. Vi forbyr å tilby og ta imot bestikkelser, eller andre ulovlige betalingsmåter med det for øye å skaffe nye eller beholde eksisterende kunder. Dette omfatter også å betale reiser for kunders familier, uansett hvor lave kostnadene måtte være. Dersom er kunde eller en potensiell kunde fremmer et slikt krav, gi beskjed til din nærmeste overordnede og/eller Tycos juridiske avdeling, slik at de kan vurdere situasjonen og avgjøre neste skritt.

6 Hvordan ta opp en sak Det er viktig å bidra til å bevare våre Vitale Verdier og vårt omdømme. Er du vitne til noe du synes er ubehagelig, eller som du føler er upassende, er det mange måter du kan varsle om det. Disse måtene er: Overordnede HR-representanter Juridisk avdeling Ombudsman-kontoret eller ConcernLINE Vital Tyco Concerns-nettsiden* ( *NB: Ansatte i Frankrike, Belgia, Tyskland og Spania bør kun innrapportere økonomi-relaterte bekymringer når de rapporterer saker via ConcernLINE eller Vital Tyco Concerns nettside.


Laste ned ppt "En kontrakt som koster dyrt"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google