Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ICDP i Helseetaten Ved Eli Østberg Baardseth, ICDP-koordinator i Helseetaten, Oslo kommune 20.10.2017 Mitt navn er altså Eli Østberg Baardseth, og jeg.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ICDP i Helseetaten Ved Eli Østberg Baardseth, ICDP-koordinator i Helseetaten, Oslo kommune 20.10.2017 Mitt navn er altså Eli Østberg Baardseth, og jeg."— Utskrift av presentasjonen:

1 ICDP i Helseetaten Ved Eli Østberg Baardseth, ICDP-koordinator i Helseetaten, Oslo kommune Mitt navn er altså Eli Østberg Baardseth, og jeg vil først si litt om mitt arbeid med ICDP i Helseetaten i Oslo kommune. Helseetaten satser tungt på ICDP og jeg har en 100% stilling som ICDP-koordinator. Helseetaten jobber på oppdrag fra politikerne i Oslo kommune, og det er Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester som er vår oppdragsgiver. En av oppgavene er å få med alle bydelene i et nettverk med kontaktpersoner for ICDP, for at alle bydeler skal kunne tilby programmet til beboere. Mangler kontaktpersoner i St.Hanshaugen, Frogner, Østensjø, (Nordre Aker snart på banen?). Tar initiativ til pilotprosjekter sammen med kontaktpersonene i bydelene og på tvers av bydeler og virksomheter. F.eks. Barnehageprosjekt i Grünerløkka, Voksenopplæringen for minoriteter og ICDP inn i barselgrupper, som det kommer eksempel på senere her i dag. Vi tilbyr også veilederopplæring. Det skal jeg komme tilbake til.

2 ICDP International Child Development Program
Forankret i BLD siden 1995 Forankret i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Sosial- og helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet siden 2007 Har vært en del av program for foreldreveiledning siden Noen år med mye fokus på behandling, fornyet satsing fra 2005, brev ut i 2007 om at «alle kommuner på sikt skulle få tilbud om kompetanseheving i bruk av programmet». Norskutviklet, universelt, gruppetilbud. Tilbud til alle foreldre/omsorgsgivere på tvers av kjønn, rase og samfunnslag. «Førerkortet» for foreldre eller andre omsorgsgivere. Målsetting om å forebygge, og å fange opp de familiene som trenger mer hjelp. Programmet er også videreutviklet til minoriteter (tilbys på morsmål), til ungdomsforeldre og til foreldre som sitter i fengsel. Brukes i hele landet, ca 4000 veiledere er utdannet. I Oslo kommune rundt veiledere, men ikke alle er like aktive. Det jobbes med et bedre system for å registrere veiledere og gruppeaktivitet.

3 ICDP «Jeg fikk et problem av min mor,
jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre med det, så jeg gav det til mine barn» ICDP handler om samspill og relasjoner, hvem vi er, hva vi tar med oss videre til våre barn. Bevisstgjøring. Vi kan ikke endre andre men vi kan gjøre noe med vår egen relasjon til andre. ICDP er et faciliterende program, ansvaret gis til hver enkelt. Et eksempel: En enslig mor fra et afrikansk land i en ICDP-gruppe nå i høst. Hun beklaget seg over at 3 åringen hver eneste dag satt med Ipaden når han kom hjem fra barnehagen. Hun fikk ham ikke til å legge den fra seg. I ICDP snakker vi blant annet om å vise positive følelser, forklare og sette grenser på en positiv måte, og det gis hjemmeoppgaver til hver gang. Mor kommer tilbake til neste gruppemøte og forteller at hun har fått et nytt liv: at hun sa til gutten sin at han måtte legge fra seg Ipaden sin for de skulle vaske opp sammen, og det gikk fint. Gutten hjalp velvillig til og de snakket masse sammen, noe de ellers ikke pleide å gjøre. Etterpå sa moren at hun elsket ham, da tok han armene sine rundt henne og sa at han elsket også henne. Deretter skulle de spise, og mor pleide alltid å måtte lure maten inn i ham. Denne dagen spiste han i vei uten at det var noe problem. Disse historiene gjør at mitt engasjement for ICDP stadig blir fornyet!

4 ICDP Helsedirektoratets nye retningslinjer og ICDP: 4.7 Helsestasjonen bør gi alle foreldre tilbud om å delta i gruppekonsultasjoner 4.10 Helsestasjonen kan tilby universelle, primærforebyggende foreldreveiledningsprogram Hvordan kan dere som har lyst få være med på dette videre? Føringer for den videre bruken av ICDP, inn mot helsestasjonen.

5 ICDP - 6 teoridager - Filming av eget samspill
Hvordan bli ICDP-veileder? - 6 teoridager - Filming av eget samspill Rekruttering og gjennomføring av ICDP- gruppe, 6, 8 eller 12 møter av 2 timer Veiledning underveis Loggskriving

6 ICDP Ønsker du å bli veileder, eller høre mer om ICDP:
Ta kontakt med Eli Østberg Baardseth Ny veilederopplæring starter i februar 2018, i regi av Helseetaten


Laste ned ppt "ICDP i Helseetaten Ved Eli Østberg Baardseth, ICDP-koordinator i Helseetaten, Oslo kommune 20.10.2017 Mitt navn er altså Eli Østberg Baardseth, og jeg."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google