Brukergrensesnitt og design av skjermbilder

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innføring i bruk av speilreflekskamera
Advertisements

Vi har to typer tekster i fagplanen i norsk.
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
HVORDAN LAGE GODE WORD-DOKUMENTER
4 Bruk øynene riktig.
Publisering på internett
Bildekomposisjon.
Grafisk design Visuell kommunikasjon
Medier og informasjonskunnskap
Layout - utforming - design i
Arbeidskrav 4 I min skisseprosess har jeg lånt dette bilde fra internett
POWER POINT INNFØRING I BRUK AV SOM ET PRESENTASJONS VERKTØY
Hva synes du om disse nettstedene?
Universell utforming og Tilgjengelighet på nett Haakon Aspelund Deltasenteret.
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
1.Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
Dette er en vitenskapelig plansje i størrelse A1 (594mm x 841mm) laget ved hjelp av PowerPoint. Skriften her er Arial 48pt og fargen er lik streken.
Prosjektoppgave Grafikk og Digitale foto
Arbeidskrav 3 selvvalgt tema - arkitektur. Oppstart i arbeid med ideer Første ideer – plakat til den norske opera, hvordan Få barna inn i operaen kampanje.
PowerPoint-mal FLT.
Prosjektoppgave Grafikk og digital foto.
Dokument med bilde, formatere i Word
UU av powerpoint, pdf og nettsider
Dokumentasjon av en prosess
1. Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
HEKK, Workshop HiAk Velkommen til en ny dag.
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
STRIPER – et fargerikt tema
Nye utfordringer Læringsstiler Taksonomi Læringsstrategier.
I dag snakker vi om: Brukergrensesnitt med kvalitet Bruksegenskaper Normans 7 stadier Testing med papirprototyp.
I dag handler det om : n Delprøvene n Websidene som skal leveres –Hva jeg legger vekt på –Organisering av web-sider –Andre nyttige tips for web-sidene.
I dag handler det om : n Websidene som skal leveres –Hva jeg legger vekt på –Organisering av web-sider –Andre nyttige tips for web-sidene.
Webpublisering - HiO - Kirsten Ribu Mer om stiler og stilark. Layout. Litt Design Webpublisering
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
NXT`en NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer-kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre.
Tekst, bilde og komposisjon
Flash og ActionScript - eksempler og oppgaver
11 Fotolesing.
Bilder og bildespråk 123norsk.com.
Bakgrunnsbilder. Dere kan nå administrere bakgrunnsbilde selv gjennom Ressursgallerimodulen Tips: bildet bør ikke være for tungt (inntil kb går.
PowerPoint-mal FLT. –mer en et fagforbund Forbundet for Ledelse og Teknikk.
Sortimentutvidelse Arbeidskrav 3 HIOA Av Anne-Sophie, Kristine og Birthe ØKO.
RGB •RGB fargemodellen er en fargemodell, der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter og gjenskaper et bredt spekter av farger. Navnet på.
Lys-mørk kontrast Dersom vi bruker farger som er veldig lyse mot farger som er mørke, oppstår det en stor kontrast. Øyet trekkes mot de stedene der kontrastene.
 Format?  Layout?  Estetikk?  Program?  Visuell kommunikasjon?  Produsere, ikke bare konsumere?  Lage/gjøre, ikke bare se/høre?  Blir elevene.
Studentliv - Kurs i PR og markedsføring - Modul 10 1 Arbeid på PC Fortrolighet i arbeidet med PC Skikk og bruk IT-kontrakten Spørsmål?
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Grafisk Design Visuell kommunikasjon Intorduksjonsbilde.
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
Metode for systembeskrivelse og
LYS OG FARGER Absorpsjon Refleksjon / Refleksjonsloven Transmisjon
En heuristisk evaluering avRelaxation Gjort av: ● Espen Solberg ● Geir Normann ● Leif Morten Kofoed ● Tommy Jansson.
Hva er en robot? Roboter er mer enn maskiner som ligner mennesker.
SAMMENSATTE TEKSTER Læreplanen sier at eleven skal kunne
Kapittel 7 Analyse Å analysere sammensatte tekster bilde – film -reklame SG- design/Fotolia.
Muntlig kommunikasjon 2. Tre appellformer Appellform – hvordan du appellerer til mottakeren for å få fram ditt budskap og overbevise mottakeren. Greske.
Sammensatte tekster. Mål: gjenkjenne, beskrive og analysere elementer fra egenlaget sammensatt tekst. Faguttrykk: Format Blikkfang Bildeutsnitt Leseretning.
PowerPoint……eller ikke ?. En presentasjon er en bildefortelling Nina Johansen.
Bildebøker Bok der tekst og bilde sammen deltar i framstillingen av et narrativt forløp.
1 EiT 2006/2007 Halvdagsseminar VISUELL KOMMUNIKASJON ditt landsbytema på webben.
Sammensatte tekster S.S. EUS 2017.
KULTURTANKEN Visuell profil
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Følgende logoer skal benyttes;
Estetiske virkemidler
Fargelære.
Europeisk mobilitetsuke 2015
Bilder og bildespråk 123norsk.com.
Bilder og bildespråk 123norsk.com.
Bildemal for sosiale medier
Utskrift av presentasjonen:

Brukergrensesnitt og design av skjermbilder Kirsten Ribu 11.09.2007

Noen ord om prosjektet Hvordan fungerer gruppene? Kom med spørsmål! Fungerer arbeidsfordelingen? Fungerer møtene? Hvordan gjør dere rapportering? Kom med spørsmål! Husk å logge alle problemer/løsninger = skal inn i prosessrapporten

God design er god kommunikasjon Design handler om kommunikasjon. Kommunikasjon med kunder, leverandører og samarbeidspartnere. Forskjellige områder Grafisk design for blad og bøker Skjermdesign for digitale medier. Farger, bevegelser, lyd, interaktivitet gir andre bruksområder og opplevelser enn trykte medier Viktig å analysere målet med kommunikasjonen

Bevisst design Grafisk design kan ikke skilles fra design av brukergrensesnittet og universell tilgjengelighet Form og innhold hører sammen Bruk tekst og bilder for å understreke innholdet Husk meningsfylt bruk av bilder, med alternativ tekst

Logoer og farger

Øyet gjør sirkelbevegelser Rembrandt - The Music Party

Grafisk design = Visuell informasjon Layout, typografi og illustrasjon brukes til å føre øyet over websiden Først ser man form og farge og forgrunn mot bakgrunn (kontrast) Dernest litt informasjon (grafikk dersom det er til stede) Til slutt ser man detaljene i teksten

Hva vi ser Tiden….

Kontrast og balanse er viktig En side med bare tekst ser ut som en grå masse uten noen punkter å feste blikket på Man må lage balanse mellom visuell kontrast og organisering av elementene

Tilpass form og innhold til brukergruppen Det vanligste og mest effektive design for Internettbrukere: Nøye balanse mellom tekst og linker Forholdsvis små bilder Laster raskt, unngår forstyrrende elementer

Ressurser Skjermdesign: http://www.lucas.no/Pages/skjerm.html

Gjennomgangsfarger Gi sidene én farge: en ’blå’, en ’rød’ Dvs: Hovedtyngden er på én del av fargeskalaen http://www.componentsoftware.no/ = blå http://www.banetele.com/ = rød

Litt om komposisjon

Oppdeling

Det gylne snitt 1,618... Det gylne snitt bygger på en harmonisk deling av et linjestykke. Snittet deler linjestykket slik at forholdet mellom den lengste og den korteste delen er like stort som forholdet mellom hele linjestykket og den lengste delen av det.

Oppdeling - intuitivt

Optisk midtpunkt – her?

Eller kanskje her?

Flagget

Plassering av elementer

Påvirkning

Forts.

Fargeprøver

Fargesirkel/gråskala – ’Get it right in balck and white’.

7 slags fargekontraster Kontrast betyr motsetning, og oppstår når en tydelig kan skille farger fra hverandre. Egenkontrast Kontrasten mellom de enkelte fargene Lys/mørk-kontrast Hvitt og svart er den sterkeste kontrasten. Kald/varm-kontrast

Kontraster forts. Komplementærkontrast Kvantitetskontrast Fargenes lysstyrke er forskjellig. Rødt og grønt har samme lysstyrke og får lik oppmerksomhet. Gult sammen med fiolett har forholdet 1:3. Forholdet er: gult 3, orange 4, rødt 6, grønt 6, blått 8, fiolett 9. Kvalitetskontrast Motsetningen mellom rene og urene (dempede) farger er kvalitetskontrasten.

Tekst/bakgrunnsfarger

Kontraster: Mørk på lys og lys på mørk

Tommelfingerregler Antall farger i et skjermbilde bør begrenses til 4 pr. skjermbilde 7 for et system som et hele. Farger kan utnyttes i informasjon: F.eks. farge på overtrukne konti Farger kan hjelpe til med å gruppere objekter som hører sammen