Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid
Advertisements

NÅ SKAL DU LÆRE OM FUNKSJONER
Om et øyeblikk kommer du inn i en magisk verden...
15 Notater og markeringer i teksten
Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
«Strykebrettcover og stativ»
IKKE NO’ KRØLL BRETT, RETT OG SLETT.
Fra geometriske former til abstrakt design.
STRYKEBRETTCOVER OG STATIV
Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne Design og innovasjon
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Arbeidskrav 4 I min skisseprosess har jeg lånt dette bilde fra internett
Inn i naturen Kandidat nummer 110.
Fra geometriske former til abstrakt design
Arbeidskrav 3 selvvalgt tema - arkitektur. Oppstart i arbeid med ideer Første ideer – plakat til den norske opera, hvordan Få barna inn i operaen kampanje.
Første rapport: Den rapporten jeg har valg ut her er helt usymetrisk, men innenfor en ramme slik at den kan gjentas til et flatemønster. Her har jeg også.
ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE
Spøken som gir deg lykke!
«STRYKEBRETTCOVER OG STATIV»
Tannpleiernes tannpine -podcasting ved Odontologisk fakultet.
Dokumentasjon av en prosess
DAK Design og innovasjon
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
TEMA «LYSE IDEER» Funksjonalitet: Ulik funksjon og festemekanisme på produktene. Estetikk: Volum, gjentagelse- av form og materialer, kvalitet og utrykk.
Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Lesing av fagtekster Nordre Modum ungdomsskole
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
Forside Korteste sti BFS Modifikasjon Dijkstra Eksempel Korrekthet Analyse Øving Spørsmål Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Min Problemløsningsbok Navn: ____________________________________ Slik ser jeg ut (tegn eller lim inn bilde):
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Muntlige presentasjoner
Hva er en artikkel?.
PRONOMEN.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Mandag 8. November Powerpoint..
Arbeidskrav 2 Design og innovasjon
Arbeidskrav2 «strykebrettcover og stativ»
Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay
En multimedia presentasjon
”Bygg en by i 2.klasse” Dette er et prosjekt som skal gå over 1 uke.
Studiespesialisering med formgivingsfag
Arbeidskrav 3 - Del 2: Litt barn – litt voksen? Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk.
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
10 regler for å skrive for web
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Studiespesialisering med formgivingsfag
Grafisk Design Visuell kommunikasjon Intorduksjonsbilde.
Og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Noen muligheter med Paint Shop Pro 7 En presentasjon laget av Eva Strøm.
Dikt.
Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:
MØNSTERBYGGING - ”Image” i fil menyen Magic wand Selection Utgangspunkt Flip Mirror En presentasjon laget av Eva Strøm.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn.
HUMIT1731 Hypermedier Introduksjon til XSL Transformation (XSLT)
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
Matematikk i samisk kultur
Se hvordan jeg smart bruker Outlook 2010
Om et øyeblikk kommer du inn i en magisk verden...
Online butikk for navneskilt og stempler
Kunst og Håndverk 9-Trinn Skoleåret PRODUKT DESIGN.
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Horisontkunnskap B – Samarbeid
Horisontkunnskap B – Samarbeid
Horisontkunnskap B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon. Vår 2012. HiOA. Arbeidskrav 2 ”STRYKEBRETTCOVER OG STATIV” Oddny Røsset

Inspirasjonsmateriell: - Kan strykebrettet brukes til andre ting når en ikke stryker klær? - Formen på brettet kan også ”omformes!” - Design på strykebrettcoveret og oppbevaring av brettet. (neste lysbilde)

Oppgavebesvarelsen skal inneholde: - Skisser fram ulike design med visse utgangspunkt fra collage. - Lage et mønster og rapportere det til et print / en metervare. - Tenke på løsning for montering under brettet. - Tenke på stativ eller andre løsninger - Hva er forbedringspotensialet i dette hverdagsproduktet?

Om problemområdet: Jeg definerer mitt problemområde i denne oppgaven til å skulle jobbe fram et design / flatemønster for trykking på tekstil og/eller papir i metervare. Dette designet skal kunne fungere på størrelser som gardiner, møbelstoff og tapeter, men også på mindre flater som puter og strykebrettcover. Min problemstilling er: Hvordan skape et flatemønster bygd opp av rapporter som kan fungere på både store og små flater?

Designprosessen: Forprosjekt Designprosessen: Forprosjekt. - Jeg begynte med å lete etter former ved å klippe ut fra blader og magasiner. Fant buede og spisse trekantformer, runde former, og kombinasjoner av disse. - Så satte jeg dem sammen i ulike variasjoner på jakt etter nye kombinasjoner.

- Å komponere eller sette sammen former til en collage kan gjøres på mange måter. - Den første sammensettingen på denne siden er usymetrisk og usystematisk. - Alle de 5 andre komposisjonene er mer strukturert, det vil si at flere like elementer er satt sammen systematisk. - Dette begynner å ligne på rapporter selv om enkelte er speilvendt og oppned.

- Etter å ha lett etter former i utklippene ville jeg prøve en annen variant. - Jeg laget ”rabletegninger” av sirkler, trekanter og firkanter. - For å finne former her brukte jeg to pappvinkler satt sammen til en ramme.

- Her har jeg funnet en form som tiltaler meg - Her har jeg funnet en form som tiltaler meg. - Inndelingene inni formen er med og skaper spenning, og jeg ville prøve ut hvordan formen kan settes sammen. Jeg har tegnet dem på mellomleggspapir (matpapir) og lagt dem oppå hverandre for å se kombinasjoner. - Jeg valgte å klippe ut formen i ukebladpapir for å lage ”skisser”.

Designfase 1: ”Skisser:” - For å gjøre denne utprøvingsprosessen enklere klipte jeg ut mange former og komponerte dem sammen på forskjellige måter. - I boka ”Mønsterbygging” av Ingri Juul og Edith Skjeggestad, kalles de to første eksemplene korsstruktur, mens de to andre er diagonal korsstruktur.

Det finnes mye faglitteratur på dette temaet, de to jeg har brukt er: 1:”Mønsterbygging”, Ingri Juul og Edith Skjeggestad, Yrkeslitteratur, Oslo, 1990 2:”Princiles of form and design”, - Wucius Wong, van Nostrand Reinhold, NY, 1993

I denne designprosessen er det mønsterstrukturen innenfor rapporten , og strukturen i gjentagelse av mønsterrapporter som kan kalles designets dna.

Noen flere ”skisser”: - Her har jeg prøvd å lage en ”strykejernform” Noen flere ”skisser”: - Her har jeg prøvd å lage en ”strykejernform”. - Har brukt samme korsstruktur på den første. - De to neste er varianter av teglstruktur, mens den siste også har overlapping.

Etter dette gikk jeg tilbake til den opprinnelige formen Etter dette gikk jeg tilbake til den opprinnelige formen. Jeg begynte å lete etter rapporter ved å legge formene på kvadratiske inndelinger på rutepapir. På neste lysbilde presenteres noen av variantene jeg kom fram til. Jeg bestemte meg for å holde meg innenfor 5 x 5 ruter slik at det kunne bli rapporter som senere kunne bygges sammen til flatemønster. På denne måten kunne jeg legge formene ganske fritt og usymetrisk. Jeg har valgt å jobbe videre med 2 ulike rapporter.