Brukerstyrt personlig assistanse - BPA NFUs boligpolitiske konferanse Gardermoen 121107.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Advertisements

Inkludering i skole og fritid – en utfordring
Selvstendig liv – virkemidler for prioritering
Deltaking, inkludering og velferd
AVLASTNING Melhus
Gode boliger for innbyggere med utviklingshemming
| Veien til egen bolig NFU's konferanse 13. november 2007 | 1 Statusrapport om utviklingshemmedes levekår, tjenestetilbud og rettssikkerhet.
Nordisk tilsynskonferanse
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Ellen Kopstad Tjenestekontoret Arendal kommune 23. April 2009
DEMENSPLAN 2015 ”DEN GODE DAGEN”
Samhandlingsavtalene status og fremtid •Kvalitet i helsetjenestene •Det handler om kvalitet-medvirkning og prioritering •Brukermedvirkning i samhandlingsavtalene.
1 Nettverkskonferanse om barnefattigdom Gardermoen 29. mai 2008 Går fattigdom i arv? En studie av mottak av sosialhjelp hos foreldre og barn Thomas Lorentzen.
Tilpasset opplæring og spesialundervisning
Tjenestekonsesjon for Brukerstyrt Personlig Assistanse - BPA
Lars-Marius Ulfrstad Avdelingsdirektør Husbanken Bærum
”Når vi bestemmer selv”
Etablering av privat praksis – lag din egen drømmejobb
Et inkluderende arbeidsliv - en utnyttelse av individets ressurser Statssekretær Jan Erik Støstad Arbeids- og inkluderingsdepartementet 27. mars 2007.
Barneverntjenesten ISK
NAV – REFORMEN Innhold og utfordringer i NAV-kontorene. 12 K PLO-nettverk 27.september 2006 Live Jetlund, rådgiver, Fylkesmannen i Vestfold.
Brukerstyrt personlig assistanse
Hvilke rettigheter har vi? Lov om sosiale tjenester
Barn som pårørende.
Forventninger til samhandlingsreformens betydning for funksjonshemmede Hva er, hvem har behov for koordinerte tjenester?
… et selvstendig liv… Helge Eide, KS, SAFO konferanse Gardermoen 22. januar 2010.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
Boligsosialt arbeid Formålet med det boligsosiale arbeidet er å motvirke og bekjempe bostedsløshet ”På vei til egen bolig” er regjeringens strategi for.
 Arbeidsforskningsinstituttet AS, 2006  The Work Research Institute  Forfatter/Author Kan ikke utviklingshemmede ha en vanlig jobb? Øystein.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Brukermedvirkning i boligsosialt arbeid
Barn som pårørende.
Samvirke innen offentlige tjenester Pleie- og omsorg FoU-prosjekt nr
BPA | Borgerstyrt Personlig Assistanse. » Hvor finner jeg BPA? » Under fanen tjenester ligger BPA.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
BESTILLERKONTORET Pårørendeskole
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Barnevernets målsetting og oppgaver
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
Om barne- og familievernet
Prosjektleder Inger Svendsrud
Økonomiplanseminar SNK 8.mars 2006 ØKONOMIPLANSEMINAR SNK 8. MARS 2006 UTFORDRINGER I PLEIE- OG OMSORGSTJENESTENE VERDAL KOMMUNE.
Kjersti Harnes, jur.rådgiver
Fritid med Bistand.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Sosialtjenesten i Bergen
Brukerstyrt personlig assistanse
Hva er Borgerstyrt personlig assistanse? Borgerstyrt personlig assistanse (BPA) er en alternativ organisering av praktisk og personlig assistanse for.
Støttekontakttjenesten Støtte til en meningsfull fritid
1 Samling for kommunene 2. juni 2015 Nytt fra Fylkesmannen.
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
Utenforskap Et nasjonalt problem som må løses lokalt.
Hva slags kompetanse er nødvendig? Anne Bakke studieleder etter- og videreutdanning Høgskolen i Akershus.
| Workshop om samhandlingsstatistikk - SSB og Helsedirektoratet | 1 Samhandlingsreform og to nye lover: Behov for ny kunnskap.
”Alle skal bo trygt og godt” Fylkesmannen i Troms v/ rådgiver Eva Angell
Rehabiliteringskonferansen 2015 Variasjon i organisering av tjenestene.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Dagens trender i tjenestene til personer med utviklingshemming Hentet fra Jan Tøssebro, NTNU, sin forelesning på SOR konferansen 2016.
Samvirke innen offentlige tjenester
Helse- og omsorgstjenester
Helle-Viv Helle Magnerud
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Samvirke innen offentlige tjenester
Helle-Viv Helle Magnerud
Opplæring brukerstyrt personlig assistanse (BPA)
Nettverksmøte den
BPA- brukerstyrt personlig assistanse
Notat om BPA
Utskrift av presentasjonen:

Brukerstyrt personlig assistanse - BPA NFUs boligpolitiske konferanse Gardermoen

Ot.prp. nr. 8 ( ) Primærgruppe for BPA: Funksjonshemmede med sammensatte og omfattende tjenestebehov Brukere som selv kan ivareta arbeidslederrollen for sine assistenter (definere egne behov, lære opp og veilede assistentene, sette opp og følge opp arbeidsplaner, oa.) Brukere som har egeninnsikt og som har ressurser til et aktivt liv i og utenfor boligen

Erfaringer med BPA og utviklingshemmede Få brukere Brukerne er unge Brukes i en løsrivelsesfase fra foreldrene Bidrar også til frigjøring av foreldrene Gir langt større innflytelse enn vanlige tjenester: Assistansen er knyttet til få personer – individualisering - kontinuitet – stabilitet Arbeidsleder er gjerne foreldrene, evt i samarbeid med bruker Fare: Manglende innsyn

Utvidelse av ordningen Rundskriv I-15/2005: Brukerstyrt personlig assistanse utvidelse av målgruppen Høringsnotat om sterkere rettighetsfesting av brukerstyrt personlig assistanse (BPA) ( – Høringsfrist )

Rundskriv I-15/2005 Både de som ikke kan ivareta arbeidslederrollen og brukerstyringen og de som trenger bistand til dette, kan få brukerstyrt personlig assistanse. Grupper som er spesielt nevnt: Personer med psykisk utviklingshemming – familier med barn med nedsatt funksjonsevne Brukerstyrt personlig assistanse er ikke forbeholdt personer som bor i private boliger, men tildeles uavhengig av boform.

Høringsnotatet om sterkere rettighetsfesting Individuell rettighetsfesting av BPA for personer med omfattende bistandsbehov – konkretisert til 20t pr uke Rett til å velge arbeidsgiver

Nye problemstillinger og utfordringer Reformene innebærer en demokratisering – flere får nyte godt av BPA – rettighetene blir sterkere Men…..? Kan spesielle behov for kvalifisert hjelp usynliggjøres? Hvem representerer de som ivaretar arbeidslederansvaret?

Forts… Flere brukere – færre timer? Strammere timetildeling – mindre brukerstyring? Sterkere rettigheter til brukere med mange timer – større utrygghet for de med få?

Økonomispørsmålet Økonomisk oppfølging av reformene vil ha betydning for om de virker demokratiserende eller ikke Statlig delfinansiering som nødvendig virkemiddel? – Men neppe aktuelt!