INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Skjønnlitterær fortelling
Advertisements

2 Leseferdigheter og lesevaner
Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Nasjonal dugnadskampanje 2012 – En veskeholder som gleder.
Råd til barn og foreldre
Handel, priser og forbrukerrettigheter
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Velg sjøveien - medieomtale og annonsering Informasjonssjef Anne Kristin Hjukse Oslo Havn KF.
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.
Lokal synlighet Hva? Hvorfor? Hvordan?
44 Hector om skikk og bruk I Norge
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Hvordan kan DU forandre verden? HVEM ER DINE FORBILDER?
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Fornybar energi sør Presentasjon for DK-samling, 16. jan 2010.
Utdanning for utvikling Utdanning gir mange ringvirkninger Her følger noen: Send ADRA til 2468.
INSTRUKSJONER I manusdelen under finner du instruksjoner for hvordan du skal bruke denne presentasjonen, og for hvordan du best mulig kan tilpasse den.
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON Årlig aksjon i fastetiden Hele menighetens aksjon Samlet inn 28 millioner i bøssebærere i hele Norge, flertallet.
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 FLASKEPOSTKAMPANJEN Hvert år under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon oppfordrer vi og Changemaker folk i Norge til å gi.
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
Slik jobber Kirkens Nødhjelp med klimaendringer
1 Kirkens Nødhjelps fasteaksjon Årlig aksjon i fastetiden. Hele menighetens aksjon. Samlet inn 31.5 millioner i bøssebærere Over.
INNSAMLING money, money, money It IS funny! flomsikre hus i Bangladesh vanncisterner i tørkeområder i Brasil fattige bønder får.
Strategiplan
Problemet og løsningen:
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
Øving 1 - Forretningsideen
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Fasteaksjonen 2015 Årets tema: Klima og vann «I kriser er vann kritisk. Vi er der i katastrofer med rent vann. Nå trenger vi deg»
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Øving 2 – Markedsplanen I
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Enkelte momenter i forbindelse med å søke jobb - Bedriftskontakt.
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
Opplæring i VIP-makkerskap
Invitasjon til Helt sjef!
Sommerly barnehage Plan fadder
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Til deg som skal holde denne presentasjonen: I 2017 markerer kirkene i Norge at det er 500 år siden reformasjonen, og de har valgt Fasteaksjonen som sitt.
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Hvordan bruke presentasjonene
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Til deg som skal holde denne presentasjonen:
Historien om Kirkens Nødhjelp startet med sjømannspresten som fikk i oppdrag å reise ned til Tyskland i 1947, for å se til kirka. Det var stor nød i Tyskland,
Ohg’s INNSAMLINGsaksjon med impande
KOLLMYR SKOLE NETTAVIS Desember 2013.
Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Ved inngangen til fastetiden er det en påminnelse om at vi er Kristus sine armer og hender.
MEDIA.
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Hjelp og bistand fra Norsk Landbruksrådgiving, NLR øst
Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Invitasjon til Helt sjef!
Foreldremøte 7. mars Konfirmant 2019.
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Kirkens Nødhjelp og Fasteaksjonen
Utskrift av presentasjonen:

INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen

Dør-til-dør innsamlingen Det vi vet kan øke innsamlingsbeløpet er: –Flere voksne bøssebærere –Nok bøssebærere/ dekke alle roder (maks 2 sammen?) –At bøssebæreren går hele roden sin –Lokal synlighet av aksjonen, slik at giverne er forberedt Men hvordan kan vi få til dette?

Ideer?

Noe øker innsamlingsbeløpet: Voksne  inviter med andre grupper i menigheten; koret, konfirmantforeldre, speideren Nok bøssebærere  bruk UT/INN listene fra i fjor og kontakt tidligere bøssebærere. Kanskje vil de være med igjen? Dekke alle roder  ikke send flere enn to bøssebærere på én bøsse/én rode Gå hele roden  en gave bak en hemmelig dør – kjøp f.eks. et gavekort på kino/CD e.l. og gi det til noen du kjenner som er på én av rodene. ”Gå hele roden din – ingen vet hvilken dør det er en gave bak.” Lokal synlighet  plakater på alle nærbutikker. Bruk det hvite feltet til å skrive beskjeder på. Eks. ”ha kontanter klare” eller ”vær med som bøssebærere 23 mars..”

Utfordre konfirmantene til å tenke morsomt og kreativt Slå mange fluer i ett smekk: skape humør og positiv stemning, samle inn penger, informere om at hovedaksjonen er til tirsdag 23.mars En dag før aksjonen, gjerne lørdagen før, kan dere ha en moro-aksjon (som også kan trekke media ) eks.: –Ha ett anti-tilbudsmarked på torvet/kjøpesenteret og selge vafler til ”blodpris”? –Selge utrydningstruede bjørner (bamsemoms) som står i fare for å dø pga klimaendringer? –Vaske bilvindu i lyskryss eller på p-plass ved butikken? –Auksjon med ting man ikke egentlig trenger?

Flere ideer?

Flere og mer offer og kollekt? Kontakte menigheten og høre om de har husket kollekt til aksjonen Mangel på kontanter i forsamlingen? –Betalingsinformasjon + miniappell i gudstjenesteprogrammet –Blokk med lapper m/betalingsinfo kan deles ut ved utgangen, eller legges inni gudstjenesteprogrammet Bruke plastbøsse til å samle kollekten? Andre ideer?

Det er stadig mer populært å kunne kalle seg en samfunnsengasjert bedrift, og svært mange bedrifter har satt av en liten pott til å skulle "gi tilbake" til samfunnet. Kirkens Nødhjelp utfordrer næringslivet til å delta i aksjonen, og ser på næringslivet som en sentral og viktig medspiller i kampen mot fattigdom og klimaendringer. Næringslivets samfunssansvar (CSR) er på ”moten”

PR-sponsing, f. eks: (= LOKAL SYNLIGHET) –firmaer som tar med annonsen vår på sin hjemmeside eller flyers/reklameblad, –plakat i butikkvindu, –gi ut lapp m/bet.info til kunder sammen med kvittering Evt. ha bøsse på disken. Hva kan næringslivet gjøre?

Gi produktsponsing f.eks: –kaffe og boller til aksjonsdagen Anbefale sine ansatte til å gå med bøsse Og ikke minst, kjøpe sponsorpakker –2000 kroner pr stk –Publisitet på våre hjemmesider, i Magasinet + diplom Hva MER kan næringslivet gjøre?

4 sponsorpakker  4 bistandseksempler Tanken bak å lage fire ulike eksempler er at det skal lette arbeidet med å selge sponsorpakkene. –ta med deg en sponsorpakke med eksempler som passer til den bedriften du skal oppfordre. 1. Rent vann / brønn 2. Flomsikre hus 3. Symaskin og fagutdanning for kvinner 4. Ren energi og solcellepaneler –Kan følelse av nærhet og identifisering gi mersalg? Liker du én av pakkene bedre enn andre? Én du synes er lettere å selge og argumentere for, bruk denne til alle Midlene fra all innsamling under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er som vanlig ikke-øremerket

Kjedereaksjon – én bedrift utfordrer den neste På bunnen av hver sponsorpakke er en boks hvor bedrifter kan utfordre hverandre. –Begynn gjerne med de du har mest tro på, eller noen du kjenner. –Spør om de vil utfordre en konkurrent, samarbeidsbedrift, nabobedrift eller liknende. Få gjerne navn på noen i den bedriften som du skal spør etter og gi utfordringen til

Og vips, så har vi fått inn masse penger

Verksted slutt! Alle videre slides er kun til publisering på nettsidene etter samlingen

SPONSPORPAKKE MED EKSEMPEL BRØNN Et økende antall lokalsamfunn berøres i dag av et tøffere klima, og oftere tørke. Kirkens Nødhjelp borer brønner sammen med lokale partnere i mange land. Rent vann redder liv! Mer læring om temaet for å være forberedt på spørsmål: * Kirkens Nødhjelps arbeid innen vann og sanitær * Vann i nødhjelpsarbeidKirkens Nødhjelps arbeid innen vann og sanitærVann i nødhjelpsarbeid Alt dette og mer ligger på steaksjonen/gjennomforing/Lokalt -naringsliv/Sponsorpakker/ steaksjonen/gjennomforing/Lokalt -naringsliv/Sponsorpakker/

SPONSPORPAKKE MED EKSEMPEL FLOMSIKKERT HUS Å flomsikre hus er å lage jordvoller med trebeplanting som lokal- befolkningen bygger husene sine på. Etter flom sitter ofte fattige familier uten noe. De må begynne helt på nytt. Mer læring om teamet for å være forberedt på spørsmål: * Kirkens Nødhjelps arbeid med klima * Årets hovedhistorie for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon - Flomsikring i VietnamKirkens Nødhjelps arbeid med klimaÅrets hovedhistorie for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon - Flomsikring i Vietnam Alt dette og mer ligger på aksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/ aksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/

SPONSPORPAKKE MED EKSEMPEL SYMASKIN OG FAGSKOLE Kirkens Nødhjelp støtter mange krisesentre for kvinner utsatt for vold. En ny start begynner gjerne med en symaskin, og en mulighet til å livnære seg ved å sy klær. Mer læring om temaet for å være forberedt på spørsmål: * Kirkens Nødhjelps arbeid med kvinner og kjønnsbasert vold * Resultater fra Kirkens Nødhjelps arbeid med likestilling og kvinners rettigheterKirkens Nødhjelps arbeid med kvinner og kjønnsbasert voldResultater fra Kirkens Nødhjelps arbeid med likestilling og kvinners rettigheter Alt dette og mer ligger på teaksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/ teaksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/

Solcellepaneler har gitt lys og elektrisitet til landsbyer som tidligere var fullstendig mørkelagt på kveldstid. Lys til å lese lekser, lage mat og jobbe for en inntekt. Mer læring om teamet for å være forberedt på spørsmål: * Kirkens Nødhjelps arbeid med klima og alternativ energi * Gode resultater fra solcelleprosjekter i AfghanistanKirkens Nødhjelps arbeid med klima og alternativ energiGode resultater fra solcelleprosjekter i Afghanistan Alt dette og mer ligger på steaksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/ steaksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/ SPONSPORPAKKE MED EKSEMPEL SOLCELLE OG REN ENERGI