-tjener verdens forfulgte kristne

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Sprell levende 4.mai 08.
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
THAILAND.
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Fra ord til liv April 2009.
Fra ord til liv August 2012.
«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
Gudstjeneste med Skattejakt.
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
1. Tessalonikerbrev kap 2 Kapittel 2 Svein, 16. september 2007
Klar til tjeneste?.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
SAMMEN FOR DE FORFULGTE
De 10 bud 10 måter å elske på.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Bibelskolen Bildøy Bergen
1.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Allmektige Gud, Far, Sønn og Hellige Ånd,
En måte å lese Bibelen på
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
Kast ditt brød på vannet…
Velkommen til gudstjeneste
Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
839 – Du hang så tunge timer 1/5 Du hang så tunge timer på korset, Jesus Krist. Og kronen på ditt hode, den var av tornekvist. 2/5 Din kjærlighet til verden.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro - å komme til tro - å dele troen i hverdagen - å leve i tro (ut av båten)
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem

1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Ein intelligent quiz! Fasiten ligger i kommentarfeltet til hver enkelt slide.
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Om det som truer fellesskapet Greiner på det gode treet.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
1 Peter 2,4-5 Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges.
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Lys til verden 2013/2014 Årets tema: Forfulgt tro  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Kristne blir forfulgt for sin tro i mer.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Vinnerlaget og Seierherren! Bibeltime på Sørlandssommer 2014 Vinnerlaget og Seierherren!
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
JESUS FRA ” LANDSBYGDA ” I M IDDELHAVS - SAMFUNNET Problemet med å beskrive Jesus Hvilke modeller bruker vi? Hvilke forutsetninger har vi mht menneske-
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT. 21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet,
I 2000 år har kirken vært til stede i Syria. Nå trues kirkens eksistens av borgerkrig, vold og forfølgelse.
Søndag for forfulgte kristne Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca.
De glemte barna i den forfulgte kirke. Over hele verden lider barn fordi de følger Jesus.
Begynnelsen.
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Obs. Denne presentasjonen er ikke ment å vises til barna
MIDTØSTEN.
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Utskrift av presentasjonen:

-tjener verdens forfulgte kristne

Åpne Dører I tjeneste for forfulgte kristne I vår del av verden tror vi at den frieheten vi opplever er det naturlige. Faktum er dette; vår frihet er det spesielle og forfølgelse er mer vanlig. Hele 200 millioner kristne risikerer død, fengsling eller tortur på grunn av troen på Jesus Kristus. I tillegg til disse er det mellom 200 og 400 millioner som opplever å bli diskrimineret pga. troen. Dette er det normalte kristenliv for mange kristne i dag. Se på det som står i 2.Tim 3.12 Alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt.

Open Doors 4/7/2017 Åpne Dører . Åpne Dørers målsetting er å styrke og ut­ruste kristne brødre og søstre som lever under press og forfølgelse på grunn av sin tro på Jesus Kristus, og å oppmuntre dem til å utbre evangeliet til jordens ender

Kristen forfølgelse i dag Rundt 100 millioner kristne er forfulgt på grunn av sin tro. Kristne er den største forfulgte minoriteten i dag. Rapporter om overgrep i 130 land, (muslimer i 117 land) I vår del av verden tror vi at den frieheten vi opplever er det naturlige. Faktum er dette; vår frihet er det spesielle og forfølgelse er mer vanlig. Hele 200 millioner kristne risikerer død, fengsling eller tortur på grunn av troen på Jesus Kristus. I tillegg til disse er det mellom 200 og 400 millioner som opplever å bli diskrimineret pga. troen. Dette er det normalte kristenliv for mange kristne i dag. Se på det som står i 2.Tim 3.12 Alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt.

2013 Her snakker jeg om de tre vanskeligste områdene for kristne Nord Korea, hvor de kristne risikerer livet 2. Midtøsten hvor 36 av de 50 landene er muslimske 3 Kampen om Afrika, i nord er det muslimsk og i sør er de kristne, dersom vi hører om probler i Afrika, er det ofte på dette området merket med gult.

Jesus var selv en flyktning

Søndag for forfulgte kristne Nigeria

Fakta om Nigeria Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca 50 %, rundt 90 millioner, de fleste i sør. Ca 5 millioner kristne bor nord i landet.

Forfølgelsen i Nigeria 12 delstater nord i Nigeria innførte sharia-lover for 15 år siden. Kristne blir behandlet som annenrangs borgere. Terrorgruppa Boko Haram ønsker å drive alle kristne ut av den nordlige delen av landet. Deres ideologi og praksis er omtrent den samme som Al-Shabaabs i Somalia og IS i Irak. Tusenvis av kristne er drept de siste årene. I fjor ble minst 610 kristne drept, og nesten 300 kirker ble ødelagt.

Over 276 skolejenter, de fleste kristne, ble bortført av Boko Haram

Husk på dem som sitter i fengsel, som om dere var lenket sammen med dem, og husk på dem som blir mishandlet, som om det gjaldt deres egen kropp Hebr 13.3

For vi er hverandres lemmer Ef 4.25

NIGERIA

På vei til gudstjeneste

Vakthold

Gudstjenesten ble holdt 200-300 meter fra stedet hvor 118 ble drept av bomber 2 uker tidligere

En enke og hennes barn

Enke og farløse

De var generøse og gav av det de hadde

Enker

Forretningskvinne

Egen restaurant

Flyktninger på grunn av sin tro

Leve med et evighetsperspektiv For å få den glede han hadde i vente, holdt han ut på korset uten å bry seg om skammen, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone Hebreerne 12, 2 Se, dommeren står for døren Jakob 5,9

Våk og hold ut i bønn for alle de hellige Ef 6.18

Bønn for Nigeria La oss be om at Gud vil komme med sin kraft og trøst til de tusenvis av kristne som har opplevd å miste noen av sine kjære de siste årene. La oss be om samhold, kjærlighet og gjensidig støtte blant kristne som møter undertrykkelse og forfølgelse i Nigeria. La oss be om at kristne står imot fristelsen til å møte angrepene og forfølgelsen med voldelige motreaksjoner. La oss be om at Gud gir mye visdom og kjærlighet til pastorer og kristne ledere i Nigeria. La dem lykkes i forsøkene på å samarbeide med moderate muslimer for å få stoppet volden.