Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Barnas Stasjon – et nettverkstiltak
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Kommunal- og regionaldepartementet Norsk mal: Startside Tips engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk. Eller velg DEPMAL– engelsk.
Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
KRDs oppstartskonferanse S16 Lørenskog 20.april 2010 Innlegg v/ Tale Hungnes, generalsekretær i LNU.
Kommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne – en ”vaktbikkje” også for utviklingshemmede? Gunn Strand Hutchinson, medlem av Bodø kommunale råd.
Barns perspektiv. Av Gruppe 5. F1a Jon E. Brendsrud Trine Schanning
Ingen Tromsværing er så liten at ikke fylkesmannen ser han eller henne Fylkesmannen i Troms: SJUMILSSTEGET Bodø januar 2013.
Barn og unges rett til deltakelse
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
Nordisk tilsynskonferanse
Inkludering i idrettslaget Muligheter og utfordringer Inkluderingskonferanse, 14 – 16 januar Mozafar Amini.
Barnefattigdom – Hva er det og hva kan vi gjøre med det? Barne- og ungdomskonferansen 2006 Gardermoen 1/11 Tone Fløtten, Fafo.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
Kommunedelplan oppvekst – mot 2020
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Klar, ferdig – spill! Dataspill i bibliotek – et prosjekt ved Hamar bibliotek og Hedmark fylkesbibliotek Støttet av Barne- og likestillingsdepartementet,
Folkehelsearbeid Nasjonale mål og prioriteringer for kommunene i 2010 Kristiansand
Nettverkssamling om barnefattigdom
Fritid med bistand gir muligheter
Inkluderingsutvalget
IPT - Telemark Kartleggingsprosjekt IPT Paul Alfsen Njål Myrseth.
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Sted/Dato endres i topp-/bunntekstPresentatør/Virksomhet endres i topp-/bunntekst PROSJEKTET: ”BARN I RUSFAMILIER”
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Arbeidet med ny kommuneplan Karlsøy kommunestyre
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
Først og fremst barn Omsorgsansvaret for enslige mindreårige asylsøkere Thale Skybak Redd Barnas Norgesprogram.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
Forfatter: Aarsand, Sverre Åpen hall – tar ”løkka” tilbake til idrettshallen (T) Folkehelsekonferansen 2013.
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
Sør-Aurdal Arbeiderparti Valgprogram
Fritid med Bistand.
Tilskudd til forebygging av uønskede svangerskap og abort 2015
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
INTRO 2 år – regjerings mål for arbeidet Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.
Barnehagens samfunnsmandat
Regjeringens integreringspolitikk Statsråd Erna Solberg 19. april 2004.
Økonomi som barriere Idrettsglede for alle! - eller dem som har råd?
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Habilitering av barn og unge – gode aldersoverganger og mestrende familier Oslo, 10. juni 2008 av Ingrid Bjørnstad og Grete Müller.
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
ALLE MED Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU)
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi bra? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Våre første steg 5.Hvem tar ansvar?
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Statistikk klagesaker etter sosialtjenesteloven ved Anne Eilen Temte rådgiver Fylkesmannen i Østfold.
CEDAW Helga Aune.
Kulturkortet for ungdom
Hvordan sikre et best mulig tilbud for unge med barnevernsbakgrunn i overgangen til voksenlivet? Dette er et prosjekt som er gjennomført av ansatte ved.
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Velkommen til dugnad i kommunen
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
NAV mulighetenes marked
Prioriterte mål i kommunalt og fylkeskommunalt planarbeid
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Utskrift av presentasjonen:

Ungdomstiltak Tiltak mot fattigdom blant barn, unge og familier Drevet med tilskudd fra kap. 857 post 60 ”Støtte til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn [Storbymidler] Forvaltet av Barne-, likestillings-, og inkluderingsdepartement (BLD)

Kommuneplanens samfunnsdel Hamar – for barn og unge I Hamar skal barn og unge komme først, og deres interesser står i en særstilling FNs konvensjon om barnets rettigheter ligger til grunn for Hamar kommunes barne- og ungdomspolitikk Hamar er og skal være et godt sted å vokse opp Oppvekstvilkårene for barn og unge er den viktigste suksessfaktoren for samfunnet. Derfor skal utvikling av tilbudet til barn og ungdom stå øverst på kommunens politiske dagsorden  Barne- og ungdomspolitikken skal være helhetlig og bygge på fellesskap og deltakelse fra alle uavhengig av foreldrenes økonomi

Utredning fra 2006 Formannskapssak 0153/06 av Komiteen for velferd gis i mandat å utrede mulige virkemidler og tiltak for å avhjelpe situasjonen for barn og unge som lider pga. fattigdom. Utredningen omfattet: En generell kartlegging og beskrivelse av fattigdomsproblemene i samarbeid med berørte fagavdelinger. Oversikt over ulike virkemidler og tiltak som allerede er iverksatt i forhold til fattigdomsproblemer for barn og unge, samt omfanget av disse. Vurdering av hvilke konsekvenser den kommende stortingsmeldingen, Arbeid, velferd og inkludering, vil kunne ha i forhold til fattigdomssituasjonen i kommunen Vurdering og anbefaling av aktuelle virkemidler og tiltak

Begrepsbruk Komiteen valgte å forholde seg til det som handler om mangel på opplevelse snarere enn sult eller mangel på livsnødvendige materielle goder. ”Opplevelsesfattigdom” handler om at barn og unge føler seg ekskludert fra sosiale og kulturelle arenaer: Fritidsaktiviteter: idrett, friluftsliv, musikk, teater, dans osv. Det ligger en erkjennelse om at knapphet på økonomiske goder kan ’ føre til økt risiko for sosial utestengning. Barnefamilier med dårlig økonomi ble dermed en prioritert målgruppe i tiltakene mot fattigdom.

Innsatsområder Lav inntekt Skole Fritidsaktiviteter SFO/barnehage Støttekontakttjenesten Bolig Psykiske problemer

Anbefalinger i utredningen 13 ulike anbefalinger som dekker et bredt spekter av tiltak Punkt 5. Kommunen må benytte mulighetene som ligger i ”Tillskuddsordningen Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn”. Aktuelle fagavdelinger søker årlig prosjektmidler i samarbeid med frivillige organisasjoner.

Hvorfor søker vi prosjektmidler? For å sette i gang eller videreutvikle kompenserende tiltak der de generelle tilbudene for barn og unge ikke er tilstekkelige Prosjektene skal være i tillegg til, og ikke som erstatning For, det vi har plikt til å tilby Prosjektene skal knyttes til overordne føringer i kommuneplanen

Prosjekter

Prosjekter 2011

Selv om ingen kan gå tilbake og få en helt ny start, kan enhver starte nå og få en helt ny slutt. Carl Bard