My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav 13.4.12 ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Advertisements

I.
Fra tegning til fortelling
Internett for nybegynnere
«Strykebrettcover og stativ»
IKKE NO’ KRØLL BRETT, RETT OG SLETT.
Ett forslag til nye Saemien Sijte i 3D
Kommunal- og regionaldepartementet Norsk mal: Startside Tips engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk. Eller velg DEPMAL– engelsk.
Fra geometriske former til abstrakt design.
Arkitektur, del 2.Odda Ungdomsskole innvendig
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
MySaemienSijte- en lek med arkitekturformer i SketchUp
STRYKEBRETTCOVER OG STATIV
Byggedetaljer, dører og vinduer
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
Kilder: Ligger på hjemmesiden  Din side Din side  PC World Norge PC World Norge  Akam.no (1) Akam.no  Akam.no (2) Akam.no (2)  Online Online.
DYR.
Prosjektoppgave Grafikk og Digitale foto
Geometrioppgave for 4.klasse
Fra geometriske former til abstrakt design
Første rapport: Den rapporten jeg har valg ut her er helt usymetrisk, men innenfor en ramme slik at den kan gjentas til et flatemønster. Her har jeg også.
Sett inn riktig tid/form av verbet
ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE
PowerPoint-mal FLT.
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Dokumentasjon av en prosess
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Prosess – arbeidskrav 3.. •Siden vi skal lage et undervisningsopplegg basert på de erfaringene vi gjør oss, velger jeg å ha en prosess og et produkt som.
MySaemien Sijte Arbeidskrav av Anita Kvilvang. Jeg har laget et forslag til utforming av et sørsamisk museum og kultursenter i sketchup. Jeg har brukt.
TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk.
«LYSE IDEER» Maske med refleks og lysdioder
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Oppgave i SketchUp Mette Moen våren 2012
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Roboter og matematikk!.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
 Mitt forslag til design av nytt signalbygg modellert i SketchUp tar utgangspunkt i kriteriene fra den åpne konkurransen til Statsbygg. Jeg har ikke.
Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay
De bostedsløse ARKIOM A 2.
Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Arbeidskrav 3 - Del 2: Litt barn – litt voksen? Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk.
PowerPoint-mal FLT. –mer en et fagforbund Forbundet for Ledelse og Teknikk.
MySaemien Sijte Jørn Aalmen Mitt forslag til utforming av det Sørsamisk Museum og Kultursenter i Snåsa.
My Saemien Sijte Av Ingebjørg M. Lippart Ide for oppgaven! Utprøving av ulike funksjoner i SketchUp I ett med naturen, benytte naturmaterialer.
MySaemienSitje- et møtested for den moderne same på Snåsa
Arkitektur vår 2012 Av Anne Marie Høghaug-Western
Arkitektur Arbeidskrav 2 My Saemien Sijte Helen Rønningstad
My Saemien Sijte – en lek med arkitekturformer i Sketch Up. Inspirert av SQ Arquitectos` ”Sti”. Kari Nyhus.
RGB •The RGB fargemodell er en additiv fargemodell der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter å gjenskape et bredt spekter av farger.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
100 lure ord å lære.
Rehabilitering av enebolig
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Sammensatte tekster ?.
Brukerveiledning for kloning i GIMP
Vi vet at alle kan. Alle elever kan lære trass ulike forutsetninger.
Beboermøte – 1 Juli Bjørnefaret Borettslag. Vedlikehold har vært misligholdt i mange år. Bjørnefaret borettslag har: Ikke vasket fasade på 15 år Ikke.
Kapittel 13 I begravelse.
Hva er et kart? ”Et kart er en tegning av et stort eller lite område av jordoverflaten sett rett ovenfra!”
MySAEMIENSijte. Inspirasjon Sørsamisk buekonstruksjon for gamme/gåetie. Brukt der hvor naturen gjorde det mulig. Avhengig av trevirke som kunne bøyes.
Utskrift av presentasjonen:

My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår

Foto ovenfra Utgangspunktet for arbeidet var grunnrisset av bygningene og terrenget. Her er byggverkene og lavoene på plass over grunnrisset. Den grå stien går gjennom området og er delvis overbygd av et tak (mørk grå).

Foto i front I dette fotoet kommer formen på bygningene godt fram. Opprinnelig hadde jeg en ide om en renere «lavo-form», men jeg fikk etter hvert mer lyst til å ha en mer variert form. Bygningsformen kan derfor minne mer om teltene (jurt) til mongolstammer.

Foto fra siden Her kan du se en inngang fra nord, delvis glasstakene mot nord og delvis vindusløsninger i hjørner på byggene. Den nederste, hvite delen lagde jeg først ved å streke opp på grunnformen og så bruke push/pull-verktøyet. Så merket jeg topp-planet og brukte scale-verktøyet for å gjøre det større.

Foto i perspektiv tatt mot nord-vest Det går fram at glasstakene er lagt mot nord på hvert enkelt bygg. Dette har flere hensikter: å unngå direkte innstråling på dagtid, å kunne se midnattsolen på sommeren og å kunne se nordlyset på vinteren. Takkonstruksjonene ble laget på samme måte som 1. etage på byggene.

Foto i perspektiv mot nordøst Her ser man lavoene som er i to farger. De to gule er tenkt som lavvoer med ildsted. De tre brune er uten ildsted (tettere åpning/lukket i toppen). En av de brune lavvoene er mindre enn de andre og er tenkt mer for barn. I bakgrunnen skimtes den overbygde stien mellom husene.

Detalj 1 Vinduene er utformet som trekanter med spissen ned. Dette synes jeg ble veldig fint. (Jeg ble tvunget inn i denne utviklingen fordi jeg manglet tekniske ferdigheter på mer vanlige løsninger (fordi veggene skråner utover)). De nesten vertikale kantene på vinduene kan minne om stavkonstruksjoner som brukes i lavvoer, bare satt opp på en annen måte.

Detalj 2 Her ser vi bygningene fra nord. Det flate overbygget synes jeg brøt litt med de andre formene. Stokkene som støtter opp overbygget synes jeg også passer naturlig inn. I dette bildet kan du også se de store lysåpningene i takene.