Samhandling Erfaringer fra funksjonskontrakter Torgeir Leland Byggherreseksjonen – Vegdirektoratet 2010-01-08.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helse Øst RHF Geografisk ansvarsområde: Oslo Akershus Oppland Hedmark
Advertisements

Planlagte endringer for funksjonskontrakter
Hallagerbakken Borettslag.
Tabeller av objekter Klassen ArrayList
Bygge-, Anleggs- og Eiendoms-rådet  Etablert 16. juni 1998  De tyngste bransjeforeningene i bygge-, anleggs- og eiendomsnæringens verdikjede  Representerer.
Erfaringer med målpris på anleggskontrakter - Samhandlingskontrakter
VANN OG AVLØP ARENDAL OG ENGSETH. Hovedanleggets kostnad blir fordelt på antall som melder seg på. Dette er lik pris for alle. For å få vann- og avløp.
Forventninger til Statens Vegvesen  Bransjemøte 2. april  Trond Johannesen  adm. direktør  Maskinentreprenørenes Forbund (MEF)
Om Alcoa Lista Start 1971 Elkem/Alcoa - 100% Alcoa i 2010
BRANSJEKONTAKT - VIDERE OPPLEGG FORSLAG TIL STRATEGI FOR BRANSJE- OG SEKTORUTVIKLING FELLES BRANSJEMØTE 2. APRIL 2008 BJØRN ERIK SELNES.
Mal for samhandlingskontrakter Bransjemøte
Temamøte SVV 12.mai 2005 Funksjonskontrakter – drift og vedlikehold  Trond Johannesen  Adm. direktør MEF.
Veg og Transportavdelinga. Hvorfor prøve nye kontraktsformer •Kritikk fra Riksrevisjon. •Under 3 tilbydere i snitt pr kontrakt. •Store prisøkninger -

Bransjemøte - SVV - mars 2005 Ny organisasjon – konkurranse- utsetting – ble det som vi trodde?  Hovedinntrykk: Vi er godt fornøyd med utviklingen  Forvaltning.
NAFun 30.okt 2007 td 1 Funksjonskontrakter for dekkevedlikehold - hvordan? NAFun 30.oktober 2007 Torgrim Dahl / Rolf Johansen.
ER VI I TIDE? 1. Dialogkonferanse om Bussanbud Møte med Ruter 25. november 2013.
EPC Energisparekontrakter i Leksvik kommune. EPC/Eurocontract –Energy Performance Contracting (EPC) er en modell for gjennomføring av lønnsomme energieffektiviseringstiltak.
Dialogkonferanse bussanbud 2014
Anleggsbransjen Frokostmøte 5. desember 2013 Fakta og analyse Stein Gunnes, sjeføkonom Tore A. Larsen, næringspolitisk rådgiver Håvard Almås, næringspolitisk.
Bredbånd To tilbydere: Monsternett
Helse Nord-Trøndelag HF Psykiatrisk klinikk ISO 9001 sertifisert
Resultater Kundesenter
Erfaringer med målpriskontrakt
Familieråd 12 K Småbarnsdager i Gausdal
Kvalitetssystemet Kvalitetslosen – 4 moduler
Sikkerhetsforum ”Tap anker og posisjon” Morten Bøhlerengen Norges Rederiforbund.
Mandat - Prosjektplan 4 hovedpunkter - felles veinorm - utvikling av felles innkjøpsordning - mal for funksjonskontrakter - sambruk av maskin og utstyrspark.
Mandat - Prosjektplan 4 hovedpunkter - felles veinorm - utvikling av felles innkjøpsordning - mal for funksjonskontrakter - sambruk av maskin og ustyrspark.
Klare mål for kvalitets- og miljøarbeidet Nye utfordringer krever nye tanker: Skal vi sertifisere oss? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar.
Helse Nord-Trøndelag HF Psykiatrisk klinikk ISO 9001 sertifisert
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 2
GNE Felles nordisk anleggsmarked og felles nordiske anskaffelsesformer Veg- og jernbanesektoren Seminar Gardermoen 18. februar 2004 Materiale legges ut.
Region øst. Region sør Region vest Region midt.
Bransje – og kontaktmøte Vegdirektoratet 4. mars 2005 Åpning, forholdet til bransjen Olav Søfteland.
Bransjemøte i Vegdirektoratet 2. mai 2007 Bransjemøte i Vegdirektoratet 2. mai 2007 Samarbeide Statens vegvesen / AEF ? Erfaringer fra arbeidet med konkurransegrunnlag.
NYTT FRA POLICY GRUPPA SAMHANDLINGSSEMINAR 15. JUNI 2010 BJØRN ERIK SELNES.
1 1 Møte med Statens vegvesen Vegdirektoratet 2. mai 2007 Tilbakemeldinger fra drift- og vedlikeholdsutvalget i EBA Kjell Inge Davik.
Markedssituasjonen for drift og vedlikehold, funksjonskontrakter
Statens Vegvesen som byggherre
Øystein Larsen Vegdirektoratet, seksjon Vegteknologi
Bransjekontaktmøte Vegdirektoratet 9. mai 2006 Bransjesamarbeid etatsnivå Statens vegvesen.
Seminar om samhandlingskontrakter juni 2010
Drift og vedlikehold - videre prosess Eirik Øvstedal 28. september 2010.
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Bakgrunn Kunnskapsdepartementet (KD) ba i brev av til universiteter og høyskoler om at det innen utgangen av 2009 var utviklet løsninger for,

BAKGRUNN OG MÅL ARBEIDSGRUPPE SAMHANDLING (SYSTEMATISK SAMARBEID) OPPSTARTMØTE 8. JANUAR 2010 BJØRN ERIK SELNES.
Krav til leverandører Kontraktsstrategier Lars Erik Hauer Direktør Veg og Transport.
Drift og vedlikehold av riks- og fylkesveger
Copyright Mercell AS 1 Oslo,30. August 2006 Bergen,31. August 2006 Skandinavias største møteplass for innkjøpere og leverandører !
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
SINTEF-undersøkelsen om salting og trafikksikkerhet
Pilotprosjekter – hva er lov og hvordan går man fram?
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 1
Bør private skoler ha lokale forhandlinger? Noen sider ved saken!
5 Handlingsplan kort sikt 6 Måling, oppfølging, sikre effekt
Status Skyte-teknisk LS Grov-felt OVERSIKT GROVFELTLØYPE.
Forskningsrådets IPR-policy Prinsipper. Hovedprinsipp: Forskningsrådet skal ivareta samfunnets interesser  Prosjektene er finansiert av offentlige midler.
Utvikling av E6 Helgeland. Utvikling og standardheving av E6 på Helgeland Omfang (mill kr) Ca kostnad Utbedring vegbredde til 8,5 m1000 Utskifting av.
ELRAPP Kort presentasjon Vinterdriftskurs 2011 Torgeir Leland Byggherreseksjonen, Vegdirektoratet.
Statens Vegvesen 20 mai 2009  Felles bransjemøte  Kapasitet og hvordan møte økt omsetningsvolum  Trond Johannesen  Adm. direktør  Maskinentreprenørenes.
Kompetanseutvikling drift og vedlikehold Norsk etatsprosjekt Øystein Larsen Statens vegvesen, Vegdirektoratet i Norge.
Drifts- og vedlikeholdskontrakter med funksjonsansvar – alternative modeller årets utlysing Informasjonsmøte 9. oktober 2009 Bjørn Erik Selnes.
TILBUDSKONFERANSE 1604 SKOGRYDDING NORD OG SØR Anne Lise Hovin.
Nytt Intranett Trøndelag Fylkeskommune
Endringer i HB R763 - mal for Elektro kontrakter med oppstart i 2017
Endringer i HB R763 - mal for Driftskontrakter med oppstart i 2017
Utskrift av presentasjonen:

Samhandling Erfaringer fra funksjonskontrakter Torgeir Leland Byggherreseksjonen – Vegdirektoratet

Hva er samhandling? Utdrag fra ”Mal for samhandlingskontrakter”

Vi har et godt fundament i dagens bestemmelser i funksjonskontraktene D2.17 – krav om kvalitetssystem i samsvar med ISO 9001 og kvalitetsplaner i hht ISO – og kursopplegget som vi bruker når vi kjører opplæring for eget byggherrepersonell før kontraktsoppstart Utviklet sammen med Det Norske Veritas Dette opplegget kan utvides slik at vi kjører felles opplæring med entreprenørene slik at vi sammen kan bli gode i samhandling Dette opplegget kan inneholde alt det som er nevnt som minimum for samhandlingskontrakter

Felles kursopplegg har vært diskutert med EBA og MEF Bransjen har ønsket et felles kursopplegg Har gjennomført et ”lynkurs” med en dag på vinterkurset – men det må erkjennes at det har vært mye fokus på ”krav” og lite fokus på samhandling Vi bør avklare om det såkalte ”byggherrekurset del II” som Veritas har kjørt for oss kan utvikles til å fange opp samhandlingsperspektivene

Et lite paradoks for funksjonskontrakter En vesentlig del av samhandlingskontrakter for byggeprosjekter er prinsippet om at en sammen skal utvikle nye løsninger om 50% deling av besparelser I funksjonskontraktene er det i praksis slik at entreprenøren beholder 100% av besparelsene som følge av at det er kravet på vegen som gjelder og at entreprenøren har frihet til å velge løsninger som gjør at kravet kan innfris.

Erfaringer fra utlandet Sverige – FIA Danmark ERANET prosjektet (England, NL, SLO, S, FIN og NO) – vi vet lite om samhandling, men at konfliktnivået er lavere enn hos oss. (Rapport fra prosjektet: ) UK – mindre entreprenørrisiko – men større ansvar – og mer løpende samarbeid om hva som skal utføres i kontrakter som omfatter både drift, vedlikehold og utbedringer. Et viktig instrument er en pristabell på ca 7000 priser som gjør at det er mer som er avtalt på forhånd (og mindre å forhandle om – være uenige om).