Dette er bare starten! Vi har flere forventninger til FoU- samarbeid” Randaberg kommune: 10 025 innbyggere 1 600 elever fra 1.-10. Trinn Ressursbruk skole.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Advertisements

Oppsummering av erfaringer fra Lærende Nettverk basert på nettverkenes rapporter.
En innføring i spillet: Lag En Setning
Presentasjon av problemstillinger til utvalgsmøte Geir Arnulf Sak Et velfungerende forskningssystem.
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Elevenes arbeidsmiljø – sett i lys av «mobbe-dommen» Arild Rekve Oppvekstdirektør.
Hvordan intervjue en forsker?
Stenrød Barnehage i Halden
Et helhetlig barnevern i Oslo
Forskning møter praksis i skolen Hvordan forholder skoleeier seg til forskning? Om bruk av forskning i grunnopplæringen. Eli Gundersen 4. Desember 2009.
Et velfungerende forskningssystem? Jan Fagerberg, Universitetet i Oslo Innledning til diskusjon på dialogmøte 31 Mai 2010.
Inn i læringens landskap.... Elever skal lære på skolen, men elever må også lære å lære.
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Nysgjerrigpers lynkurs NKUL 2005
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
”Klubbens indre liv og vekst”
Samfunnsøkonomi timer Modul 2 bygger på modul 1
Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.
Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.
Primærmedisinsk verksted Senter for Helse, Dialog og Utvikling (PMV) Sverresgt. 10, 0652 Oslo tlf.:
IPLOS –sammenstilling av ferske indikatorer for kommunene og hva betyr disse for egen tjeneste/omsorgstrapp, ressursbruk etc. v/Geir Halstensen, KS.
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
Dobbeltkompetanse i psykologi - hva ønsker vi fra prosjektet?
VELKOMMEN TIL NORDPOLEN SKOLE !
Reidun Olstad NNPF Innføringskurs i klinisk forskning
UiS Suksesskriterier  Egne valg av område  Likeverdighet  Forpliktelse  Grundighet  Tett på praksis  Skriftliggjøring  Tid  Fellesskapsarena.
Tormod Knutsen Avdelingsleder på Byggesaksavdelingen siden
Nanna Maries hjem har vært et senter for foreldre og barn i regi av Kirkens Bymisjon i 27 år. Vårt arbeid består i å støtte foreldre slik at de kan ta.
Kari Aarnes sin presentasjon på FFF Mediehandtering.
SVs politikk for forskning og høyere utdanning Kyrre Lekve Sogn og Fjordane SV, november 2010.
Statusoppdatering ressursgruppen Anne Husebekk Fag- og forskningssjef, UNN Professor, UiT
Sterke fagforeninger Negotia Bergen 30. – 31.oktober 2009.
Samarbeid mellom skole og hjem
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon.
Hvor går barnevernet? Landsmøte norsk barnevernlederorganisasjon (NOBO) Gardermoen, april 2012 Anne Jensen, KS Anne Jensen, KS KS Omstilling og.
Norges ressurssnettverk innen informasjonssikkerhet – NISNet Kick-off-møte Universitetet i Bergen 10. oktober 2007.
Pedagogisk-psykologisk tjeneste på nett
Hvordan løse rekrutteringsproblemene i sektoren? Og hvordan få studentene til å bli?
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Hvilken framtid har hagesaken: En spørreundersøkelse Ole-Johnny Nilsen og Per Espen Jahren, Hageselskapet Østfold HAGESELSKAPET ØSTFOLD.
Kvalitetsreformen -svaret på dagens utfordringer i høyere utdanning? Av Sonni Olsen Rektor, Høgskolen i Finnmark.
Studieveilederens verktøykasse
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Oppfølging og rapportering fra prosjekter Puls prosjektledersamling april 2003 Randi Aarekol Basmadjian og Dag Børke.
KOMPETANSE FOR INNOVASJON En universitetspilot ved UMB Forskningsdirektør Odd Jarle Skjelhaugen.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Bildebredden må være 23,4cm Dialogmøte for økonomiansvarlige i kommunene onsdag
Drop-In metoden i skolen
Forskning som karrierevei May-Len Skilbrei Institutt for kriminologi og rettssosiologi.
Handlingsromutvalget Hvorfor opprettet Virkelighetsforståelse og offentlig debatt Hvorfor er 23 milliarder oppfattet som utilstrekkelig?
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Lindhøy Skole Tjøme Matematikk i L97 Matematikk Matematikk er vitenskap, kunst, håndverk, språk og verktøy Arbeidet med matematikk i grunnskolen skal.
PEL-EKSAMEN Linn Cathrin Arnevik.
Å redusere unyttig helseforskning i Norge ved å bruke systematiske oversikter – kommentar sett fra erfaring med forskningsetiske vurdering i REKVEST Berit.
Privatskolesamling 26. mai 2010 Gardermoen Mål Enklere rapportering Sikrere data – mer pålitelig statistikk Bruk av data og tilbakeføring til skolene.
Tanker rundt kommende SFU-er, og hvordan disse kan bidra til økt utdanningskvalitet Avdelingsdirektør Ole-Jacob Skodvin, NOKUT, Avdeling for utredning.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Hva spør lærere om? En modell for å undersøke spørsmål som stilles i klassesamtalen i matematikk Ida Heiberg Solem Inger Ulleberg.
Meiningsfull læring skjer gjennom:
Pilotering av tilsyn Introduksjonsprogrammet Gro Sevheim, rådgiver
KOMPETANSE FOR INNOVASJON En universitetspilot ved UMB
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Bærekraft og global bevissthet
Arbeid med Handlingsplan for undervisning ved UiS
utfordringer i en ny region
Velkommen til Heggedal skole
Ronny René Nielsen Mona Knudsen
«Alle med» Skåredalen skole
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Dette er bare starten! Vi har flere forventninger til FoU- samarbeid” Randaberg kommune: innbyggere elever fra Trinn Ressursbruk skole ( kostratall) midt på treet Tre skoler Harestad skole ( 690 ) Grødem skole ( 580 ) og Goa skole ( 330 ) elever. Læringsutbytte og læringsmiljø satsingsområder. Opptatt av kvalitet i alle ledd. Kvalitetssystem Rapporteringer Dialogmøte med politikere

Dette er bare starten …. Vår kommune har fått være med på: * Modellprosjektet * Mattekick Vi prøvde oss for noen år siden på et FoU-prosjekt sammen med UiS. Vi fikk ikke midler til dette prosjektet. ( Innhold læringstrykk og læringsmiljø på mellomtrinnet ) Skal nå i gang med Respekt på alle skolene våre.

 Forventninger og begrensninger: Økonomi – håp om og tro på økonomisk drahjelp. Kompetanse – kan vi utfylle hverandre og sammen skape ny kunnskap Spleiselag- Samsvar mellom input og ut som resultat. Eller Vær så god kom og forsk hos oss – vi stiller oss til disp for dere.

Hvem bestemmer innhold og fokus? Er det et spenningsfelt mellom praksisområdet og forskningen? Har vi samme interesser – har dere som forsker nok praksisforståelse? Kan forskningsresultatet bli for smalt ? Er forskningen et ledd i karriereutviklingen til forskeren eller…?

Tilgang til forskningsmateriell Hvor finner vi forskningsresultater – er de lett tilgjengelige? Tilsyn – legges ut på hjemmesidene til fylkesmannen –kommunene kan hente ut resultater fra andre.

En dør inn… Oversikt over aktuelle forskningsprosjekt – læringsresultat og læringsmiljø. Tilgjengelige rapporter på forskning som er gjort på aktuelle områder.

Hvordan få til et FoUprosjekt for en skole/kommune? Hvordan kommer en i posisjon? Hva trengs av ressurser i en kommune/skole for å bli med? Avstand – størrelse? En dør inn På hvilket grunnlag skjer universitetets utvelgelse av skoler/kommuner?

Vi har en felles utfordring kommunene på Jæren i forhold til elever som vi ikke klarer å gi et godt nok opplæringstilbud. Årsakene kan være mange og svaret er derfor ikke lett å finne. Kanskje et FoU-samarbeid? ”De mest utfordrende elevene”