Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

STRYKEBRETTCOVER OG STATIV

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "STRYKEBRETTCOVER OG STATIV"— Utskrift av presentasjonen:

1 STRYKEBRETTCOVER OG STATIV
Arbeidskrav 2 Ingunn Brevold

2 Jeg startet med å lage flere moodboards for å finne ut litt om hva slags stemning jeg ønsket. Jeg landet på et litt psykedelisk uttrykk med inspirasjon fra 60/70-tallet og Karim Rashid.

3 Ut ifra de første collagene, laget jeg så et tredje moodboard
Ut ifra de første collagene, laget jeg så et tredje moodboard. Her fant jeg frem til to kunstnere, Sol Lewitt og Cumi Darbotz, som inspirasjonskilder da begge arbeider innenfor et tydelig system de selv har konstruert. I tillegg ønsket jeg å bringe inn elementer av natur. Jeg tenkte at ”årringer” hadde en sammenheng med både Lewitt´s og Darbotz´s arbeider, og ønsket på en eller annen måte å arbeide videre med dette.

4 SAMSPILLET MELLOM OBJEKTETS INDRE OG YTRE FORM
helstøpt løsning Jeg hadde en idé om at strykebrettet skulle kunne fungere som et dekorativt objekt på en vegg, og begynte å lage noen skisser. Formen på strykebrettet minner om en flykropp og jeg ønsket å arbeide med dette som utgangspunkt. Vingen tenkte jeg kunne være et avtagbart ministrykebrett som kan festes og tas av etter behov.

5 STRYKEBRETT SOM OBJEKT PÅ VEGG historie / symbol
Budskap og kulturell forankring : Globalisering integrasjon, påvirkning og gjensidighet Praktisk løsning og synlighet: Veggmontert Plassbesparende

6 MÅLGRUPPE? Alle som stryker: Plassmangel Rullestolbrukere Unge/gamle
Interiørbevisste

7 For å komme i gang med å designe et mønster, tok jeg utgangspunkt i en vissen rosekvist.
Jeg startet med en venstrehånds-studie av rosekvisten, snudde tegningen og tegnet en mindre rosekvist for å danne en sirkelform. Her gjentok jeg tegningen for å danne meg et inntrykk av hvordan denne formen ville fungere som et mønster.

8 Uttesting av linjer, flater og retninger inne i formene.

9 Jeg ønsket et rent, geometrisk uttrykk og tegnet opp en mønsterrapport i illustrator. Her arbeidet jeg videre med å variere strek og avstand mellom strek innenfor de ulike formene.

10 Etter å ha testet ut ulike varianter av mønstre, forkastet jeg denne idéen da det ikke hadde det uttrykket jeg ønsket. Jeg syntes det ble for statisk og så ingen muligheter til å få dette interessant.

11 Jeg startet på nytt med venstrehåndstegninger.
Her bestemte jeg meg for å ta utgangspunkt i den inntørkede roseknoppen. Venstrehåndstegninger av sammensatte, inntørkede roseknopper.

12 Ytterligere forenkling av de sammensatte roseknoppene.
Sirkler som kan assosieres med årringer. En kombinasjon. Med utgangspunkt i disse skissene, arbeidet jeg videre med skisser i Illustrator.

13 Raskt utkast i Illustrator med utgangspunkt i skissene
Raskt utkast i Illustrator med utgangspunkt i skissene. Her begynner jeg å få til noe av det jeg hadde tenkt, men er ikke fornøyd med symmetrien i mønsteret. Jeg ønsket et mønster som virker tilfeldig og uorganisert og mer dynamisk. Jeg ønsket også større kontraster mellom de to, sammensatte sirkel-formene.

14 Jeg arbeidet videre med skisser i Illustrator
Jeg arbeidet videre med skisser i Illustrator. Her gjorde jeg noen intuitive utkast hvor jeg kopierte, roterte, forstørret og forminsket mønsterelementet sammen til en noe tilfeldig rapport. Deretter testet jeg det ut på en strykebrettform. Her liker jeg det litt uorganiserte uttrykket i mønsteret, men ønsker en kontrast mellom rapporten og selve mønsterelementet. Jeg bestemmer meg for å arbeidet symmetrisk med selve elementet, og organisere dette noe mer tilfeldig for å oppnå en kontrast mellom mønsterelementet og organiseringen av denne.

15 Konstruktiv form fra sirkler satt sammen til en mønsterrapport
Konstruktiv form fra sirkler satt sammen til en mønsterrapport. Her kopierte jeg formen, roterte og forstørret/forminsket samtidig som jeg hadde fokus på det negative rommet. Fargekontrasten og antall former gjorde mønsteret litt for urolig. Jeg ønsket et roligere mønster som samtidig kunne oppleves som dynamisk og forkastet derfor denne idéen.

16 Her testet jeg ut overlapping av formen og fant ut at jeg ikke ønsket denne formen for romskapende virkemiddel. For å skape mer ro i mønsteret byttet jeg ut rekkefølgen på fargene og komponerte sirklene tettere sammen. Noe mer ro i dette utkastet, men alt for statisk. Her innså jeg at jeg måtte arbeide mer med størrelseskontrastene på formene.

17 Jeg gikk tilbake til skisseblokken og begynte å arbeide ut mer organiske former.
Jeg ville arbeide frem en kombinasjon av dynamikk og ro ved hjelp av flater og parallelle linjer.

18 Her arbeidet jeg med størrelseskontrastene, linjer, flater og forsøkte å utarbeide noe interessant i det negative rommet.

19 Jeg arbeider videre med kombinasjonen konstruktive sirkelformer og flater hvor flatene dannet striper som bandt sirkelformene sammen.

20 Noen flere skisser på organiske former
Noen flere skisser på organiske former. Jeg bestemte meg for å gå tilbake til idéen med to sammensatte sirkler og arbeide med linjer i- og utenfor formen.

21 Jeg bestemte meg for å kombinere disse to skissene til et mønsterelement. En kombinasjon av sammensatte sirkler og linjer både inne i formen og utenfor formen.

22 Ferdig utarbeidet mønsterelement.

23

24 Jeg bestemte meg for å arbeide videre med dette mønsteret.
Rotering, størrelseskontraster og fordeling av formen hvor jeg har forsøkt å variere avstanden mellom formene for å oppnå bevegelse i rapporten. En kombinasjon av rette linjer/flater og sirkler for å binde formene sammen. Mønster i metervare. Jeg bestemte meg for å arbeide videre med dette mønsteret.

25 Farge og størrelse på mønsteret

26 Fargeutprøvninger

27 Fargeutprøvninger

28 Uttesting av mønster, størrelse og farge på et strykebrettkropp
Uttesting av mønster, størrelse og farge på et strykebrettkropp. Jeg har smalnet formen noe i forhold til hva som er vanlig strykebrettform for å få den til å minne mer om en flykropp. Jeg ønsker i dette produktet at mønsteret skal være stort, dette for å bryte med retningen og formen på selve brettet.

29 Her inngår alle formene i en sammenheng som tydelig forestiller et mønster .
Kontrastene ligger i størrelsen og fargene. Fargekontrasten er kald/varm eller noe tilnærmet analog fargeharmoni. Mønsteret er blåst opp i størrelse men kan fortsatt leses som et mønster pga. synlig, gjentagende rapport. Mønsteret har pga størrelsen i forhold til form, fjernet seg fra mønsterdefinisjonen og fungerer mer som selvstendige former.

30 Jeg fant et opphengssystem og stativ på nettet som var litt i den gaten jeg hadde forestilt meg. Jeg ønsker at dette systemet skal være skjult når brettet skyves tilbake på veggen. Det lille strykebrettet festes med klikk/skrue/magnet eller lignende, og kan tas av og dermed fungere som et selvstendig strykebrett. Dette brettet har et stativ under som vippes ned.

31 Eller den kan vippes ned om den ikke er i bruk.
Vingen/minibrettet er også ment å kunne brukes når den ligger i plan med formen. Eller den kan vippes ned om den ikke er i bruk.

32


Laste ned ppt "STRYKEBRETTCOVER OG STATIV"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google