Presentasjon av ”Overhallaprosjektet” Bredbåndskrevende læringsmetoder i Namdalen NVU konferansen 2005 Håvard Sørli

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon om plan for SAMARBEID SKOLE – NÆRINGSLIV i Askøy kommune
Advertisements

Hva sier de offentlige styringsdokumentene?
Bruk av nettstøtte i kreftsykepleierutdanningen
Slik kan du hjelpe skolen din komme i gang med programmering
Med forskning på timeplanen
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
Innkjøpsseksjonen Innkjøpssystemet - historikk •Forprosjekt 1999 •Konkurranse 2000 •Pilotprosjekt •Implementering på alle skolene
IKT ressurser for e-læring NVU-konferansen 2005 Olav Skundberg HiST, AITeL
Pedagogisk analyse.
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
Lærende nettverk IKT + skolebasert vurdering = SANT Av Vibeke N Holm
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
1 Etterutdanningstilbud ved PLU Organisering av arbeidet •Prosjektgruppen for elev- og lærlingevurdering ved PLU •Planen ble utarbeidet av fagansvarlig/i.
Aktivitetsplan arkitekter
Senter for IKT i utdanningen Sylvi Barman-Jenssen.
NVHs kvalitetssystem Oslo: 2. mai NVHs sentrale prinsipper for kvalitetssystemet •Kvalitetssystemet skal inngå som integrert del av NVHs ledelses-,
2003 IT-konferansen 2003 UNIVERSITETET I OSLO Vortex: Skrivbar web for UiO Oddmund Møgedal USIT/UiO.
Pedagogisk utviklingsarbeid
Tiltaksplan for studiekvalitet: Status og videre utvikling Avdeling for IT Høgskolen i Østfold.
Ingjerd, Beate, Kristin, Arne Olav
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Overgangsprosjektet NY GIV
Februar 2009 til oktober 2013 Såå lenge. Ca innbyggere Ca elever 7 kommunale grunnskoler 1 privat grunnskole ( 1 videregående skole)
Kompetanseutvikling i regi av Høgskolen i Hedmark Prosjekt: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk – likeverdig opplæring i praksis.
Fra skoletaper til skolemestrer erfaringer med Ny GIV i Akershus.
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Presentasjon av Nordisk Kulturfond. ”Det er vanskeligere å søke bidrag fra Nordisk Kulturfond enn å selge sin egen blodplasma.”
VIDEOKONFERANSE I UNDERVISNING OG VEILEDNING ved Nasjonalt senter for telemedisin Bodil Bach Regionkontakt Helse Øst Nasjonalt senter for telemedisin.
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Den Norske Turistforenings satsing på skole Studieforbundet Natur og miljø, Orkanger 24. april 2004.
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på SOFFs konferanse Monica Johannesen & Leikny Øgrim.
Høgskolen i Oslo Digital kompetanse - IKT som pedagogisk verktøy - IKT og grunnleggende ferdigheter Nasjonale planer? Hva sier Kunnskapsløftet? Planer.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Effektiviseringsnettverk Prosjektet - som i første rekke er et samarbeid mellom KS og KRD - ble initiert i 2001 av daværende Regjering som et ledd i satsingen.
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
9-kommunesamarbeidet i Vestfold Status og resultater Langesund 10. mars 2005 Torill Lønningdal adm leder 9k.
Spillbasert læring Hugo Nordseth.
Planer og rapportering Som kommunekoordinator for Den kulturelle skolesekken skal du bl.a. levere planer og rapporter Her er noe informasjon og tips: Frister.
Brukerinformasjon på Internett Hovedoppgave for Erlend Grut Hilstad, 2HKI.
11. Balancing technology with people’s needs Bruk av teknologi.
Digital historiefortelling Den internasjonale dagen for å dele livshistorier – 16.mai 2008 – en kreativ ressurs i forskningsformidling, læring og utviklingsarbeid.
Jump to first page Lava Læring En introduksjon. Til første foil Læring 8. september 1999 Oppstartmøte 1. Partnere - Innhold InnholdSkoler Aschehoug Del.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
NORDPLUS NABO. Hva er Nordplus Nabo Et program som skal stimulere til oppbygging av langsiktig og forpliktende nettverkssamarbeid mellom Norden og Baltikum.
Forskingsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Kommentar Dekan Kristin Barstad Høgskolen i Buskerud.
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Praksisseminar 31.oktober Henvendelse til praksisstedet. Taushetsløfte Praksisperioden Målsetting Formelle krav - roller Forventninger Veiledning Evaluering.
Tverrfaglig samarbeid er ditt ansvar! Flink med folk i første rekke Fagnettverkssamling Royal Garden Trondheim, 19.juni 2009 Ann Sissel Misund Nedberg,
Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar Utdanningsforbundet: Digitale læremidler og læringssyn Behov for nasjonalt trykk og bevisste handlinger i barnehage og.
LAVA Læring Prosjektbasert læring med IKT støtte i skolen I PERSPEKTIV Bent Foyn, Prosjektleder Ass. forskningssjef Norsk Regnesentral.
Resultater Målsetning Visjon Deltagere Infrastruktur Teknologi Innholdstjenester og resultater LAVA Undervisning.
Høgskolen i Oslo Videre om Oslomodellen Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk IKT-utvalget ved LUI Vibeke.
Studentevaluering av undervisning Gunnar Handal Seminar om kvalitetsvurdering UiO,
VEILEDNING AV NYUTDANNEDE LÆRERE I VESTFOLD
Hva er IKT? n Om begrepet IKT n Hvilke tilbydere er i markedet –nettilbydere og tjenestetilbydere n Om nett og infrastruktur –tjenestenett, stamnett, aksessnett.
Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte: Lysbilde 2-4: Om Kultur for læring. Vi mener det er vesentlig å ta med dette for å si.
LINK Lokale informasjonsnettverk i Numedal/Kongsberg Mars 2001 Etter- og videreutdanning i IKT  LiNK – hva er det?
Bedre gjennomføring av det 13-årige opplæringsløpet
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Telle i kor Telle med 5 fra 4 A – Forarbeid
Telle i kor Telle med 4 fra 4 A – Forarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Presentasjon av ”Overhallaprosjektet” Bredbåndskrevende læringsmetoder i Namdalen NVU konferansen 2005 Håvard Sørli

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 2 Kort om prosjektet Deltakere: –Overhalla kommune (3 skoler), Namsos kommune (1 skole) og Grong kommune (1 skole). –Høgskolen i Nord-Trøndelag Formål: –Utvikle bredbåndskrevende læringsmetoder internt og på tvers av kommuner. Bevilgning: –Totalt budsjett for prosjektet er 2,7 Mnkr støttet av Høykomprogrammet til Norges forskningsråd. Målsetting: –Planlegging av faglig innhold og infrastruktur – Våren 2004 –Innsalg til deltakere – Våren 2004 –Opplæring faglærere i grunnskolene – Mai-Juni 2004 –Oppstart aktivitet i skolene fra høsten 2004 og ut skoleåret 04/05. –Evaluering og forskning underveis i skoleåret. Hovedsakelig vår 2005

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 3 Hvem er med? Elever og faglærere i grunnskolen og førskolelærere og barn i barnehager. Alle som har lyst til å forsøke seg med forskning, og/eller utviklingsrelaterte aktiviteter (IT teknisk og pedagogisk). Studentprosjekter

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 4 Hva? Produksjon i skolene –Læringsobjekter i multimedial innpakning Distribusjon av læringsobjekter og samarbeid på tvers av skolene Undersøkelser –Evaluering av pedagogisk verdi Utviklingsarbeid –løsninger for elevene og lærerne, plattformer, infrastruktur, pedagogiske IT-verktøy –utvikling av løsninger for administrasjon av prosjektet

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 5 Eksempler på prosjekttiltak Gjennomføre felles fagøkter for flere skoler i forbindelse med temaarbeid og faggjennomgang. Produksjon av lokalhistorisk undervisningspakke Gjøre opptak av formannskap – og kommunestyremøter, og tilrette disse som del av samfunnsfagundervisningen –Side for publiseringSide for publisering Produksjonskunnskap for utvalgt elevgruppe og lærere. –Se neste foil ”Skriveboka 2001, 2002 og 2003” videreutvikles til å omfatte andre fagområder. – Spredning av kulturuttrykk (forestillinger, utstillinger etc.) mellom ulike institusjoner i kommunen –Live overføring av kulturinnslag i skolenLive overføring av kulturinnslag i skolen

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 6 Kurs for lærere og elever I Mai/Juni 2004 ble det gjennomført et opplæringskurs for lærere som skal utføre mye av aktiviteten i prosjektet. Et tilsvarende kurs ble også gitt til alle 9. klassinger i Overhalla og 7. klassinger i Grong. Eksempler på tema i kurset: –Mediemix som pedagogisk fortrinn –Filmopptak, kamerateknikk, filmteknikk –Videoredigering i praksis –Distribusjon av medieelementer (læringsobjekter) –Hvordan sy dette sammen for web Hvordan registrere og evaluere den aktiviteten som gjøres. –Her vil lærerne få en aktiv rolle sammen med forskere.

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 7 Hva er viktig Hvis vi ikke får et engasjement ute hos brukerne (lærere og elever) som gir pedagogisk merverdi, så har vi mislyktes. Oppgaven til prosjektgruppen er å legge til rette for dette og samtidig være ydmyke i forhold til forslag til gjennomføring fra brukerne

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 8 Bredbånd i praksis I utg. punktet gir en bredbåndstilknytning tilgang til ”rikere” medier. Dvs. bedre kvalitet på lyd og bilde. Lyd og bilde i sammenheng med tekst, bilder og animasjoner har et stort potensial for spredning av kunnskap. Websider er spesielt egnet for å knytte alle disse mediene sammen.

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 9 Begrensninger Mange tror de har god bredbåndstilknytning, uten å ha det. Det finnes et rikt utvalg av hastigheter for nettoppkobling. Fra. 128 kb/sec – flere Mbit pr. sec. Dette har stor innvirkning på hvilke tjenester som kan kjøres og kvaliteten på tjenestene. I Overhallaprosjektet kjører vi alle filmer i ADSL kvalitet og oppover - vesentlig bedre enn ISDN/Modem-kvalitet.

Håvard Sørli - HiNT Transparent nr: 10 Hva kan vi presentere? Med bredbånd åpner det seg langt større muligheter for hva vi kan legge på en webside. For læringsinstitusjoner kan dette dreie seg om å tilby nettbasert undervisning og nettstøtte i en helt ny innpakning og med et bedre pedagogisk innhold. Problemet er at det ikke rekker å bygge bredbånd til tilbyderne – mottakerne må også ha tilgang. I Overhalla har fler og fler tilgang (både kommunale inst. og private)