Statusoppdatering utviklingssentrene i Buskerud

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
Advertisements

Legemiddelhåndtering ved overføring fra helseforetak til kommuner
VELKOMMEN TIL NETTVERKSAMLING
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Bruk av velferdsteknologi – Hvor trykker skoen?
FYLKESMANNEN NETTVERSFORUM FOR HELSE- OG OMSORGSTJENESTEN 19.DESEMBER.
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
Oppdraget • I juli 2011 fikk Senter for omsorgsforskning Sør i oppdrag fra Helsedirektoratet å foreta kartlegging av hva som finnes av tiltak, fagutvikling.
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
DEMENSPLAN 2015 ”DEN GODE DAGEN”
VELKOMMEN KICK OFF INTELLIGENTE HELSE OG OMSORGSTJENESTER.
Hovedundervisningssykehjemmet for Helseregion sør
Bjørg Landmark og Sissel Eriksen. 9. november 2010
Strategi for forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) Bjørg Th. Landmark.
LIVERPOOL CARE PATHWAY (LCP)
Omsorgsplan 2015 nettverk Ingrid Mydland
Aust-Agder og Vest-Agder
Verdal kommune Undervisningssykehjem Verdal bo og helsetun, Verdal kommune – Åre – Tone Haugan, virksomhetsleder Undervisningssykehjem Verdal.
Une Hallem Utviklingssenter for sykehjem i Nord-Trøndelag Rolle og funksjon i helsetjenesten 1.
St.meld. 25 (2005 – 2006) Mestring, muligheter og mening «De fleste undersøkelser peker på dagligliv, måltider, aktivitet, sosiale og kulturelle forhold.
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Geriatrisk ressurssenter – en del av Samhandlingsarena Aker –
€ Fagnettverk lindrende omsorg i Vest-Agder Fagnettverk i regi av
Etisk refleksjon som munner ut i viktige kjerneverdier for tjenestene
Hovedundervisningssykehjemmet for Helseregion sør Songdalen kommune.
”En likestilt barnehage” -
UNDERVISNINGSSYKEHJEM
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
Nasjonalt velferdstekn program Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
Samarbeid om etisk kompetanseheving.
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
NAFOs kompetansetiltak for barnehagene. Tidligere kompetansetiltak  Fra 2005 til 2010 gjennomførte NAFO kompetansetiltak i språkstimulering og flerkulturell.
Ungdomstrinn i utvikling Helhet og sammenheng 23. januar
Nasjonalt velferdstekn program Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
PRESENTASJON UT AV TÅKA 2015 NASJONALT CANNABISNETTVERK NORGE (NCNN)
Barnehagekontoret Møte for nye barnehagestyrere 4. september 2008.
Bjørgene omsorgssenter undervisningssykehjem
HelseOmsorg21: Utfordringer i samhandling mellom universitet, høgskole og sykehus og samarbeid med kommune. UH-rådet, nasjonal fagstrategisk enhet for.
Hva skjer? Utviklingssenter for sykehjem i Østfold
NSF Østfolds fylkesmøte 25.(-26.) mars 2015
INFORMASJON OM ELDREOMSORGENS ABC
Mandat Anbefalinger. Samhandlingsarenaer Nettverksbygging Forskning Fagutvikling Formidling.
informasjon fra Haugesund kommune1 Bjørgene omsorg- og utviklingssenter.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
Hvorfor ble det forskningsprosjekt på Voss? Konferanse i Bergen 6 april 2016 Spes rådgiver Per Waardal
Prosjektet «Vossamodellen - tidlig rehabiliteringsinnsats for hjemmeboende eldre i Voss kommune» Bergen 05. april 2016 Frode F. Jacobsen.
Psykologen i et kommunalt landskap Refleksjoner etter to års arbeid med psykologer i kommune ne Faglig rådgiver Ellen Hoxmark.
Nasjonalt velferdstekn program pr sept 2015 Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
Praksisnær omsorgsforskning Maren Sogstad Leder, Senter for omsorgsforskning, Østlandet.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oppland – Nasjonale føringer 1.
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Ingela Enmarker og Siri Andreassen Devik Steinkjer 23. november 2016
Velkommen til fagdag! En aldrende innvandrerbefolkning - hvordan tilrettelegge for likeverdige helse- og omsorgstjenester?
Ny ordning for Utviklingssentrene
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Koordinator kartlegger Pasienten/pårørende møter den frivillige
En kartleggingsstudie
Bjørgene omsorgssenter undervisningssykehjem
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse Midt – Norge
Kompetanse og samhandling i Vest-Agder
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Utviklingsenheten Skap gode dager
Tilbakeblikk Kompetansetiltak for barnehagemyndigheter
Utskrift av presentasjonen:

Statusoppdatering utviklingssentrene i Buskerud Ål kommune Statusoppdatering utviklingssentrene i Buskerud Herbjørg Dalene Bjerke og Bjørg Landmark

Visjon og hovedmål Visjon: Utvikling gjennom kunnskap Ål kommune Visjon og hovedmål Visjon: Utvikling gjennom kunnskap Hovedmål: Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester er pådriver for kunnskap og kvalitet i sykehjem og hjemmetjenester i fylket USH /UHT skal fungere som faglige ressurssenter og bidra til utvikling i den kommunale helse og omsorgstjenesten Strategien skal gi overordnede føringer for USH/UHT for perioden 2011 – 2015 Strategien skal sikre en felles forståelse av målene og tydeliggjøre rollene til de ulike aktørene

Delmål Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester er: Ål kommune Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester er: Pådriver for fag- og tjenesteutvikling innen lokalt og regionalt definerte satsningsområder Pådriver for videreutvikling av praksistilbud til elever, lærlinger og studenter Pådriver for kompetanseutvikling hos ansatte Tilrettelegge for forskning og utvikling i helse – og omsorgstjenesten Bidra til forskning innenfor den kommunale helse- og omsorgstjenesten Resulta

Pådriver for fag- og tjenesteutvikling innen lokalt og regionalt definerte satsningsområder Ål kommune Omsorg for personer med demens og deres pårørende (demensomsorgens ABC) Omsorg for alvorlig syke og døende Hjemmerehabilitering - hverdagsrehabilitering

Pådriver for fag- og tjenesteutvikling innen lokalt og regionalt definerte satsningsområder Ål kommune Velferdsteknologiske løsninger Fallforebygging Legemiddelhåndtering - etablere og drifte nettverket Ernæringsarbeid i tråd med nasjonale retningslinjer

Pådriver for kompetanseutvikling hos ansatte Ål kommune Etablert nettverk med kontaktpersoner fra samtlige kommuner i Buskerud fylke Drifte nettverk av ressurspersoner: samle nettverket en til to ganger per semester oppdater nettverket med aktuell informasjon arrangere fagseminar skolere ansatte: etikk/refleksjon, vurderingskompetanse

Pådriver for kompetanseutvikling hos ansatte Ål kommune I samarbeid med Fylkesmannen i Buskerud arrangere konferanser I samarbeid med Fylkesmannen og Senter for Omsorgsforskning Sør arrangere konferanser På oppdrag fra Nasjonal kompetansetjeneste for Aldring og Helse drive ABC opplæring i hele fylket

Pådriver for videreutvikling av praksistilbud til elever, lærlinger og studenter Ål kommune Tilrettelegger for gode praksistilbud Samarbeider med andre kommuner om utvikling av praksistilbudet Tilrettelegge for at elever, lærlinger og studenter får delta aktivt i ulike prosjekt i praksisperioden Tilrette legge for gode veiledere på praksisstedene.

Tilrettelegge for forskning og utvikling i helse – og omsorgstjenesten Ål kommune Tilrettelegge for forskning og utvikling i helse – og omsorgstjenesten Samarbeider med Høgskolen i Buskerud og Vestfold Samarbeider med Senter for Omsorgsforskning Sør Samarbeider med andre forskningsinstitusjoner

Utfordringer samle nettverket - store geografiske avstander Ål kommune samle nettverket - store geografiske avstander nå frem med invitasjon/informasjon (samlinger av ulik karakter) tid til å prioritere nettverkssamlinger og andre arrangementer i regi av USHT ”samles ” om noen felles utviklingsområder USHT’s rolle og forventninger uavklart situasjon vedr. fremtiden for USHT uavklart økonomisk tilskudd for 2015 Utfordringer