Rjukan – Notodden Industriarv Nominasjon til Unescos Verdensarvliste

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Advertisements

Foto: Jo Michael YRKESOPPLÆRINGSNEMDA I OPPLAND Tron Strand, Y-nemndsrepresentant for NHO.
Forventninger og videre arbeid…...
Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
Læring på arbeidsplassen
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
OSS 13. september 2012 • NHN koordinators rolle og aktiviteter • Nytt mandat IKT-forum.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Det kommunale og det statlige barnevern
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
Nordisk GIS – konferanse 2003 Lillestrøm GisLink – kart og fagdata på nett Et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Fylkesmannen.
Viktige lover og regler
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Bymiljøavtalene – styring og organisering av oppfølging
Fylkesrådmannens generelle føringer: Fagenheter/team disponerer sine ressurser i tråd med de føringer som er gitt gjennom RHP, herunder oppfølging av regionenes.
Lovens formål Rundskriv Q-21/2012
Vannområdene Glomma og Grensevassdragene
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, strategi Av Vigdis Heimly.
Repparfjord. Nei til dumping i sjø !! Natur og Ungdom.
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
Hvordan kan Utenriksdepartementet støtte norsk næringsliv ?
Forvaltning av Forollhogna. Den grønne nasjonalparken Stort, sammenhengende, og i det vesentlige urørt fjellområde. Plante- og dyreliv. Villrein. Kulturminner.
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
Faglige råd Partssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen ______________________________________________________________________________.
Tanker rundt samarbeidet i Trøndelag Nye muligheter i ny plan- og bygningslov v/Alf Daniel Moen.
Verdensarvsenter for bergkunst – Alta Museum IKS
Lovgrunnlag Historikk Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd
Organisering av arbeidet ved den verdensarvnominerte serien Viking Age Sites in Northern Europe Norsk verdensarvforum
Folkevalgtopplæring for Bydelsstyremedlemmer Reglement for bydelsstyrene.
Organisering av verdensarvarbeidet
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
EN DRIVKRAFT FOR UTVIKLING 1 Hva gjør fylkeskommunen som folkehelseaktør ? Thore Westermoen Fylkesordfører Vest-Agder.
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Aust Agder fylkeskommune, Østfold 2011 Internasjonalt samarbeid Østfold fylkeskommune Kjersti Helene Garberg 1. april 2011.
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
1 Stjørdal 8. september Seniorrådgiver Inga Gjerdalen Statlig styring av kommunesektoren.
Ressurser og læringsmiljø innen læringsmiljøutvalgets arbeids- og ansvarsområde v/Oddrun Bollingmo Fellesmøte SKU/LMU/ledelsen
Eldrerådsopplæring Øygarden eldreråd Sigmund Olsnes 1Arna Rådgivning Sigmund Olsnes.
PARTNERSKAPSAVTALE FOR KARRIEREVEILEDNING Telemark.
Ny organisering av LVSH Hamar, 24 og 25 september 2015 Anita Ihle Steen Styreleder LVSH.
Brukarutval/-råd I.Lovgrunnlag II.Historikk III.Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd.
Kommunal planstrategi
Østlandssamarbeidet Orientering v/Ann Irene Sæternes.
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Sak 3/2017 Om LAMUs rolle og funksjon
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Hedmark fylkes flerkulturelle råd HFFR
UNESCO og den femte C'en Klima- og miljødepartementets arbeid med involvering i verdensarvområdene Av seniorrådgiver Ingunn Kvisterøy.
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
Rjukan-Notodden Industriarv - buffersone og oppsluttende verdier
Dosent Ingun Sletnes Presentasjon 8 Delegasjon 29. januar 2015.
Verdensarvsenter på Bryggen - Status for vårt arbeid
Eldrerådet – råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Kommunane og den nye fylkeskommunen
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Viken adm prosjekt 5: kompetanse
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Rjukan – Notodden Industriarv Nominasjon til Unescos Verdensarvliste Verdensarv i Telemark: Organisering og forvaltning

Telemark fylkeskommune Notodden kommune Tinn kommune Vinje kommune Verdensarvråd Verdensarv-koordinator Kommune-koordinatorer Verdensarvsenter Eksterne

Verdensarvråd Midlertidig råd 2013-2015 Permanent fra 2015 Skal bygge på en partnerskapsavtale som også omfatter koordinator Sammensetning: Fylkesordfører og ordførere i tre kommuner Opposisjonspolitikere fra samme Rådmenn fra samme Adm. fagpersoner fra samme, koordinatorer (sekretær) Observatører, RA og senter Skal ha minst ett årlig møte med sentrale eiere og berørte parter

Verdensarvråd Møter etter behov, men minst to ganger i året. Leder og nestleder for en periode på 2 år. Ledelsen av rådet skal være politisk. Oppgaver tett opp til ny norsk verdensarvpolitikk

Verdensarvråd - oppgaver Samarbeid, koordinering og informasjonsutveksling. Sørge for en verdensarvkoordinator Utforming, oppfølging og rullering av forvaltningsplan. Samordning og harmonisering av initiativ, tiltak og planer. Være kontaktpunkt for statlige myndigheter. Ha ansvar for gjennomføring av rapportering. Arbeide med mobilisering av ressurser. Være hørings-/rådgivende organ for saker som vedrører verdensarvstatusen. Kalle inn parter og aktører til møter ved behov. Arrangere årlig møte med stakeholders. Melde fra når verdensarvverdiene er truet

Verdensarvkoordinator En 100 % stilling for hele området. Fylkeskommunen som arbeidsgiver. Stabsfunksjon Faste kommunale koordinatorer som kontaktpersoner. De skal sørge for intern kommunal koordinering. Hvordan dette best løses, bestemmes av den enkelte kommune.

Koordinator - oppgaver Skal være sekretariat for verdensarvrådet Skal ha rollen som kontaktpunkt og sørge for kontaktnettverk i og for verdensarvområdet, herunder involvere ressurspersoner og kompetansemiljø nasjonalt og internasjonalt som har betydning for oppfølgingen av verdensarven. Skal sette i verk og følge opp vedtak i verdensarvrådet. Skal koordinere og bidra inn i rapporteringen (årsrapport og Unesco).

Koordinator - oppgaver Skal bidra til å følge opp og rullere forvaltningsplanen. Skal organisere årlig møte med stakeholders. Ha et særlig ansvar for å gjøre verdensarvverdiene kjent og statusen brukt til beste for hele Telemark. Arbeide etter retningslinjene for oppfølging av verdensarvkonvensjonen. Skal ha oversikt over utviklingen i området og sørge for god informasjonsutveksling mellom ulike aktører og myndighetsnivå. Skal delta i nasjonale og nordiske nettverk for verdensarvforvaltere.