Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
”Når livet setter seg i kroppen…” Livsstyrketrening som en del av Arbeidsrettet rehabilitering Liv Haugli ASVL 5 feb.08.
Advertisements

- Et samtaleverktøy for styrking av sosial og emosjonell kompetanse
1 Likemannsarbeid i LHL Generell presentasjon utarbeidet i november 2011.
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
• Størrelse, bemanning, lengde på behandling og antall inntak • Erfaringer med §10.4 og skjermingshybel • Tidligere modell, første fase og lengde • Nåværende.
Ravneberghaugen rehabiliteringssenter Dagrehabilitering
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Gutter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Tannhelse- tjenesten
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
Hva er aktivitet og deltakelse?
Livsstilskolen for hele familien Små skritt -store forandringer
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Åpne RR sin nettside Presentere RR – alle team – Gruppebasert, mestring livskvalitet Team 5 – Første grp kom til Røros i Tett samarbeid med RSSO.
Nasjonalforeningen Os helselag i samarbeid med Os skole
SAMLING PÅ NORDSETER 25. – 27. NOVEMBER 2011 Gruppe 7-10 år Trenere: MagnusThor-Ingvar Nina Arne Lisbet Tore.
Prosesslederstudiet VELKOMMEN!
Å lykkes eller være lykkelig?
Å LEVE ET FRISKERE LIV SELVHJELPSPROGRAM UTVIKLET VED
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
Rolighetsmoen barnehage
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Arenaer for utforskning 2009  Introduksjon og informasjon  basisgruppene etableres to og to diskuterer evt. overordnet tema velger representanter til.
VERDIER GOD HELSE Helhetlig & optimal tilnærming / veiledning.
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Aktivitet mot frafall Aktivitet mot frafall Caroline Stensø – tidligere prosjektleder Aleksander Stabbforsmo – deltaker i prosjektet Fysisk aktivitet mot.
Helse og trivsel U-skole Psykisk helse, subjektiv livskvalitet og helseatferd.
Eldre mennesker Har levd et langt liv med både gode og vonde opplevelser For de fleste vil mye livskunnskap og livserfaring bidra til trygghet og ro Mer.
Leirskole i uke 18.  Alle har selv ansvar for å organisere denne delen.  Avgang fra Arna stasjon mandag 30. april kl  Vær ute i god tid!  Fredag.
”Det handler om å lede…”
R ETNINGSLINJER FOR KONTAKTFAMILIER : På sykehuset står det en perm fra oss med kontaktinfo om alle kontaktfamiliene, taushetsløfte, retningslinjer. Info.
SELVORGANISERT SELVHJELPSGRUPPER Tilbyr fortløpende etter behov
Hverdagsrehabilitering Del 3 Brukermedvirkning
Din helse - vår hjertesak! ”Rehabilitering i eldresenteret” et prosjekt i Nasjonalforeningen for folkehelsen med eldre i fokusDin helse - vår hjertesak!
"God bagasje på livets reise."
Samtale 2.
Tenk på din skaper mens du er ung Lyngen menighets trosopplæringsprosjekt.
SMÅ BARN MED HØRSELSTAP Nordnorsk fagnettverk hørsel,
av Yocasta L. Sosa De Veisten
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
Gruppebehandling for eldre med nedsatt funksjonsevne
- Jenter i fokus Et Samhandlings Prosjekt Fysioterapeut Helsesøster
Rehabilitering på CatoSenteret for brukere med kreft.
Lek og Læring i barnehagen
Hva skal dere få vite i dag ? Litt om avdeling for forvaltningsinformatikk og vi som er her : Om studieprogrammet.
SAMLING PÅ BEITOSTØLEN DESEMBER 2014 Gruppe: 3. / 9 år Trenere: Elias, Pål Christian og Jostein Endelig på snø – fantastiske forhold.
Velkommen til informasjonsmøte om Eikeli VGS’ tilrettelegging for Fossums langrennsløpere og skiskyttere !
Fremme helse og forebygge sykdom
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Livsstilsending - uke 5 -
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Motivasjon Uke 11. Indre motivasjon Indre drivkraft Ytre motivasjon Avhengig av respons og belønning utenifra.
Seksualitet - glede og ansvar Lærings- mål Reflektere over og uttrykkje synspunkt på tema som seksuell debut, seksuell orientering, seksuell fridom og.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
AKTIV PÅ DAGTID i Ås Aktiv på Dagtid (Ap) er et fysisk treningstilbud for deg mellom 18 og 67 år, som er sykmeldt eller mottar en form for trygd eller.
«Bra start» - Endring av livsstil Ås kommune
Invitasjon til Helt sjef!
Diabetes 2 - kurs Kursinformasjon Deltakelse på kurs krever henvisning fra lege. Henvisningen sendes til: Lovisenberg Diakonale Sykehus Medisinsk Poliklinikk.
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
Bapp gruppe Bapp gruppe er et forebyggende kurs for barn år(barn) og for ungdommer 13– 17 år(ungdom) som lever nært mennesker med psykiske vansker.
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
TA STYRING! FRISKLIVSKURS
Invitasjon til Helt sjef!
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
GRUPPE FOR UNGDOM GRUPPE FOR UNGDOM
Mestringstreff for personer med hjerneslag og deres nærmeste pårørende
Utskrift av presentasjonen:

Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale Bydel Gamle Oslo Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale Motivasjonsgrupper ”Delt erfaring – dobbel styrke” Samtalegrupper/kurs med fagpersoner Trim-gruppe Gå-gruppe Spinning eller rolig sykling Tilpasset trening med fysioterapeut Svømmegruppe for kvinner Familiegrupper Grønland Flerkulturelle Seniorsenter Breigata 9 0187 Oslo Telefon: 941 54 954 Nina Lilly Ek, sykepleier Fauzia Azouar, Bachelor i ernæring Nina Lilly Ek: Ninalilly.Ek@bgo.oslo.kommune.no Fauzia Azouar: Fauzia.Azouar@bgo.oslo.kommune.no

Friskere for LIVET! Bydel Gamle Oslo Hyggelig atmosfære Hos oss vil du møte en hyggelig atmosfære med et særlig fokus på et godt sosialt miljø Individuell samtale Du får tilbud om individuell samtale med veiledning, motivasjon og inspirasjon til helsestyrkende valg i hverdagen Samtalegrupper/kurs med fagpersoner Vi inviterer til kurs/gruppe med fokus på personlig vekst og livskvalitet. Hvordan bli kjent med egen styrke, behov, ønsker og muligheter. Du har påvirkningskraft og valgmuligheter til å gjøre positive forandringer i livet ditt. Har du opplevd tap av noe eller noen som betyr mye for deg? Står du oppe i store utfordringer, endringer i livssituasjon eller vanskelige valg? Kjenner du på ubehag og plager, eller føler du deg sliten og lite tilfreds? Er hverdagskravene så store at du gir mer enn du får? Eller ønsker du å fordype deg i temaene, og bli bedre kjent med deg selv og dine behov? Målet med kurset/gruppen er bevisstgjøring av egen situasjon, kunne klare å se muligheter, få tak i egen styrke, vilje og livsmot. Det handler om å kunne være mer tilstede i eget liv og få det bedre med seg selv og andre. Ta kontakt for nærmere informasjon.

Friskere for LIVET! Bydel Gamle Oslo Motivasjonsgrupper ”Delt erfaring – dobbel styrke!” Der mennesker kommer sammen finnes mye erfaring og innsikt! Her inviteres man inn i et inspirerende fellesskap som deler egne erfaringer, reflekterer sammen over muligheter og ideer til en friskere hverdag, både i forhold til sunnere mat, fysisk aktivitet og hvordan finne motivasjon og styrke. Vi har alle viktige bidrag fra eget liv. Å dele refleksjon og kunnskap gir mulighet for å kjenne på egen styrke og egne muligheter. Vi planlegger samlingene våre sammen; tid, sted og innhold Vi velger ut og lager mat sammen og finner i fellesskap hvordan den kan bli enda sunnere. Viktige tema for å styrke hverdagshelsen fokuseres Det blir mulighet for å besøke bydelens Barnebondegård underveis Gruppene ledes av Ernæringsfysiologer og sykepleier og drives i samarbeid med Diabetesforbundet Tid: Avtales med deltagerne. Meld deg på! (Se kontaktinfo)

Friskere for LIVET! Bydel Gamle Oslo Trim – gruppe Gå – grupper Dette er et treningstilbud som ledes av fysioterapeut og fagpersoner i ernæring og fysisk aktivitet og treningen består av øvelser som styrker både muskler og ballanse tilpasset den enkelte deltager Deltagerne er samlet i eget lokale og utgjør ca. 10 - 12 personer; både kvinner og menn Det legges også her vekt på et hyggelig og positivt sosialt fellesskap Tirsdager kl.12.15 - 13.00 Torsdager kl. 11.00 - 11.45 Gå – grupper En gå – gruppe kan være tingen for deg som vil ha et hyggelig sosialt fellesskap samtidig som du styrker kroppen. Går man sammen får man felles inspirasjon og gleden ved fellesskapet gir mer tilbake! Vi går i nærområdet som for eksempel til Botanisk hage eller vi kan gå ut i naturen etter ønske For kvinner: Tirsdager, kl. 11-12.30 For menn: Onsdager, 11-12.30 Møt opp og sko deg med solid fottøy og GODT HUMØR! Spinning! Eller rolig sykling Muligheten er der! God trening for hele kroppen! To ergometersykler står til disposisjon fra mandag kl. 10.00 til fredag kl 14.30 Du kan sette deg opp på liste for å sikre deg at sykkel er ledig for deg til den tiden du ønsker. Treningen foregår på eget ansvar. Ta gjerne med deg en venn så kan dere motivere hverandre til ekstra innsats! Tilpasset trening med fysioterapeut Vi har egen fysioterapeut som kan tilrettelegge trening etter ønske og behov Svømmegruppe for kvinner Vi organiserer svømmegruppe i svømmehall. (Meld deg på) Familie og barne - gruppe Bedre helse for hele familien (Kontakt oss for mer informasjon)