IOGT - seminar om lokal aktivitet Roar Olsen. MÅL FOR SEMINARET MÅL: Få i gang lokale IOGT-tiltak som tillegg til ordinære møter DELMÅL: –Tiltak hvor.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
INFORMASJONSTEAM I MIDT- GUDBRANDSDAL Sammensetting: • Lærar frå utdanningsprogrammet • Elever • Representant fra bedrift/bransje • Bruke en skoletime.
Advertisements

EN LITEN JULE HILSEN FRA LAR-NETT NORGE
Sponsordugnad Sandar IL – mars Våre utfordringer •Vanskelige økonomiske situasjon •Dugnadsbasert klubb fra 2009 •Cupene krever mye ressurser •Forventer.
En ripe i lakken? Arbeidet i Fagetisk råd og Ankeutvalget
Oppsummering av erfaringer fra Lærende Nettverk basert på nettverkenes rapporter.
Mindreårige mulige ofre for menneskehandel
OSS 13. september 2012 • NHN koordinators rolle og aktiviteter • Nytt mandat IKT-forum.
Alfhild - leder Østlandet
MEDIEARBEID I IOGT Innspill til seminar om lokale tiltak Lørdag 6. oktober Oslo.
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
Velkommen til nettverkssamling 14. mars 2013 KS Agenda Møtesenter
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Norges Rytterforbund. Hva er klubbutvikling? •Klubbutvikling defineres som alle tiltak (utdanning, kurs, aktiviteter, dialoger osv) som bidrar til å føre.
Frivillighet – muligheter og utfordringer
VIRKSOMHETSPLANLEGGING
”Klubbens indre liv og vekst”
Arbeidslivssenteret i Oslo på besøk hos SYE
Regulering av arbeidstid for ansatte i vitenskapelige stillinger Orientering til Universitetsstyret
Teamarbeid ved Avdeling for IT: Utarbeidelse av handlingsplaner Jan Høiberg Personalseminar, Hydra,
Boligsosial utvikling – Boligbyggelagenes rolle
ROTARY mot år 2010 En mulighetenes organisasjon Grunnpilarer –Vennskap –Etikk –Utveksling av yrkeserfaring –Arbeide for internasjonal fred og forståelse.
Resultatene av Spørreundersøkelsen i Langesund Rotaryklubb.
Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 1 Trenden for de fleste er at antall medlemmer går nedover. Men aktiviteten blir ikke nødvendigvis skadelidende!
Sett inn nok på riktig plass.
Norsk Bridgeforbund. Hvorfor er klubbutvikling viktig? Hva kan NBF tilby?
Elektronisk pasientjournal
Styret – hjertet i foreningen
Nasjonalforeningen - utfordringer og muligheter Landsstyremøte 14.juni Lisbet Rugtvedt.
Brumunddal Rotary Klubb Medlemsdiskusjon
Landsby 63 og 64. (Dobbel landsby) Skolegården. Et sted å være – et sted å lære. Intensiv landsby, januar 2010.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.
Risør Nina og Petter P.
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
Hvordan tar vi imot nye medlemmer?. Mine temaer ● Hvem er de nye medlemmene – og hvem er vi? ● Hva må vi mestre for å gjøre nye medlemmer aktive? ● Hvordan.
Opptrappingsplanen for rusfeltet: PRAKTFULL PLAN – PUSLETE PRISLAPP.
PRESIDENTOPPLÆRING Nettside: GRATULERER med vervet som president Som klubbpresident står du direkte under Distriktsguvernøren og Verdenspresidenten.
DND Quo Vadis? Landsmøtet 2014 Alfhild - leder Østlandet.
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
Landsmøter Bergen 2007 Felles framtid for ?. Landsmøter Bergen 2007 Det er så mye å tenke på… VedtekterLotterierPlakater UtvalgsmøterServietter Brus og.
Studieveilederens verktøykasse
Fra forskning til forretning Oslo, 13. Mai 2003 Perler for svin eller gråstein til gull Jo Klaveness Professor i farmasi Innhold: Dagens situasjon Viktige.
Ny organisasjonsperm. Organisasjonsperm 2014 Ikke store endringer fra det som ble lagt frem i Fornyes etter behov. Forventer en del endringer i.
Victoria og Victoria.  Når begynte vi å skulke?  Hvorfor skulket vi? ◦ U planlagt ◦ Planlagt  Hva gjorde vi når vi skulket? ◦ Sove ◦ Ruse seg ◦ Alene?
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
”Juniors dagbok” Sak 3: Årsmeldinger 2005 og 2006.
Støttekontakt til personer med demens
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Miljøgruppa + Leiv Inge - Carita - Jostein. Målsetting Skigruppa i Birkebeineren skal gi barn og ungdom varig skiglede, gjennom trening og leikbetonte.
MN-fakultetets planer for internasjonalisering 2012 Seminar
IOGTs VISJON LikeverdSolidaritet Trygghet Utvikling Frihet Respekt Demokrati Fred Helse Kunnskap.
+ Allianser i Europa: Muligheter og utfordringer Stig Erik Sørheim Actis.
Virksomhetsplan Voksenåsen Badeballklubb Arbeidsrapport for planen. Virksomhetsplanen vedtas på årsmøtet før den er et formelt gjeldene dokument.
Kapittel 14: Ansette medarbeidere – del 2 Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli Intervjue søkere Stille riktige spørsmål Kroppsspråk.
1 INNLEDNING PROSJEKTLEDER OG PROSJEKT? SPAR MED OPP_RETT.
Seksjonskonferansene
Anbefale en strategi Ideer for morgendagen.
Gang.
God samhandling barn og unge Et nasjonalt prosjekt for å bedre samhandlingen innad i kommunen, og mellom kommuner og helseforetak.
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Valgfag innsats for andre
Elevinstruksjon 2017.
Likeperson Navn:……………
Eksempelet er hentet fra læreboken
Målsetninger som fungerer
Mål og dagsorden for seminar om medarbeiderskap og omstillingskompetanse Mål for dagen Mål for kurset er økt forståelse, kunnskap og innsikt i hva som.
Utskrift av presentasjonen:

IOGT - seminar om lokal aktivitet Roar Olsen

MÅL FOR SEMINARET MÅL: Få i gang lokale IOGT-tiltak som tillegg til ordinære møter DELMÅL: –Tiltak hvor vi får de nye medlemmene våre aktive –Få i gang tiltak som gir erfaring for alle, og kan brukes av alle –Få alternative tiltak - både sak, som alkoholpolitikk/mediekontakt osv., men også sosialt samlende tiltak

HVA KREVES? Ambisjoner. Vi vil at IOGT skal markere seg å bli en viktig samfunnsfaktor. Medlemmer som vil delta At vi organiserer våre ressurser riktig At vi er kreative og skaper nye tiltak, og kanskje også nye samarbeidspartnere

NYE MULIGHETER Vi verver nye medlemmer Vi har et ”nytt” sentralkontor med aktive medarbeidere Vi har regionale konsulenter Vi har et nytt sentralstyret med mye organisasjonskunnskap både fra IOGT og fra Juvente

VI MÅ HA AMBISJONENE må strekke lenger enn til de aktiviteter vi har i dag Vi må klare å skape ENGASJEMENT hos både ”gamle” og nye medlemmer. Vi må være villige til å bruke ØKONOMISKE ressurser for tiltak vi tror på! Vi må konsentrere oss om hva vi egentlig vil med IOGT? N Å R VI REISER FRA DETTE SEMINARET SKAL VI HA LAGT KONKRETE PLANER FOR LOKALE TILTAK, SOM BLIR GJENNOMFRT ETTER ET PLANLAGT GJENNOMF Ø RINGSOPPLEGG.