Strandsoneseminar 11 – 12 august 2014 Asbjørn Aanonsen miljøvernrådgiver.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fjerning av ulovlige tiltak i strandsonen
Advertisements

Hovedside.
Fra Ny sjanse til kvalifiseringsprogram
Miljømessig fotavtrykk fra havbruksnæringen
Seniorrådgiver Bjørn Casper Horgen
Kommunedelplan for RINGSAKERFJELLET I denne sammenheng:
INFORMASJONSMØTE RUSTAD 15 JANUAR 2011 Status for Vann og avløp  Enighet utbyggingsavtale 20 mai 2008, BA konkurs 27 nov 2008, byggestopp fra Ny.
Miljødirektoratet – roller i forvaltningen av tare
Kommunens engasjement og kommuneplanen
Fylkeskommunenes Akvakulturseminar 2012 Planarbeid.
Folkemøte Laksevåg bydel 5. oktober 2010
Arealavgift AqKva 2008 Havbrukskonferansen Geir Magne Knutsen.
Maria Wirkola Plansjef
Norgga Luonddugáhttenlihttu Tilrettelegging for bruk av Øvre Pasvik Nasjonalpark og LVO Tilrettelegging for friluftsliv Kanalisering eller spredning for.
mellom vern og demokrati
Verneområdene i Forollhogna – muligheter og utfordringer sett fra et lokalt ståsted. Erling Aas-Eng, Vingelen Utvikling ,
Skien og Porsgrunn - kommuneplanens arealdeler ENGER.
KMBY sak 365/11 Fjellveien 40 A 8. Desember 2011
Matendo Kreativ Ungdom (MKU)
BEHANDLING AV BYGGESØKNADER I MARKA
St.meld.nr. 28 ( ) Samepolitikken Karasjok, fredag 30. mai 2008.
Litt om Statens vegvesen
1. Gran kommune – planstatus:  Kommuneplanens samfunnsdel: – vedtatt i 1989 – vedtatt i 1998 – vedtatt i 2007  Kommuneplanmelding: – vedtatt i 2008.
Oppdrettsnæringa utvikles gjennom levende lokalsamfunn Jørund Larsen Regionsjef, FHL Midtnorsk Havbrukslag.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Miljø Klima Regional utvikling Sysselsetting
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
Naturvernets utvikling
Vestfolds fortrinn Klima og natur, kulturhistorie Urbant Variert arbeidsmarked Kort vei til Oslo.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Har vi tilstrekkelig kunnskap for en framtidig god marin ressursforvaltning? Reidar Toresen Fiskebåtredernes Forbunds representantskapsmøte Oslo, 13.
Tilpasninger i arbeidslivet – noen erfaringer og utfordringer fremover
Kapittel IV Fremmede organismer Kartlegging, hva er viktig?
Arbeidet med ny kommuneplan Karlsøy kommunestyre
Distriktssenteret – ny utviklingsaktør Sogndal, Halvor Holmli Direktør Distriktssenteret.
Arbeid er førstevalget
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Enhet plan- og samfunnsutvikling Hege Hornnæs Alexander Mysen
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Norsk mal: Startside ALTERNATIV A Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Strandsoneforvaltning.
NUFHOs nasjonale planer Hvor vil dere gå for å implementere NKR? Møte med NUFHO 11. juni 2014 Bjørn R. Stensby, leder for fagskoleområdet i NOKUT.
Larvik – der det gode liv lever!
Søkerkurs for tiltakshaver Tirsdag  Går du med byggeplaner til sommeren? Vi inviterer til et enkelt ”søkerkurs” på ca 2,5 timer 20. mars og.
Strategi for en miljømessig bærekraftig havbruksnæring
Grønne planer – nasjonale føringer
Livet i havet – vårt felles ansvar Nasjonalparker med sjøareal – Hva ønsker vi for den marine delen? Regiondirektør Erik Ludvigsen Strand.
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Behov for plater Mål: En møbelfabrikk har en kappliste som definerer materialbehovet framover for alle komponenter som skal sages ut av plater. Vi skal.
Ansvarsområde seksjon bygg- og eiendomsforvaltning
Erfaringer fra Tvedestrandsmodellen Vårt utgangspunkt Høyt konfliktnivå i strandsonesaker Dårlig samarbeidsklima mot fylkesmannen Ny (og enda strengere.
Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700.
Presentasjon av tiltakshaver og forslagsstiller
Ressurs og reguleringer i fisket Sunnmøre og Romsdal Fiskarlags årsmøte 2004, Molde, november 2004 Politisk rådgiver Jorhill Andreassen, Fiskeri-
Hva vil vi med kystsonen? Fevik august 2014 NJFF skal arbeide for å: - sikre en bærekraftig forvaltning av de marine ressursene og deres leveområder.
Program 08:30 Velkommen 08: :05Gjennomgang av resultater og funn Direktør Hans Christian Holte, Difi 09: :15Innbyggerundersøkelsen – Et viktig.
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet Fokus på næringsutvikling og innovasjon innenfor: Fiskeri- og jordbruksbasert matproduksjon og foredlings-
Levanger kommune, kommunedelplan Sundet - Havna.
Modernisering, effektivisering og forenkling i fiskeri- og kystforvaltningen Nordland Fylkes Fiskarlags årsmøte, Bodø 24. september 2004 Politisk rådgiver.
FAKTA om kommunedelplanen som Nore og Uvdal, Sigdal og Rollag har utarbeida i en parallell prosess til verneprosessen for Trillemarka - Rollagsfjell Kommunedelplanen.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Modernisering, effektivisering og forenkling i fiskeri- kystforvaltningen Nor-Fishing 10. august 2004 Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kunnskapsgrunnlaget i Regionalplan for sjøareal havbruk
VANNSKUTER - UTFORDRINGER
Vannscooterforskriften fjernet
Områderegulering for Øvre Sem
Miljødirektoratet – roller i forvaltningen av tare
Utskrift av presentasjonen:

Strandsoneseminar 11 – 12 august 2014 Asbjørn Aanonsen miljøvernrådgiver

Tvedestrand kommune Hva er det?

Tvedestrandsmodellen Hva bygger den på? Politisk enighet Kunnskap (kartlegging). Aktiv forvaltning av marine verdier. Marine forskningsprosjekt. Kommunedelplan for kystens byggeområder. Differenisiert byggelinje.

Kartlegging Kartlegging av biologiske verdier i sjø – 2003 Kartlegging av naturtyper på land – 2005 Marin suppleringskartlegging og verdiklassifisering – 2008 Kartlegging av naturtyper på land – 2011 Kartlegging og verdiklassifisering av friluftslivområder 2014 Og prosjektet «Aktiv forvaltning av marine verdier» 2009 – 2014 (2016)

Aktiv forvaltning - marine verneområder

Tvedestrandmodellen Grønland boligområde

Tvedestrandsmodellen Planens hovedformål Ivaretagelse av verneinteressene. (Allmenn ferdsel, friluftsliv, landskap, biologisk mangfold, miljø, kultur etc Klarlegge vekst- og utviklingsmulighetene i sjønære arealer Klare kjøreregler – forutsigbar enkeltsaksbehandling Redusere presset på dispensasjoner Færre konflikter med statlige og regionale myndigheter Raskere saksbehandling og mere fornøyde brukere

Tvedestrandsmodellen Hva kan bygges uten dispensasjon? Samlet bebyggelse for hver bolighuseiendom skal ikke overstige 200 m2 (BYA) Samlet bebyggelse for hver fritidshuseiendom skal ikke overstige 120 m2 (BYA) Frittstående garasjebygg skal ikke overstige 50 m2 (BYA) Frittstående anneks/uthus og øvrige sekundærbygg skal ikke overstige 30 m2 Sjøboder/naust bør ikke ha bruksareal over 12 m2. Bruksendring av sjøbod er ikke tillatt Brygge til enkelteiendommer bør ha maks byggeareal 15 m2, og maks bryggefront 5 m