Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Fra tegning til fortelling
Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
«Strykebrettcover og stativ»
Fra geometriske former til abstrakt design.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Hurum PPTs erfaringer med LP
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
Lilandspeiderne Informasjon.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Januar evaluering: I januar hadde vi som mål å fokusere på selvstendighetstrening i garderobesituasjonen. Dette opplever vi har vært til stor glede for.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Sandstrøer Dette er prosjektet til Tore, Sohil og Odd.
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Vikingenes Gravskikker.
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Lag setninger med pluskvamperfektum og preteritum. 
GRANSKOGEN SKOLE CLAVARIA KUNST-SØM-KOSTYME HALVÅRSPLAN FOR HØSTSEMESTERET 2007 Alternativ opplæring (forberedelse til videregående skole) Antall:2 10.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Makrofunksjon på kamera
HVORFOR er jeg Rotarianer ? Distriktssamling 20. mars 2010
Prestasjonsutvikling
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Sammensatte tekster ?.
KARNEVAL
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Lesing og lesestrategier
Ny barnehage – ny førskolelærerrolle?
Samarbeid…! Velge grupper. Gode venner. Lærte av hverandre. Hyggelig sammen. Lettere å samarbeide på data. Bedre kjent med hverandre på fritiden. Vi diskuterte.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
O PPGAVE 28 Side 151 – 152 Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet.
Her kommer litt om det vi har gjort på i juni og juli, og hva vi skal gjøre i august.
Foreldremøte Mandag 9. November 2015 Klokken 19:00 Fjellhamar SFO.
DAGBOK FOR VAULEN LEGO TEAM OG VAULEN TEKNO TEAM !!!
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Gang.
Hva har vi gjort i oktober?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
COS arbeid i en kommunal barneverntjeneste
Periodeplan for februar 2019
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
Utskrift av presentasjonen:

Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone SAGALUND BARNEHAGE Tusenbein Januar – Mars 2010

Lysekrone BAKGRUNN Fikk ide om å la barna lage egen lysekrone, etter et studiebesøk i Kalmar. Prosjektet startet ved at barnehagen fikk et gammelt sykkelhjul av noen foreldre. I denne perioden har vi blant annet satset på gjenbruk. Barna skulle få erfare at sykkelhjulet kunne brukes om igjen. Mål: Barna skal lære at kasserte gjenstander kan brukes på nytt. ORGANISERING Gjennom morgenmøtene skal barna selv få være med å bestemme hvilke prosjekt de vil jobbe med. I samlingsstundene skal barna få lov til å legge frem det de har jobbet med. Faste prosjekttider, men med rom for endringer. Alle voksne er delaktige i prosjektarbeidet. Dokumentasjonen skal henges opp på vegger for å holde liv i prosjektet også utenfor prosjekttiden. Vi skal dokumentere hvordan barna løser oppgaven. Evaluering vil foregå underveis. Avsluttningen av lysekroneprosjektet vil være en del av miljøprosjektet i barnehagen og grønt flagg sertifisering. Det vil også bli laget en prosjektrapport.

Evaluering Arbeidsperioden har fungert godt. Barna har vært interrisert under hele prosjektet. Nesten alle barna har vært med på en eller annen del av prosjektet. Da vi introduserte sykkelhjulet for barna, var den første reaksjonen, at hjulet var møkkete. Barna fikk så vaske hjulet, mens vi snakket med barna om hva hjulet kunne bli for noe. Barna hadde ikke mange ideer der, slik at vi måtte vinkle det inn på at det kunne bli bunden av en lysekrone. Da barna fikk i oppdrag å tegne en lysekrone, var det en bra støtte, å ha bilder av andre lysekroner. Vi kunne se at barna smittet hverandre med ideer, tittet på hverandres tegninger og bruke ulike strategier for å løse oppgaven. Vi voksne måtte støtte oppom noen av barna med enkle spørsmål og henvise til bildene av lysekronene som var på bordet. Barna tegnet lysekroner i mange dager etterpå. Det var tydelig at prosjektet hadde fenget de. Barna hadde selv mange ideer til hvordan en lysekrone skulle se ut, og hvilke materialer vi måtte bygge den av. Perlene var svært populære. Vi prøvde også å lage egne perler med barna av makuleringspapir. Barna syntes dette var veldig krevende, men morsomt. Interessen for å lage egne perler dalte ganske så fort. Mest sannsynligvis fordi det tok veldig lang tid. Barna hadde sagt at lysekronen måtte ha diamanter. Vi fant noen gamle prismer som vi kunne bruke. Barna var svært klare på at diamantene skulle henge nederst på lysekrona. Barna har hele veien vært med på å påvirke hvordan kronen skulle se ut. Da vi begynte å pynte knapper, ble det en stor interesse for mengder. Dette utnyttet vi, ved å stille barna spørsmål om det var nok pynteknapper. Barna hadde mange ulike tanker om hvordan de kunne se det, vi telte og regnet ut sammen. Det viste seg at barna hadde helt rett, det var for mange knapper. På slutten av prosjektet snakket vi sammen om hva vi hadde gjort underveis i prosjektet. Vi snakket om at ting kunne brukes på nytt, og at alt ikke alltid behøver å kasseres selv om det er gammelt og møkkete. Noen av barna syntes at det ikke var rart at ett sykkelhjul kunne bli til en lysekrone, mens andre barn syntes det var litt rart. Prosjektet har vært vellykket. Barna har lært mye om mengder, lengder, hvordan ting kan se ut, hvordan ting blir seende ut. De har fått en større forståelse for at ting kan brukes igjen, og ikke minst har de lært at lysekroner er kjempe fine!