Energiflistilskudd 2009 Prosess Del av tiltakspakken februar 2009 Driftstilskudd, inntil 40 mill Høring av forskriftsendring, få på plass rammer for ordningen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
BIOMASSETILGJENGELIGHET
Advertisements

OFFENTLIG BREDBÅND I MIDTRE VESTFOLD ET SAMARBEIDSPROSJEKT Tema: ORGANISERING.
Oppstart planprosess Høring av planprogram Vindmølle – Lars Hoem, Rye Informasjonsmøte Rye Bedehus Eirik Lind.
Fiskebåtredernes representantskap Krise og muligheter Finn Bergesen jr.
«Bedriftsutvikling tradisjonelt landbruk»
Areal- og transportutvikling Lier – Drammen - Eiker - Kongsberg
Skogbruksplanleggingen framover – rapport fra en arbeidsgruppe
BIOGASS – GÅRDSANLEGG LITE ELLER STORT ?
Biogass 09 ENOVAs program for biogass Seniorrådgiver Jens Musum Enova SF.
Matvaresikkerhet og jordvern
Dagens rammebetingelser for å utvikle miljøvennlig energiproduksjon
STATUS BANEPROSJEKT
Biogass 11 Ørlandet 8.mars 2011 Enovas støtteprogram for produksjon av biogass Jens Musum Enova SF.
Bioenergiprogrammet 2009/ Biogass Ørlandet 11.mai 2009.
Innspill bioenergistrategi i Norge Your Name Your Office/Department/Unit Date.
TILSKUDD TIL TILTAK I BEITEOMRÅDER November 2013.
Dagsorden - Åpent møte kl
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Kontroll av foryngelse Skogsamling på Heia 12. April 2013 Fylkesskogmester Rune Saursaunet.
Bærekraftig bruk av skogen som energileverandør og karbonlager
Fjernvarmeutbygging i Norge - hva skjer fremover? Årsmøte i Tromsø , Atle Nørstebø.
Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet Se veileder V-0798 under Publikasjoner på
Miljøutfordringer løst i andre land ? VRI Rogaland Sola 20. januar 2012.
Foreløpig uttalelse fra Norges Bondelag Stortingets næringskomité 6. Januar 2012 Landbruks- og matpolitikken Meld. St. 9 ( ) Velkommen til bords.
Bærebjelker i norsk jordbruk Sjøleiende bønder Bruke egne ressurser Utfordres av: Areal i andre land Lave bondeinntekter Tilskuddsavhengighet MAKTA OVER.
Bioenegiprogrammet Gårdsvarmeanlegg og biogass
Biogass – Det må satses ! 8. mars 2011 Cato Kjølstad, Daglig leder.
Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority mai 2009Biogasskonferanse, Ørland1 Nasjonalt utviklingsprogram for klimatiltak i.
Klimakrisen og dens konsekvenser for land i sør
Begrensninger og muligheter
Bioenergiprogrammet 2009/ Biogass Øyvind Halvorsen Bellona
Arealsamling Stavanger 21 – 22 september 2004 Kartfesting av kjerneområder for landbruk Erik Anders Aurbakken rådgiver.
Kommuneplanen Del av en planstrategi (fra 2012) Samfunnsdel Arealdel Handlingsdel (fra 2012)
Økonomiske virkemidler Skogkultur –etablering og oppbygging av kvalitetsskog inkl miljøhensyn –distriktsprofil –statlig tilskudd pga langsiktige tiltak,
Lov om endringer og tilføyelser i lovbestemmelser som gjelder forbedringen av investeringsklima Juni 2014.
Pilotprosjekter – hva er lov og hvordan går man fram?
Royal Ministry of Culture and Church Affairs 1 Bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet – revidering Juni 2009 Rådgiver.
1 Det økonomiske opplegget for kommunesektoren i statsbudsjettet 2008.
Tilskudd til veg og drift 2013 Fylkesskogmester Dag Okkenhaug Bævre.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Produksjonstilskudd o Ny forskrift o Endringer denne søknadsomgangen o Saksbehandling o Amnesti for driftsfellesskap Kompetansesamling 3. februar 2015.
Kompetanse for kvalitet Videreutdanning mill kr 37 nye tilbud høsten 2010, samlet 91 videreutdanningstilbud med omfang 30 studiepoeng Fire nye.
FAKTA om kommunedelplanen som Nore og Uvdal, Sigdal og Rollag har utarbeida i en parallell prosess til verneprosessen for Trillemarka - Rollagsfjell Kommunedelplanen.
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
RMP-tilskudd Oversikt over utbetalinger og omfang av tiltak Gjennomgang av alle tiltakene i RMP med vektlegging av endringer Forvaltningsutfordringer.
Tilskudd til uttak av flis til bioenergi Per Guldbrand Solli SLF Seksjon Skog og kulturlandskap.
1 Det kongelige landbruks- og matdepartement Økt fokus på håndhevelse av bestemmelsene om foryngelse i bærekraftforskrifta -Bakgrunn og målsetning Jon.
Klimaskogprosjekt Mål for pilotfase: Høste erfaringer med blant annet klimaeffekt, miljøkriterier og gjennomføring før oppskalering og utvidet implementering.
LANDBRUKSAVDELINGEN Klikk for å legge inn navn / epost / telefon.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Forslag til statsbudsjett Budsjettmøter - med formannskapet og komiteer, strategisk ledelse, enhetsledere og økonomienheten Strategisk ledelse.
Landbruks- og matdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Landbruks- og matdepartementet ©Torbjørn Tandberg Henriette Evensen og Guro Bolstad Fagsamling,
Regional Utviklingsarena Skog Scandic Rock City, Namsos 5. februar 2016 Skogprosjekt Namdal Knut Sklett Prosjektleder.
Skog i Klimakur 2020 Skogfaglig samling for fylkesmennenes landbruksavdeling, 31. august – 2. september 2010, Sandnes Hege Haugland Klima- og forurensningsdirektoratet.
Utkast til forskrift om tilskudd til tiltak i Utvalgte kulturlandskap og verdensarvområder – hvordan vil denne fungere hos oss? Arne Farup, rådgiver hos.
Regionalt miljøprogram
Kommuneplanen – samfunnsdel og økonomi
Rekommunalisering eller en entreprise?
Skogbruksplanlegging - utvikling tilskudd
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
Dialogkonferanse Ruter
E 134 Åmot-Vinjesvingen i Vinje kommune. Planprogram 23
Smått og stort fra SLF 2011 Energiflisordningen - revidert satser
SkatteFUNN Eirik Normann,
Finnmarkseiendommen som skogeier og forvalter Ole Andre Hestmo, skogforvalter
ved rådgivning og annen kundebehandling
Driveplikt etter jordloven § 8 - Leie av jord
Reguleringsplan for nytt næringsområde med tilhørende adkomstveg på Ausenfjellet Informasjonsmøte
Utskrift av presentasjonen:

Energiflistilskudd 2009 Prosess Del av tiltakspakken februar 2009 Driftstilskudd, inntil 40 mill Høring av forskriftsendring, få på plass rammer for ordningen Forskriftsendring vedtatt 30. april Betingelser/vilkår lagt ut på nett, sammen med spørsmål og svar Kommunene tar imot søknad, fylkesmann innvilger og utbetaler

Energiflistilskudd 2009 Prinsipper Bidrag på 10 øre/kwh inn i verdikjeden, gjøre det lønnsomt å ta ut råstoff som ellers ikke ville blitt drevet fram Tilskudd til skogeier Tilskudd til utdrift fram til bilvei Tilskuddsgrunnlag er avvirket areal og driftskostnader Virket må leveres til energiproduksjon Økt sysselsetting og bioenergiutbygging

Energiflistilskudd 2009 Tiltak og satser Se Tema: Skogbruk / Energiflistilskuddwww.slf.dep.no

Energiflistilskudd Tilskuddsberettigede Skogeiere og jordbrukere Samarbeidsprosjekter Drifter gjennomført etter 1. januar Ikke vedprodusenter Ikke til rydding langs jernbane, offentlig veg, kraftlinjehogst Ikke avskoging av regulerte områder, eller omdisponering av velskjøttet ungskog

Energiflistilskudd - Betingelser Leveranse til energikjøper, eller eget bruk Dokumentere kostnader (Max og min satser pr dekar foreløpig ikke innført) Angi areal og stedsangivelse for stikkprøvekontroll Miljøhensyn både i skog og kulturlandskap mhp biologisk mangfold, friluftsliv, kulturverdier og landskap

Energiflistilskudd - Status nå Mange (alle) er positive Mange henvendelser, stor interesse Rapportering 15. august : - 0,5 mill utbetalt - anslag på mill i mangel på biovarmeanlegg og -kjøpere - tunge aktører trenger tid på å etablere rutiner Rammeoverføring til IN ?

Energiflistilskudd - Erfaringer Treg respons pga manglende marked Utvikling av metoder og omsetningssystemer tar tid og krever forutsigbare rammebetingeleser Ordningen omfatter det minst verdifulle råstoffet, 8-10 øre/kwh er nok i minste laget pr idag Areal og kostnad som tilskuddsgrunnlag OK i en startfase Stivbent at tilskudd bare kan søkes av skogeier Trenger en lærefase for å høste erfaringer

Energiflistilskudd - Hva nå? Når råstoffbehovet øker vil det være behov for en ordning for å få fram dette virket Utbygging av energianlegg, drifts- og mottaksapparat må til. Langsiktig prosess som krever forutsigbarhet når det gjelder råstoff Politisk vilje og aksept til stede (klima, gjengroing, utsikt, ressursutnyttelse, lokal verdiskaping) Energiflistilskudd er kommet for å bli. Vi er bare i startfasen! HVA mener dere ??