Kommuneprogrammet Planer og prosjektsatsinger Gunn-Hilde Rotvold Programleder.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
Advertisements

Teknisk løsning for kvalitetsregistre Regional kvalitetsregisterkonferanse 18. juni 2010 Knut Hellwege Spesialrådgiver IKT Helse Sør-Øst RHF
Tilgjengelighet for alle til informasjons- og kommunikasjonsteknologi IT Funk Strategi for forskning og innovasjon.
AVLASTNING Melhus
Hva nå? Strategiske utfordringer for RHF’ene etter evalueringen Fagrådets høringskonferanse Oslo 11. Juni 2007.
Elektronisk samhandling
NY ARBEIDS OG VELFERDSFORVALTNING
Finansbyråd Kristin Vinje, 4. juni 2013
En merkavare i endring…
Norske fyrtårnskommuner
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Den internasjonale sykepleierdagen- NSF Vestfold v/fagdirektør Anita Schumacher Sykehuset i Vestfold HF.
Samhandling og utvikling i helse og omsorg – kontinuerlig endring
Utdanning eva magnus. Karin sa: Vi må jo jobbe litt ekstra (hørselshemmede), men det har vi jo gjort hele tida. For oss er det helt vanlig……..Jeg tror.
Statssekretær Roger Ingebrigtsen Helse- og omsorgsdepartementet Norsk Dagkirurgisk forum, 8. januar 2010 Samhandling mellom primærhelsetjenesten og dagkururgiske.
Behovet for voksenboliger Hva kan kommune og helsevesenet spare på private løsninger? Vestlandske Bygg- og anleggsdag, 31. oktober 2013 Hilde Onarheim.
Leif Erik Nohr Juridiske rammer for utveksling av helseinformasjon - et nordisk overblikk Leif Erik Nohr
Tilgang på langs: Informasjonsdeling og sammenhengende pasientforløp - En introduksjon - Ellen K. Christiansen,seniorrådgiver, Nasjonalt senter for.
HVEM TJENER PÅ ARBEIDSINNVANDRINGEN? OXLO-KONFERANSEN 2012.
Nasjonalt senter for telemedisin. Vi har en visjon Gode helsetilbud til alle, uavhengig av tid og sted.
Samhandling Mye av informasjonsoverføringen i helsevesenet har hittil foregått på papir eller via telefon. Det har tidligere ikke eksistert noen nasjonale.
Barnehagene – det første og viktigste skritt i oppvekstspolitikken Statssekretær Lisbet Rugtvedt.
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
Storskala utbredelse av elektronisk utveksling av helseopplysninger Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, prosjektleder.
Statlige føringer og behov for sterkere kommunesamarbeid Innlegg på KS/FM-konferanse Brekstad 11. juni 2009 fylkesmann Kåre Gjønnes.
Samhandling i smittevern et tilbud I henhold til forskrift om smittevern i helsetjenesten Liv Torvik.
Smartere vegtrafikk med ITS Etatsprogram
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Konkurranseutsetting i pleie og omsorg - keiserens nye klær? Eli Gunhild By Forbundsleder NSF Velferdskonferansen 22. mai 2012.
12k Harmoni Status, styringsgruppemøte 8. november 2005 
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, strategi Av Vigdis Heimly.
Innovasjon og næringsutvikling Anne Husebekk Fag- og forskningssjef UNN HF.
TELEMEDISIN I REHABILITERING
Fylkeskonferansen 2. og 3. oktober 2012 Marianne Munch –– Laila Helland – Elisabeth Moen Synnøve Skarpenes.
FRAMTIDENS OMSORGSTJENESTER 2007 – 2030 MESTRING MULIGHETER MENING SBL, Bergen Halvor Holmli, leder RO.
Samhandlingsreformen sett fra et pasientperspektiv
Strategidokument for de regionale helseforetakene Forskning som strategisk satsingsområde i spesialisthelsetjenesten.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Regionale seminar august/september 2007 Inkludering av nye kommuner knyttet til ELIN-k og fyrtårnskommunene. Sissel Skarsgaard Prosjektleder Samspill 2007.
Hovedsamarbeidskommune Line Nordgård, rådgiver IKT helse og omsorg Meldingsløftet i kommunen Prosjektleder ELIN-k Tromsø kommune Prosjektleder Meldingsløftet.
HIT Nord-Norge Nettverksbasert innovasjon Arbeidsgruppa v/prosjektleder Tove Normann
Prosjekt FUNNKe Nord-Troms Regionråd 10 januar 2011 Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder, NST Gerd Ersdal, Medisinsk rådgiver, NST.
Helse- og omsorgskonferansen 2011 High-tech for de få eller nyvinning for de mange? Adm. direktør Gunnar Bovim, Helse Midt-Norge RHF 7. november 2011.
Kommunenes behov nå – og i framtiden
Oppfølging av Stortingsmelding nr 35 – Hva med tannpleierne?
1 Innhold Prosjektet ”Bygg ned barrierene !” - formål - hovedfunn Hva betyr dette ?
OM INNOVASJON I OMSORG ”Utrede muligheter og foreslå nye innovative grep og løsninger for å møte framtidas omsorgsutfordringer” Utvalgsleder Kåre Hagen:
Prosjekt FUNNKe modell for støtte til arbeidet i kommunene ved innføring av elektronisk meldingsutveksling i PLO-tjenesten Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder.
”Regjeringens reformtanker” Statssekretær Lisbeth Normann Bergen
Økonomiplanseminar SNK 8.mars 2006 ØKONOMIPLANSEMINAR SNK 8. MARS 2006 UTFORDRINGER I PLEIE- OG OMSORGSTJENESTENE VERDAL KOMMUNE.
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
Langtidsplan for forsking og høyere utdanninG (meld. St. 7)
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Tale Teisberg, Helse- og omsorgsdepartementet
Tjenestetilbud og erfaringer fra kommunehelsetjenesten NHS England Avdeling for Helse og velferd 20 august 2014.
Samhandlingsreformen Hva kan dette ha å bety for kommuner og helseforetak? Daniel Haga 1.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder,
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Fleksible arbeidstidsordninger – muligheter og utfordringer – hva mener partene i arbeidslivet Samarbeidskonferanse 22. februar 2006 – Bente Stenberg-Nilsen.
| Workshop om samhandlingsstatistikk - SSB og Helsedirektoratet | 1 Samhandlingsreform og to nye lover: Behov for ny kunnskap.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Trondheim kommune Helsetjeneste, utdanning og forskning i Trondheim Utfordringer Forventninger til helseklyngen Adm. direktør Gunnar Bovim, St. Olavs Hospital.
Digitalisering handler om mer enn teknologi.
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Kari Ludvigsen og Hilde Danielsen
KVALITETSPOLITIKK for Rehabiliteringsklinikken
Elektronisk samarbeid – kommunenes muligheter
Veien videre – oppfølging fra sentrale myndigheter
FRAMTIDA ER UTFORDRINGEN
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Utskrift av presentasjonen:

Kommuneprogrammet Planer og prosjektsatsinger Gunn-Hilde Rotvold Programleder

Plan for telemedisin i kommunene Målsetting å bidra til: En sterk og effektiv kommunal helsetjeneste Å fornye kommunene Å sette kommunene i kunnskapsposisjon innen helse-IT utviklingen

4 Fokusområder Innovasjon – nye tjenester, ny organisering og næringsutvikling Forskning på løsninger og dokumentasjon av effekter, trendanalyser Kompetanseoppbygging Rådgivning og kunnskapsformidling

Innovasjoner Telemedisin kan bidra til en smartere og mer effektiv helsetjeneste med høyere kvalitet

Mål Brukerstyrt og virksomhetsforankret fornyelse av måter å levere helsetjenester på

Tilbud og etterspørsel Bør teknologiutviklingen være tilbudsdrevet? Har vi fokus på innovasjoner som er for lite basert på behov helsetjenesten? Vet helsetjenesten hva de har behov for i framtiden? Kan innovasjon foregå uten også å teste løsninger som ikke blir tatt i bruk?

Nye telemedisinske løsninger må være tilpasset problemene den er satt til å løse

Fokus i 2006 Innovasjoner (nye tjenester) –Sterkere fokus på mobile løsninger –Fokus på bruk av telemedisin i Sykestuer og DMS –Hjemmemonitorering og Digital TV Forskning –Studier av gevinster og effekter –Kartlegginger og trendanalyser- fokus på framtidens behov

Fokus i 2006 forts. Kompetanseoppbygging –Fjernundervisningskatalogen –Helsekompetanse.no Rådgivning og kunnskapsformidling –Elektronisk samhandling i helsenett Utbre løsninger til andre kommuner –Roadshow med Høyvis og Kith –Film fra –Konferanser og workshops

Internasjonalt Satsing på deltakelse og ledelse av EU- prosjekt –Workshop 14 juni, TTeC 2006 Nordisk samarbeid og posisjonering for EU 7 RP –TTeC 2007 fokus på Home Care

Hva betyr dette for ”oss” Økende behov for egnede boliger Økende mangel på personell Økende ventelister på sykehjemsplass Økende pasientomsorg i private hjem Økende egenbetaling: private løsninger Økende aksept for monitoreringsteknologi Økende krav til brukergrensesnitt Det er umulig å tenke seg at det vil være en offentlig drevet institusjonsplass tilgjengelig for alle! Og vi ønsker kanskje mest å være hjemme

Framtidens pleie og omsorg er hjemme hos folk

Framtidig konsept for omsorg i hjemmet Mobile team Ansikt- til -ansikt Konsultasjoner Monitorering ”Call center”