Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om folkehelsearbeid
Advertisements

UU og Fylkesmannens rolle
Tore Mauseth, plan- og miljørådgiver Årsmøte Støyforeningen 15.mars 2012 Støyhåndtering etter plan- og bygningsloven.
Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
Fylkesmannen i Buskerud Study trip Estonian municipalities Hvordan arbeider vi med universell utforming hos Fylkesmannen i Buskerud? Ved rådgiver.
Handlingsplan for tilgjengelighetsprogrammet BRA – tiltak og virkemidler.
Oppstart planprosess Høring av planprogram Vindmølle – Lars Hoem, Rye Informasjonsmøte Rye Bedehus Eirik Lind.
Ny plan- og bygningslov og nye muligheter for uu-arbeidet
Ny plan- og bygningslov, plandelen – åssen kan vi bruke den
Kommunal planstrategi.
Fylkeskommunenes Akvakulturseminar 2012 Planarbeid.
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
NTP og RTP – grensesnitt og samspill Fylkesordførernes/- rådsledernes sommermøte 2011 Vest-Agder, Kristiansand 8/8 Jan Fredrik Lund, leder NTP-sekretariatet.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Skien, onsdag 30. november 2005 Norge og Den europeiske landskapskonvensjonen Audun Moflag Seniorrådgiver Miljøverndepartementet Tlf E-post:
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Barnerepresentant Barns talsperson i plan- og bygningssaker (jfr. plan- og bygningsloven §9.1) Christian Evenshaug, lærer – Åskollen skole Avsluttet en.
Universell utforming fra ide til realitet Husbankens jubileumskonferanse Førde 3.oktober 2006 Seniorarkitekt Eli Holmefjord Clarke.
Ny plan- og bygningslov – ny struktur Planlegging i kommunen med fokus på kulturlivet Arild Axelsen, plan- og bygningssjef Frosta kommune Leder Frosta.
Begrensninger og muligheter
Folkehelse og universell utforming
Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Åpning på arealsamlingen for Fylkesmennenes Landbruksavdelinger 21.september 2004 Adm. direktør.
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Aktørenes roller i planprosessene
Opplæringspakken for barnerepresentantene Juridisk forankring av hensynet til barn og unge.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Dokumentasjon, fremstilling og formidling
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Grønne planer – nasjonale føringer
Nytt dobbeltspor Oslo – Ski Follobanen
Arealplan, innspill, føringer og framdrift
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
Mange bekker små gjør en stor Å! Fra helhetlig tenkning til helhetlig handling i ? Kristin Uleberg Vest-Agder fylkeskommune Prosjektleder for.
Helhetlige og langsiktige hensyn i politiske vedtak om velferdstjenester NIBR-rapport 2008:27 Elin Kittelsen, Jan Erling Klausen og Erik Nergaard.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Friluftsområder. Alle skal gis muligheter til naturopplevelse, uansett alder og ferdighetsnivå "Nasjonal strategi for å utjevne sosiale helseforskjeller"
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kommunal planstrategi Temadag Regionalt planforum 12. april 2016.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
Dialog i plansaker Bodø 21. april Pbl. § 1-1, andre ledd Planlegging etter loven skal bidra til å samordne statlige, regionale og kommunale oppgaver.
1 Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: –Samfunnsdel –Arealdel – «Arealplanen» Hensikt: Samordne den fysiske, økonomiske, sosiale, estetiske.
Konsekvensutredning og kunnskapsgrunnlaget Rådgiver Marianne Siiri, plan og miljø plannettverDato Foto: Peter Hamlin.
Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Kommunal planstrategi
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
Sammen skal vi bygge Nordre Follo kommune
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Kommunal planlegging.
Samhandling for effektive planprosesser
SPR for SBATP og jordvern Olav Malmedal
Bærekraftig samfunnsutvikling
Bærekraftig samfunnsutvikling
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Dovrebanen gjennom Hamar – videre prosess kommunedelplan
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Hva har det med GIS å gjøre?
Utskrift av presentasjonen:

Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av kommunale planer og skal gjennom sin virksomhet gi kommuner og fylkeskommuner et helhetlig bilde av statens forventninger og krav til det regionale nivået i planleggingen. Fylkesmannen skal ha ansvar for regional stats medvirkning i den regionale planleggingen.

Fylkesmannen skal: 1.Medvirke til at prinsippene i St.meld 23( ) Bedre miljø i byer og tettsteder blir ivaretatt og at utvikling skjer etter samordnede areal- og transportplaner. 2.Ivareta hensyn til biologisk mangfold, unngå fragmentering og nedbygging av viktige områder og integrere verneplanarbeid. 3.Sikre at kommunale planer ivaretar allemannsretten og friluftslivet samt overvåke og kontrollere at utviklingen av strandsonen samsvarer m/nasjonale mål.

4. Se til at høyproduktive landbruksarealer og det biologiske ressursgrunnlaget er dokumentert og at hensyn til dette legges til grunn for planleggingen. 5. Risiko- og sårbarhetsanalyser i planleggingen og samfunnssikkerhet til grunn for arealbruken. 6. Hensyn til barn og unge i planleggingen; barnerepresentantene og barns oppvekstmiljø. 7. Lokal luftkvalitet og støy 8. Universell utforming og tilgjengelighet for alle - St.meld 40( ) Nedbygging av funksjonshemmende barrierer. 9. Helsehensyn i samfunnsplanleggingen

Tilbakemelding på oppstart fra Fylkesmannen Ønske om å komme tidlig inn i planprosessen Helst samordnet på embetet Forutsigbarhet; hvilke hensyn vektlegges og hva skjer om dette ikke følges opp Ønskelig med innspill basert på den enkelte kommunes ståsted og utfordringer

Fylkesmannnens forventninger til oppstartsmeldinger Kart viktig Ved lite info blir tilbakemeldingene generelle Ønskelig med klargjøring av: * intensjon med planarbeidet (formål) * forholdet til andre planer * hovedinnhold * aktuelle sektorinteresser Tilbakemeldingene ment som sjekkliste for kommunene