Særskilt inntak skoleåret 2011/2012 Målsettingen er å medvirke til en god prosess mellom grunnskole og videregående opplæring for elever med særskilte.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Inntak og søknad om spesialundervisning
Advertisements

VIDEREGÅENDE SKOLE Informasjon om søking Januar 2013.
ULIKE VEIER TIL FAG – OG SVENNEBREV
Søknad om spesialundervisning • Hvem kan søke om spesialundervisning? • De ulike søkergruppene/skjema • AOLOV-koden • Elever med store vedvarende.
Informasjon fra Inntakskontoret Rådgiverkonferansen Klaus Eriksen Inntaksleder.
SPESIALUNDERVISNING INNENFOR VOKSENOPPLÆRINGEN
Minoritetsspråklige søkere
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Velkommen til samling
INNTAKSFORSKRIFTEN KAPITTEL VI
Velkommen til samling
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
Rådgiversamling januar 2011 Fag –og yrkesopplæring.
Søknad til videregående skole 2014/2015
TELEMARK FYLKESKOMMUNE Skoletilbudet i Telemark Startkurs for rådgivere 19.sept 2012.
Ordinær opplæring og spesialundervisning Randi Rusten
Rådgiverdager 2013 Per-Kristian Storstad Marit Størvold Damås.
INFORMASJONSDAG.
Jurist Lene Duesund Svendsen Seniorrådgiver Helene Kløcker
Dagens tema Opplæringsloven § 5-4 presiseringer
Inntak etter individuell vurdering Skoleåret 2009/2010.
Orientering om søking til skole og læreplass
Orientering om søking til skole og læreplass Informasjon ved overgang grunnskole – videregående opplæring.
Lærekandidatordningen
Hvem søker 1. februar? Søkere med behov for spesialundervisning
Inntak og søknad om spesialundervisning
Inntaket 2010 – 2011 – nytt og nyttig ?. Hvilke emner skal vi gjennomgå ? 1.Hva betyr endringen i vurderingsforskriften fra for inntaket til.
Søkere med særskilte tilretteleggingsbehov
Minoritetsspråklige søkere
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
Regionale rådgiversamlinger Desember Kirsti M.H. Mæland Bakgrunn for endringer særinntak Tilpasning til gjeldende lov og forskrift Fylker har fått.
Sivilombudsmannen Den sakkyndige vurderingen-innholdet:
Rådgiversamlingen høsten 2009
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Gjennomføring i videregående opplæring – kort om status og utfordringer i Hamar kommune Paal Morken Andersen Avdelingssjef videregående opplæring Hedmark.
Velkommen til rådgiversamling ! 6.januar 2012
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Træleborg konferansesenter Velkommen! Rådgiversamling 2013.
Når du er registrert som ny bruker, må passord alltid benyttes - så husk dette ! Første gangs innlogging.
Endring i forskrift til opplæringsloven 30. september 2014
Fortrinnsrett til videregående opplæring
Minoritetsspråklige elevers og voksnes rettigheter etter opplæringsloven
Orienteringsmøter november 2010 Sakkyndige vurderingar – nokre viktige element ACR/nov
Antall 1.februar søkere: 578 Antall tatt inn i individuelt inntak: 416 Antall søkere overført til ordinært inntak: 157 Antall søkere som fikk avslag på.
Hotell Klubben Velkommen! Rådgiversamling.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Evaluering av inntaket ( DLG ).
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Søke videregående opplæring Søkere med fortrinnsrett etter § 6-17.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Info-dager 2014 Søking skoleåret Fortrinn og individuell vurdering 1.marssøkere med vedtak om spesialundervisning Bruk av overgangsskjema ved tilretteleggingsbehov.
Orientering om søking til skole og læreplass Informasjon ved overgang grunnskole – videregående opplæring.
1 Inntak for søkere med fortrinnsrett Rådgiversamling 17. november 2015.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
februar-søkere med behov for spesialundervisning Utdanningsavdelingen
Loven og prosedyrar ved søking til vidaregåande skole Orienteringsmøta hausten 2010.
Rett til vg opplæring  Rett til tre års videregående opplæring i løpet av fem år (oppl § 3-1)  Retten må tas ut i løpet av en sammenhengende periode.
Orientering om søking til skole og læreplass Informasjon ved overgang grunnskole – videregående opplæring.
Rådgiversamling i Vrådal nov
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Inntak , fortrinn og individuell behandling
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Samarbeidsrutiner mellom videregåendeskoler, SMI-skolen, PP-tjenesten og Utdanningsavdelingen i forbindelse med innsøking til vgs. Rådgiversamling
Fortrinn, individuell behandling og minoritetsspråklige
OT samling Bodø, 26. april 2017 Foto: Bjørn Erik Olsen.
Utdanningsprogram/programområde over 2 år
Informasjon om videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

Særskilt inntak skoleåret 2011/2012 Målsettingen er å medvirke til en god prosess mellom grunnskole og videregående opplæring for elever med særskilte behov

Samarbeid med grunnskolen  PPTvgo prioriterer samarbeidet med grunnskolens PPT i forhold til overgangen mellom grunnskole og videregående opplæring for elever med særskilte behov  PPTvgo støtter seg til sakkyndig uttalelse som kommer fra grunnskolens PPT og som ligger ved søknaden til særskilt inntak  Dette medfører at PPTvgo ikke gjør en ny sakkyndig vurdering ved inntak, men at uttalelsen fra grunnskolens PPT danner grunnlaget for enkeltvedtak om inntak på særskilt prioritert utdanningsprogram eller ikke.

Sakkyndig vurdering  Inntaksreglene finnes i forskrift til opplæringsloven i kapittel 6  PPTvgo er sakkyndig instans for inntak til videregående opplæring (forskriften, § 6-18)  PPTvgo er sakkyndig instans når det gjelder retten til spesialundervisning  ALL ungdom med rett til videregående opplæring har rett til inntak på ett av tre utdanningsprogram (Vg1) uavhengig av funksjonsnivå eller ferdighet

Spesialundervisning § 5-1 i opplæringsloven  Elever som ikke har eller ikke kan få tilfredsstillende utbytte av det ordinære opplæringstilbudet har rett til spesialundervisning, i hht § 5-1 i opplæringsloven.  Dette gjelder uavhengig om eleven er tatt inn på særskilte vilkår i vg. opplæring, elevens opplæringsmål og/eller skolens økonomi.  En vurdering av elevens behov for spesialundervisning kan gjøres på et hvert tidspunkt i løpet av et skoleår. Normalt vil dette bli gjort ved inntak/skolestart.

Kompetansemål i vg. opplæring  Den videregående opplæringen skal føre frem til studiekompetanse, yrkeskompetanse eller grunnkompetanse, i hht opplæringsloven, § 3-3, 1. ledd.  Grunnkompetanse innebærer at det gjøres avvik fra de samlede kompetansemålene i Kunnskapsløftet. Læreplanmål kan i følge Utdanningsdirektoratet kun avvikes med grunnlag i vedtak om spesialundervisning. Det følger derfor av valg av kompetansemål for videregående opplæring om eleven har rett til spesialundervisning.

november – januarMøter mellom kommunal PPT, regional PPTvgo og ungdomsskolene i de ulike regionene 1. februarSøknadsfrist for særskilt inntak Seksjon for opplæringstjenester/inntaket ber PPTvgo om å gjøre en sakkyndig vurdering av søkerens rett i forhold til: 1) å bli tatt inn på primært valgt utdanningsprogram 2) å bli tatt inn etter en individuell vurdering til Vg1 – Vg2 3) inntak til ekstern spesialundervisning 4) om bruk av punktskrift eller tegnspråk for syn- og hørselshemmede 5) utvidet rett til opplæring mars/aprilKopi av sakkyndig vurdering og melding om behov for spesialundervisning sendes søker, mottakerskole (søkerens førstevalg) og innsøkende instans maiSærskiltinntaket gjennomført – vedtak om inntak sendes ut til søkerne ca. 8.mai 1. april (gml elever) mai - august (nye elever) Samarbeid mellom de videregående skolene og PPTvgo om en skisse til IOP PPTvgo og de videregående skolene samarbeider (gjennom tverrfaglige møter) om innspill til en foreløpig IOP for elever som har behov for spesialundervisning. Starter med de ”kjente” elevene (Vg2/Vg3), før man går over til de nye elevene. mai mnd. 1. juni PPTvgo avsetter juni mnd. til sakkyndighetsarbeid Skolen sender skisse til IOP og forslag til omfang og organisering til PPTvgo PPTvgo utarbeider sakkyndige vurderinger På bakgrunn av skolens forslag til IOP og ressursskjema gjør PPTvgo sakkyndige vurderinger av behovet for spesialundervisning. Vurderingene sendes fortløpende til skolen, og senest innen skolestart i august. Det er ingen endelig datofrist for dette, fordi skolen først må finne ut om de kan imøtekomme elevens behov gjennom tilpasset opplæring. August (oktober) er imidlertid satt opp som en obs-linje august - gml elever oktober - nye elever Kopi av enkeltvedtak og endelig IOP sendes PPTvgo Dette danner grunnlaget for videre samarbeid med elev/skole og PPTvgo. TIDSLINJE FOR SAKKYNDIG VURDERING – VG. OPPLÆRING

Kontakt med PPTvgo  Moss – leder Elsa Bjørkholt tlf  Halden – leder Line Næss tlf  Indre Østfold – leder Terje Nordhus tlf  Nedre Glomma – leder Tom Erik Olsen tlf  Sentralt – virksomhetsleder Rita Magnussen tlf

Oppfølgingstjenesten  Målgruppe er ungdom som ikke bruker retten til opplæring  Samarbeid med andre etater / instanser  Tilbud om veiledning  Tilbud om opplæring, arbeid eller annen sysselsetting  Fire avdelinger: Halden, Nedre Glomma, Moss og Askim  Adresser og telefon finnes på Leder for Oppfølgingstjenesten Øystein Raustøl – kontorplassert i Indre (Askim) tlf