Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Innovasjonsseminaret 2018 Status IKT Orkide

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Innovasjonsseminaret 2018 Status IKT Orkide"— Utskrift av presentasjonen:

1 Innovasjonsseminaret 2018 Status IKT Orkide

2 IKT Orkidé Stor aktivitet knyttet til nye løsninger
Fokus på digital transformasjon. Endringer i medlemskommunene. Eide, Fræna og Nesset går ut Halsa går ut Gir endrede økonomiske betingelser. IKT Orkidé sin organisering. Trolig endring av faggrupper.

3 Prosjektstatus Stort fokus på digital forsendelse
Stort fokus på skyløftet. Snart ferdig med overgang til Office 365. Nye samhandlingsløsninger slik som Teams. Anskaffer ny sak & arkivløsning. På plass senest Skybasert løsning. Anskaffer ny felles eByggesaksløsning. Basert på KS standard (ligger ute på anbud)

4 Prosjektstatus På plass med : Min side – Id port pålogging
Først med kobling mot faktura/LØP Elektronisk arkiv og digital forsendelse for Barnevern og Profil på plass i vår. Felles Helsestasjonsløsning fra Alle kommunene (med meldingsutveksling). NB konkurranse lønner seg. Nå kommer vi med fullelektronisk arkiv og Svarut ! Systemforvalter på plass til ? Felles GDPR prosjekt. I samarbeid med Personvernombudene i IKA MR. Arrangerte temadag med god deltagelse. Nytt fagsystem til PP tjenesten på plass i løpet av høsten. Visma Flyt PPT.

5 Prosjektstatus IDM – Felles brukerhåndtering – innført i alle kommuner
Elektronisk arkiv og digital forsendelse for NAV , Visma Velferd (Averøy, Kristiansund og Gjemnes) på plass i løpet av høsten. Ny løsning for barnehagene på plass til barnehageopptaket Dvs. at systemet må være på plass innen Skybasert med helt annen foreldre/foresatt dialog. IDM – Felles brukerhåndtering – innført i alle kommuner Autopay/automatisk remittering og digital distribusjon fra LØP Tar i bruk velferdsteknologi som eLås og Multidose

6 Organisasjon Ikke ønske om overføring av alle IKT ansatte inn i felles IKT selskap. Arne Ingebrigtsen, Rådmann i Kristiansund velges som Styreleder for IKT Orkide Kommunen oppfordres til å stille med Rådmann i Styret (eller med Rådmannens fullmakter) Dagens § 27 samarbeid forsvinner fra Kommuneloven. Behov for å finne annen org.form. Forslag om annen organisering av faggruppene

7 Organisasjon av faggrupper
Svært ulike deltagelse i dagens faggrupper. Fra kommunalsjef til fagarbeider. Vanskelig å skape felles interesse. Faggrupper for strategisk nivå (kommunalsjefer eller tilsvarende) Vi går fra åtte til fire faggrupper. «Speile kommunal struktur» Stab og støtte (dagens: Portal, Sak & arkiv, IKT og Løp) Teknisk Helse og omsorg (dagens: Omsorg og Helse & Familie) Oppvekst og kultur Fagnettverk for det mer operative. Slik som dagens Gerica, Familia, HsPro (helsestasjon) osv. Kan være både prosjektgrupper (ad-hoc) eller faste forvaltningsnettverk. Her deltar helsesøster, byggesaksbehandler, arkivmedarbeider osv.

8 Oppsummering & avslutning
IKT Orkidé har stor tillitt og fokus fra regionrådet. Ønske om en videreutvikling med fokus på tjenesteutvikling. Det har blitt et større «strekk i laget» de siste årene. Viktig at kommunene som vil noe med samarbeidet får tatt styringen. Fagsamarbeid, felles systemforvaltere gir gode resultat. Se på felles Gerica/Soscio. Store gevinster for kommunene som deltar. (samtidig ser vi at manglende standardisering gjør at vi ikke får den effekten som vi kunne ha hatt).


Laste ned ppt "Innovasjonsseminaret 2018 Status IKT Orkide"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google