Aktuelle saker. Tariff 2010 - forberedelser Vi ber de tillitsvalgte om å foreta oppryddingene på medlemslistene sine i god tid før lønnsforhandlingene.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Aktive klubber Klubbstyrekurs for vgo, Lyngørporten 19. februar 2010 Aktive klubber, Anne Kirsten L Galteland.
Advertisements

Abildsø skole - Eksamen 2014.
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Cristin-rapportering 2011
FYLKESMANNEN I HEDMARK Oppvekst- og utdanningsavdelingen
1 Lokale forhandlinger 2010 NITO UiB. 2 Tall UiB beregner ca 12 millioner til lokale forhandlinger Skal fordeles på 3200 UiB-ansatte: 3750 kroner i snitt.
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
CV Curriculum Vitae.
Konferanse Thon Hotell Oslo Airport NTL Forskningsinstitutter
Utfordringer på arbeidsplassen
KURS FOR NYE TILLITSVALGTE
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Forstandere i trossamfunn
Læring av uønskede hendelser – for bedre pasientsikkerhet
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Utdanningsforbundet Troms 9.mars 2010, Aktuelle saker Solveig Eldegard, sentralstyret.
30. juli 2013 Silje Winther Seksjon for studentinformasjon og opptak
Velkommen til felles opplæring, 2008
Personalsaksarbeid i lokallagene
Lokale forhandlinger Beregninger - begreper
Aktuelle saker for lokallagsledere Kurs for htv/lll, Tromsø 8. og 9. mars 2010.
KURS FOR ARBEIDSPLASSTILLITSVALGTE (ATV)
Fagforeningsbevissthet, mobilisering og Unio i konflikt Tariff 2012
Ny struktur på lokallagsnivå Eksempel fra Utdanningsforbundet Rana.
Kurs for tillitsvalgte i skole og barnehage, KS området Kommunestyresalen, 31. januar 2012.
Tillitsvalgt på arbeidsplassen
Tilsettinger Utdanningsforbundet sin politikk Utdanningsforbundet Akershus Januar Kent Inge Waaler.
Videreutdanning i PPT Videreutdanning for ansatte Lederutdanning.
Sekretærens oppgaver i Rotary Distriktssamling 2009 Arendal 7. mars Langesund 21. mars.
Endringer i NIFs lov og regelverk som har betydning for klubbene Arne Mathisen ass. gen.sekr.
Økonomi Informasjon som grunnlag for uravstemning juni 2014 Kap 4b
Fra individuell kunnskap til kollektiv kvalitet
Orientering til klubbenes sekretærer Mjær ungdomsskole 20. mars 2010
Vernetjenesten i Kristiansund
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
Bergenskurset 2012, Voss Anders Pedersen, leder av Utvalg for grunnskole Utvalg for grunnskole Verving.
ATV og pensjonistene ATVs ansvar når et medlem pensjoneres: 1. Sørger for at medlem som blir pensjonist melder fra til medlemsregisteret sentralt (nett.
Tariff 2014, Årsmøter og litt annet moro.
© Bergen kommune1 Dexter Fakta opplysninger om barnehagen som adresse, tlf, e-postadresse, plasstyper, antall plasserte barn osv. hentes fra Extens og.
Handlingsplan Utdanningsforbundet Karmøy.
Status på oppfølgingsarbeidet i forbindelse med tilsynsrapporten og varsel om pålegg fra Arbeidstilsynet, ”Arbeid for helse” per
Kompetanse for kvalitet Videreutdanning mill kr 37 nye tilbud høsten 2010, samlet 91 videreutdanningstilbud med omfang 30 studiepoeng Fire nye.
KURS FOR NYE TILLITSVALGTE
Regional skulering for ATB Hordaland Oktober/november 2011 Aktuelle saker.
Aktuelle saker: Forberedelser Tariff 2010, videreutdanning, vold og trakassering, ny HA og ATA KURS ATV-VGO Kurs ATV-VGO mars 2010,
Vår, 2013 FAU LASSA SKOLE. Agenda Velkommen Generelt om foreldrearbeidet ved Lassa skole Informasjon om arbeidsgruppene Fordeling på gruppene FAU LASSA.
Om lokallaget og skoleringstilbudet til arbeidsplasstillitsvalgte Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2014.
Gode venner som hjelper andre. Til tjeneste Lions Norge Rolle, ansvar og oppgaver utarbeidet av MD GLT Klubbsekretær 2.
NLS Lederforum, september, Reykjavik Profesjonsetikk.
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 6 – Prosessbeskrivelse Aktivitetsskolen.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Fagforbundets lønnspolitikk er en viktig del av forbundets prinsipp- og handlingsprogram. I prinsipprogrammet heter det:. Fagforbundets lønnspolitikk.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
En god start for flyktningfamilier i Flekkefjord kommune.
Kvalitet, risiko og avvik
NOKO 2017 Arbeid mot mobbing i Norge
Trygt og godt skolemiljø
Velkommen til foreldremøte 1.trinn
Velkommen til Teglverket skole! Foreldremøte høsten 2017
Velkommen til foreldremøte 6. og 7.trinn
HMS © Caritas Norge..
Trygt og godt skolemiljø
Velkommen til foreldremøte 4.trinn
Trygt og godt skolemiljø
Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.
Opplæringslova kapittel 9A Lovendring fra 1. august 2017
Næringsforeningen i Stavanger-regionen Agenda 2. mars 2018
Personvernrutiner i Attac for regionalledd
Utskrift av presentasjonen:

Aktuelle saker

Tariff forberedelser Vi ber de tillitsvalgte om å foreta oppryddingene på medlemslistene sine i god tid før lønnsforhandlingene starter. Det er viktig å melde fra om endringer ved nytt ansettelsesforhold ny stillingskode, tariffområde og tilhørighet til medlemsgruppe. Ansatte i Oslo kommune og i staten og må også være registrert med oppdaterte lønnsopplysninger (lønnstrinn, lønnsramme og årslønn) ny adresse (viktig i f.m. utsending uravstemningsdokumenter) riktig e-postadresse

overgang til/fra ulønnet permisjon overgang til ikke-yrkesaktiv (f.eks. pensjonist) avsluttede studier (husk å melde tidspunktet for avsluttende eksamen (måned/år))

I tillegg skal studentmedlemmer som arbeider ved siden av studiene i 20 prosent stilling eller mer innen barnehage- og skolesektoren, registreres på arbeidsplassen og trekkes kontingent av inntekten. De vil da ha fulle rettigheter som andre ordinære medlemmer i jobb. Meldingene bør inneholde mest mulig fullstendige opplysninger. Dette innebærer å gi informasjon om tidspunktet endringen gjelder fra ved stillingsendring, samt beskjed om nytt arbeidssted, stillingstittel og -størrelse. Videre er det viktig at arbeidsplasstillitsvalgt og hovedtillitsvalgt står registrert med aktivt verv, samt med riktig mobilnummer og e-postadresse.

Slik gjør du det: Som tillitsvalg i Utdanningsforbundet, enten det er i lokallagsstyret eller som arbeidsplasstillitsvalgt, har du mulighet til å få tilgang til, samt gjøre endringer på medlemslistene via Utdanningsforbundets nettsider, En forutsetning er imidlertid at du er registrert som tillitsvalgt i medlemsregisteret. Alle endringer skal meldes til det sentrale medlemsregisteret. Selv om det er det enkelte medlem som har et selvstendig ansvar for å sørge for at de er riktig registrert, ligger det likevel et overordnet ansvar hos lokallags-/arbeidsplasstillitsvalgte mht. å sørge for at medlemslistene er korrekte.

Videreutdanning for lærere Målet er at 2500 lærere skal få videreutdanning gjennom Kompetanse for kvalitet fra høsten Staten stiller med frikjøpte studieplasser og midler til rådighet for å frigjøre lærere fra deres ordinære arbeidsoppgaver. Fristen for skoleeiers søknad til fylkesmannen er 8. mars. I fjor ble det innført et varig system for videreutdanning av lærere, Kompetanse for kvalitet. Dette ble gjort som en partnerskapsavtale mellom Kunnskapsdepartementet, lærerorganisasjonene, KS og Nasjonalt råd for lærerutdanning.

Målgruppa for videreutdanningsmidlene er lærere i hele grunnopplæringen, inkludert lærere i grunnopplæringen for voksne. I 2010 er det bevilget 260 millioner kroner til denne videreutdanningen. Pengene skal gå til å dekke skolenes vikarutgifter, til frikjøp av studieplasser og til tilpasning og utvikling av videreutdanningstilbudet.

Nulltoleranse for vold mot lærere Vold og trakassering av lærere er et betydelig og økende problem. I januar offentliggjorde Arbeidstilsynet en rapport fra over 500 tilsyn i Skole-Norge. Tilsynene - som resulterte i 2437 pålegg - avdekket blant annet at én av tre skoler manglet skriftlige rutiner for å melde fra om uønskede hendelser og at halvparten manglet rutiner for å håndtere konflikter, klager, vold, trusler og omstillinger. Utgangspunktet er at det skal vises nulltoleranse overfor vold og trakassering. Vold og trakassering er ikke en privatsak - det er et arbeidsmiljøproblem. Ansvaret ligger hos arbeidsgiver, men det forebyggende arbeidet skal gjøres i samarbeid med arbeidstakerne og deres representanter.

Brosjyre om vold og trakassering Se også Utdanningsforbundets brosjyre Trygg på jobben - om vold og trakassering i skolen som finnes på udf.no >Publikasjoner.