. Asbjørn Wahl Daglig leder Utfordringer for valget – mot kommersialisering av velferden.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
EØS, velferdstjenester og det rettslige handlingsrommet
Advertisements

Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Jørn Engebretsen Fagleder byggesak, Re kommune
RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Om attføringsbedriftenes fremtidsmuligheter etter NAV reformen og AVI meldingen ………… men også litt om organisasjonen, politikk mm Årskonferansen 2007,
Advokat Børge Benum Forbundsadvokatene
Ta tjenestene tilbake! - og hvordan de kommersielle velferdskonsernene utarmer velferdsstaten Linn Herning, Rådgiver, For velferdsstaten Fagforbundet Oslo,
Linn Herning Rådgiver i For velferdsstaten Bli lokalaktivist – skap motmakt!
Presentasjon av utredningen av forhold vedrørende ny felles parkeringsregulering v/advokat Erna M. Larsen.
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Privatisering.
FACULTY OF LAW, UNIVERSITY OF OSLO EØS og det politiske handlingsrom til å drive tjenesteyting med egne offentlige ansatte Sørmarka 13. januar 2011 Hans.
Private sugerør i fellesskapets kasser
HVEM TJENER PÅ ARBEIDSINNVANDRINGEN? OXLO-KONFERANSEN 2012.
Unge gjengangere Et samarbeidstiltak mellom Oslo kommune og Oslo politidistrikt Soria Moria 14 oktober 2008 sammen lager vi et trygt Oslo.
Første kveld folkevalgtopplæring 2012 Bydelspolitikere.
Helene Bank spesialrådgiver Ta tjenestene tilbake – det politiske handlingsrommet.
Linn Herning, Rådgiver, For velferdsstaten
Pirat sektor? - hvordan de kommersielle velferdskonsernene utarmer velferdsstaten Linn Herning, Rådgiver, For velferdsstaten Velferdskonferansen september.
Tjenestedirektivet og velferdsstaten
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
EØS-avtalen og kommunalt handlingsrom Innlegg på Åpen landskonferanse, Nei til EU Stavanger 11. mars 2007 Av Seniorforsker Arild Aurvåg Farsund International.
Samhandling leder/verneombud
LOBBYVIRKSOMHET Hvordan få gjennomslag for våre meninger og standpunkter hos politikere? Jon G. Olsen Styreleder VOFO-Akershus Daglig leder Akershus musikkråd.
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Barnehagereformen gjennomføres i Trondheim! Sluttspurten, Gardermoen
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Politikkens medierammer Av Aslak Bonde Frittstående politisk analytiker Erfaring fra NRK Dagsnytt og Aftenpostens politiske redaksjon.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
Seminar om styrearbeid « Erfaringer fra styrearbeid, ulikheter Sverige - Norge, kvinnekvotering i Norge » 1.
Sentio Research Norge EØS Representativ undersøkelse 1000 respondenter Tatt opp oktober 2012 Oppdragsgivere:
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
Politisk arbeid i NEF. Bakgrunn SSE står ikke i umiddelbar fare for å bli lagt ned. Foreligger forslag om samlokalisering av hele OUS på Gaustad i 2025.
Alle skal med Frelsesarmeens jubileumsseminar Kjell Erik Øie Statssekretær
Konkurranseutsetting som virkemiddel – har det noen hensikt? v/ Mette Nord, leder i Fagforbundet.
UDF som lederorganisasjon Tore Fjørtoft Sentralstyremedlem Leder av Sentralt Lederråd Ledersamling UDF Nord-Trøndelag Scandic Hell Værnes 20.Mars 2015.
Velferdstjenester i offentlig eller privat regi?
Hva er demokrati Litteratur: Engelstad (2005)Hva er makt. Larsen og Slåtten (2006)En bok om oppvekst Forelesning 8 mars - 07.
TISA OG TTIP FARVEL TIL DET ORGANISERTE ARBEIDESLIVET ?
MAGNUS E. MARSDAL, ROGALANDSKONFERANSEN 2009 VENSTRESIDA ? HVA NÅ FOR.
økonomi Hvordan fungerer økonomien?
IDAR HELLE, DE FACTO Fagforbundet HVA VERKTØYENE KAN BRUKES TIL Utvikle argumentasjon som tillitsvalgte i Fagforbundet kan bruke mot anbudsutsetting.
I de fleste samfunn blir godene i dag fordelt på to måter: Fordeling gjennom offentlige budsjetter, der politikeres prioriteringer og vedtak står sentralt.
10 år med digitalisering «Fra pain til gain» Det går ikke lenger å vente til i morgen – ikke bare må du sikre deg, du må utnytte fordelene! Hva kan vi.
Linn Herning Rådgiver i For velferdsstaten En offentlig sektor for framtida: mål – eller mening? - Hvordan utvikle offentlig sektor samtidig som man utkjemper.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2015.
Holdninger til konkurranseutsetting av velferdstjenester Befolkningsundersøkelse gjennomført i juni 2017 på oppdrag for NHO.
Seksjonskonferansene
Åste Marie Skullerud Avdelingsdirektør, Statsforvaltningsavdelingen
Framtidens kommuner og regioner
En forskningsstudie utført av SINTEF og advokatfirma Schjødt
Gode styringsgrep og metoder for folkevalgte
NORSK KOMMUNESEKTOR OG EU/EØS   – skreddersydd opplæringsprogram for kommunesektoren Gjennom et KS FoU-prosjekt er det framskaffet et kunnskapsgrunnlag.
ID- og legitimasjonsutfordringer
Gang.
ICDP i Helseetaten Ved Eli Østberg Baardseth, ICDP-koordinator i Helseetaten, Oslo kommune Mitt navn er altså Eli Østberg Baardseth, og jeg.
- og strategier for å ta tjenestene tilbake
Risiko: Er kommunen klar til å ta over?
Erfaringer med bruk av NS 8435
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Gode styringsgrep og metoder for folkevalgte
Markedseksponering - muligheter og begrensinger
TARIFFOMRÅDER SPEKTER, OSLO KOMMUNE, VIRKE, NHO
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 2016
HANDLINGSROM OG HINDRINGER INNEN EØS
LMK - den rene motorhistoriske kulturorganisasjon!
Arbeiderpartiet - Høyre
Globaliseringskonferansen 2018
Innovasjonsseminaret 2018 Status IKT Orkide
Av Arvid Ellingsen, 4.kandidat.
Velferdsprofitørene Linn Herning For velferdsstaten
Utskrift av presentasjonen:

. Asbjørn Wahl Daglig leder Utfordringer for valget – mot kommersialisering av velferden

Den nye norske velferdsstaten Multinasjonale, kommersielle selskaper, til dels eid av investorer registrert i skatteparadis, er på full fart inn i våre velferdstjenester. Familier har slått seg opp som mangemillionærer innen barnehager, barnevern og sykehjem.

Konsekvenser av utviklingen Adecco-skandalene, Incita-skandalene, Konstali-skandalene, Ragn-Sells- skandalene. Hvor mye mer dokumentasjon trengs det for at politikerne skal iverksette mottiltak?

Dette er en arena for politikk Politikere har avregulert Politikere har privatisert Politikere har vedtatt å konkurranseutsette Politikere har åpnet for økt innleie Noen ønsker denne utviklinga, andre motarbeider den sammen med oss, kanskje har noen også vært litt naive?

Finansmarkedene er lovregulert Finansmarkedene reguleres av den velkjente jungelens lov. Spis eller bli spist! Investorene er nådeløse, de er ikke naive. Høyest mulig avkastning på kortest mulig tid er den like enkle som brutale målsettinga de har å holde seg til.

Ta tjenestene tilbake! Det finnes ikke noen offentlig veileder om hvordan vi kan drive velferdstjenestene i egenregi. Det har vi i For velferdsstaten tatt konsekvensen av: Vi har laget den manglende veilederen.

Unngå privatiseringsfellene Presset for markedsorientering og kommersialisering er massivt – fra WTO og fra EU/EØS På de fleste områder er det fortsatt mulig å drive tjenestene i offentlig egenregi. Da må man imidlertid kjenne til fallgruvene og regelverket

Politiser lokalpolitikken Har avpolitisert pragmatisme tatt over? Adeccoiseringen av de lokale velferdstjenestene er ikke er spørsmål om å finne pragmatiske løsninger – det dreier seg om de grunnleggende politisk-ideologiske kampsakene.

To verdisyn møtes Marked eller styring Kontroll ovenfra eller engasjement nedenfra Bygge på de ansattes erfaringer og kompetanse – eller basere oss på eksterne konsulenter, konkurranse, styring ovenfra og et stadig mer detaljert målings- og rapporteringsregime.

Tre myter om offentlig styring Det er viktig å skille politikk og administrasjon. Det er viktig å skille bestiller og utfører Det er det samme om det er private eller offentlige som utfører tjenestene, så lenge det offentlige finansierer og styrer

Tre utfordringer til dere En tsunami av uttalelser mot at omsorgsløftet skal åpne for fullt for de kommersielle interessene Full kartlegging av bruken av vikarer og vikarbyråer, av lønns- og arbeidsforhold – samt krav om opprydding Konfronter lokalpolitikerne om valget mellom Adecco-Norge og et offentlig velferds-Norge. La det styre partivalget!

Takk for oppmøtet! Første anledning til å følge opp dette blir vår valgkampstart i Oslo i kveld Litteraturhuset kl. 19 Ta tjenestene tilbake! Vel møtt!