Johan Herman Wessel Dette er et portrett av Wessel i hans yngre dager.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

For å sitte og ikke gjøre noen ting
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Music: Nightengale Serenade
Min hund Min hund heter Kofi og er 4 år.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Fotball mot homofobi Et skjevt blikk fra sidelinja.
Ei dramatisering Mathias– fritt etter Johan Herman Wessel

Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
Jesus elsker alle barna Alle barna på vår jord Rød og gul og hvit og svart Er det samme har han sagt Jesus elsker alle barna på vår jord.
Ei dramatisering Maren & Agnete – fritt etter Johan Herman Wessel.
Salme 45. Salme 45 Min tunge er som griffelen til en dyktig skriver. Mitt hjerte strømmer over av gode ord, jeg vil synge min sang for kongen. Min.
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Guds vrede.
1.
Hvem er Jesus?.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
OPPLYSNINGSTIDEN Ca
Velkommen til skolegudstjeneste
PRESENTASJON. IFØLGE DISSE MÅLINGENE BRUKTE JEG MEST DATA OG TV, MEN DE BLE IKKE ELT NØYAKTIGE OG HELGEN VAR IKKE HELT VANLIG SIDEN JEG HADDE BURSDAG,
Med sekken full av penger!
Velkommen til gudstjeneste
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Matteus 17,1-9 ”Forklarelsens berg”
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
”Vi vil gjerne se Jesus”
Velkommen til dette sted Velkommen inn i mitt åpne hjerte
Kong David Salmene.
For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
826 – Han gikk den tunge veien
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 42 Religioner i Norge.
Johannes 21,11-19.
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
Åndenes og Åndens makt.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Om det som truer fellesskapet Greiner på det gode treet.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
100 lure ord å lære.
2.samling: Guds Sønn vår frelser Høsten Den lamme mannen. Bruk gjerne bilder fra Sprell Levend –opplegget om du har abonnement på dette. Ellers.
Og.
KAPITTEL 5 OPPGAVE C Sett inn preposisjoner eller adverb som passer 1. Å være enig i en sak. (Man tenker likt i en sak på forhånd, uten at man diskutert.
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
Sanger Glade jul Å jul med din glede Jeg er så glad hver julekveld Et barn er født i Betlehem Så går vi rundt om en enerbærbusk Deilig er jorden.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Følg det lammet! En taleserie om Johannes Åpenbaring. Åpenbaringen åpenbart
Olav den hellige ( Haraldsson)
OPPLYSNINGSTIDEN. Kunnskap mot tro. I høymiddelalderen hadde kirken stor makt. Bøker på latin ble skrevet i stort antall. Kirkene ble rikt utsmykket med.
Forestillingen om det norske Fra slutten av 1700-talet til 1870-åra.
Utskrift av presentasjonen:

Johan Herman Wessel Dette er et portrett av Wessel i hans yngre dager. Typisk er den bakovergredde hårfrisyren. Musikken du hører er Bach Matteuspasjonen

NORGES SKÅL For Norge, kjempers fødeland, Vi denne skål vil tømme, Og når vi først få blod på tann, Vi søtt om frihet drømme. Dog våkner vi vel opp en gang Og bryter lenker, bånd og tvang; Vi denne skål uttømme!

NORGES SKÅL Hver tapper helt, blant klipper født, Vi drikke vil til ære; Hver ærlig norsk, som lenker brøt, Skal evig elsket være! Den vrede livvakts våpenbrak Forklarer trolig nordmanns sak. Hver ærlig norsk, blant klipper født, Vi drikker nå til ære.

NORGES SKÅL En skål for deg , min kjekke venn! Og for de norske piker! Og har du en, så skål for den, Og skam få den som sviker! Ja skam få den som elsker tvang Og hater piker, vin og sang. En skål for deg, min kjekke venn,

NORGES SKÅL Og nok en skål for Norges fjell, For klipper, snø og bakker! Hør Dovres ekko roper-hell! Før skålen tre gang takker. Ja, tre gang tre skal alle fjell For Norges sønner rope hell; Ennå en skål for deg mit fjell,

Det Norske Selskab Det ble laget i København 1772. En av kampsakene for klubben var å få et universitet i Norge. Johan Nordahl Brun skrev den visa du nettopp nå har hørt. Det var egentlig en kampsang som ble kamuflert som en drikkevise. Egentlig ville de at Norge skulle bli et fritt land.

Madam Juels Kaffehus I denne kafeen samlet de seg og diskuterte aktuelle saker. Madam Juel passet på dem og stoppet de utslitte klærne deres. Johan Herman Wessel fikk mye hjelp av denne damen.