Salme 32, en læresalme 5 S-er

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Nye klær –nytt hus. Forandring Fryder - Klær Klær – synd og tilgivelse Sakarja 3,1-5 Så lot han (engelen) meg se Josva, ypperstepresten, som stod foran.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Guds vrede.
Bibelskolen Bildøy Bergen
Hvem er Jesus?.
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Menigheten Det er oss det….
Klær Penger Hus.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Johannes 16, Om sorg og glede
”Vi vil gjerne se Jesus”
Fellesskap med Gud. Johannes 3,30: Han skal vokse, jeg skal avta. Nåden skal vokse, synden skal avta.
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Deg være ære, Herre over dødens makt!
Kong David Salmene.
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Forandring fryder.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro - å komme til tro - å dele troen i hverdagen - å leve i tro (ut av båten)
Domssøndag Siste søndag i kirkeåret Matteus 25 (2 fortellinger)
Fellesskap med Gud.
Jesus, døperen Johannes og jul
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Nåde.
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
Å komme til seg selv og til Gud. Den yngste sønnen solgte alt sitt og dro til et land langt bort. Der sløste han bort alle pengene i et vilt liv.
Om det som truer fellesskapet Greiner på det gode treet.
Problemet og løsningen:
Moses 2 Mos 3,5 Da sa Han: "Kom ikke nær dette stedet! Ta sandalene av føttene dine, for stedet du står på, er hellig grunn."
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
1 Peter 2,4-5 Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges.
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Hva sa Jesus? Hva skjedde? Hva skjedde? Men hvorfor?
1.samling: Jesus Kristus
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Jeg tror på Den Hellige Ånd … syndenes tilgivelse.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
KOMME DITT RIKE Øvrebø 15.nov Rom 15:13 Må håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan bli rike på håp ved Den hellige ånds.
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
Du er mitt skjulested! (v7)
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Evangeliet for dummies
Johannes 16, Om sorg og glede
I det kristne fellesskapet skal vi vite at vi er del av Kristi legeme.
Utskrift av presentasjonen:

Salme 32,1-11 - en læresalme 5 S-er Du er mitt skjulested! (v7)

3 Da jeg tidde, ble mine ben borttært, idet jeg stønnet hele dagen. Salme 32,1-11 1 Av David. En læresalme. Salig er den som har fått sin overtredelse forlatt og sin synd skjult. 2 Salig er det menneske som Herren ikke tilregner misgjerning, og som er uten svik i sin ånd. 3 Da jeg tidde, ble mine ben borttært, idet jeg stønnet hele dagen. 4 For dag og natt lå din hånd tungt på meg. Min livssaft svant som i sommerens tørke. (Sela.) 5 Jeg bekjente min synd for deg og skjulte ikke min skyld. Jeg sa: Jeg vil bekjenne mine misgjerninger for Herren! – Og du tok bort min syndeskyld. (Sela.)

Salme 32,1-11 6 Derfor, la hver from be til deg den tid du er å finne. Visselig, når store vannflommer kommer, til ham skal de ikke nå. 7 Du er mitt skjulested! Du vokter meg for trengsel. Med frelses jubel omgir du meg. (Sela.) 8 Jeg vil lære deg og vise deg den vei du skal vandre, jeg vil gi deg råd med mitt øye. 9 Vær ikke lik hest og muldyr, som ikke har forstand! Deres smykke er tømme og bissel til å tvinge dem med. De vil ikke komme nær til deg. 10 Den ugudelige har mange plager. Men den som setter sin lit til Herren, omgir han med miskunn. 11 Gled dere i Herren! Dere rettferdige, fryd dere! Og juble, alle oppriktige av hjertet!

Salme 32,1-11 1. SYND v.1-2 : ”Salig er den som har fått sin overtredelse forlatt og sin synd skjult. Salig er det menneske som Herren ikke tilregner misgjerning, og som er uten svik i sin ånd.”

”…la de ben som du har knust fryde seg.” (Sal.51,10) Salme 32,1-11 2. SKJULE v.3-4: ”Da jeg tidde, ble mine ben borttært, idet jeg stønnet hele dagen. For dag og natt lå din hånd tungt på meg. Min livssaft svant som i sommerens tørke.” ”… for at hver munn skal lukkes og hele verden bli skyldig for Gud.” (Rom.3,19) ”…la de ben som du har knust fryde seg.” (Sal.51,10)

3. SYNDSBEKJENNELSE/ ”Si-det” Salme 32,1-11 3. SYNDSBEKJENNELSE/ ”Si-det” V.5: ”Jeg bekjente min synd for deg og skjulte ikke min skyld. Jeg sa: Jeg vil bekjenne mine misgjerninger for Herren!” ”Se, du (Gud) har lyst til sannhet i det innerste av hjertet! Så lær meg da visdom i hjertets dyp!” (Salme 51,8)

Salme 32,1-11 4. SONING v.5: ”Og du tok bort min syndeskyld.” ”Uten at blod blir utgytt, blir ikke synd tilgitt.” (Hebr.9,22) ”Elskede! Dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Men hvis noen synder, da har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, Den Rettferdige. Og han er en soning for våre synder, og det ikke bare for våre, men også for hele verdens. (1.Joh.2,1-2)

Salme 32,1-11 5. SALIG v.1-2: ”Salig er den som har fått sin overtredelse forlatt og sin synd skjult. Salig er det menneske som Herren ikke tilregner misgjerning, og som er uten svik i sin ånd.” Salig – å være et frelst menneske Salig – å være tilgitt Salig – å ha sin glede i Jesus v.11 ”Gled dere i Herren! Dere rettferdige, fryd dere! Og juble, alle oppriktige av hjertet!”

Salme 32,1-11 ”En læresalme” 1. Lære å bekjenne synd 2. Lære å ta imot tilgivelsen 3. Lære å fortelle andre om Jesus V.8: ”Jeg vil lære deg og vise deg den vei du skal vandre, jeg vil gi deg råd med mitt øye.”

Salme 32,1-11 Lukas 5,27-32: Jesus kaller tolleren Levi/ Matteus. Matteus lærte å følge Jesu befaling ”Følg meg!” Matteus lærte at han var en synder/ syk som trengte å bli rettferdig/ bli helbredet. Matteus skjønte at han måtte fortelle sin gamle venner om sin nye venn Jesus: Gjestebud!