Kjært barn har mange navn IKS 101 2009 v/ Ronald Nolet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
M&M (Migrasjons Memory)
Advertisements

I.
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
Krigens konsekvenser Navn på skole/klasse Navn på foredragsholder(e) Måned, År.
Midtøsten, Iran, Afghanistan
Den første industrielle revolusjonen (Del 2)
VESTEN.
Kapittel 16. Det norske demokratiet vokser fram
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
Erfaringer fra internasjonal utveksling
En innføring i spillet: Lag En Setning
Hvordan kvinneorganisasjoner forandret Norge
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Industrialisering og internasjonal handel (Del 2)
Det nye Europa tar form (Del 3) Marius Vøllestad Bø gvs.
I dette shoppingcenteret hadde kvinner en unik mulighet til å velge seg ut en passende make blant forskjellige menn.....
SAMMEN FOR DE FORFULGTE
Estland Flagg.
Den Amerikanske Revolusjon.
Kapittel 22: Vekstkritikk og norsk oljeeventyr
Utviklingen i Øst-Europa og den kalde krigens avslutning
1 1 Myter om integrering og innvandrere Innledning på Fagkonferansen INTRO 5 år 2. september 2009 Seniorforsker Lars Østby Statistisk sentralbyrå
Mangfold og det flerkulturelle samfunn
Den franske revolusjonen
Befolkningsprognoser Nico Keilman Befolkning og velferd ECON 1730 Høst 2009.
HVEM TJENER PÅ ARBEIDSINNVANDRINGEN? OXLO-KONFERANSEN 2012.
Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.
Innføring i fagdidaktikk – samfunnsfag 2
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Kapittel 10: Det unge norske demokratiet
Kapittel 5: Det moderne industrisamfunnet tar form
Kapittel 19: Imperiene rakner
Kapittel 6: Antikkens Hellas
Elevene på Santa Rosa ville bli tatt bilde av.. Skolen hadde tre fine murbygninger bak hverandre.
Av Thea Hermansen Bakke
SKRIV OM SLIK AT SETNINGENE BETYR OMTRENT DET SAMME Kapittel 10 oppgave j.
Fra arbeiderpartistat til misfornøyd oljenasjon
Vedlegg 2 Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer ® (rev:2.0.58) Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer
Vedlegg 3 Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer Svar fra representanter fra byrådspartiene ® (rev:2.0.70) Fjorårets.
Samarbeid for doblet bosetting av flyktninger Flyktningkonferansen i Bergen den 9. juni 2008 Statsråd Bjarne Håkon Hanssen.
Den mangfoldige renessansen
De usynlige Hva vet vi om situasjonen i Oslo i dag? Noen inntrykk fra Kirkens Bymisjons virksomheter Sturla J. Stålsett Generalsekretær.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
DU ER VERDIFULL FOR GUD, var motto for denne barneleiren i Ungarn sommeren Det var ADRA – adventistenes hjelpeorganisasjon – som arrangerte leir.
Hvorfor jobber PRESS med asyl?
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Det norske utvandrersenteret
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati.
En historie om folkediktning og eventyr
Og.
Det flerkulturelle samfunnet
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Barn – og kvinner som søker asyl Kjell Erik Øie Statssekretær i Barne og likestillingsdepartementet.
Kamp mot etnisk diskriminering Hvilken nytte kan sosialarbeidere ha av politiske virkemidler? Kjell Erik Øie Statssekretær Diakonhjemmet høgskole
Innvandring og migrasjon - Nøkkeltall -
Innlegg ved statsråd Erna Solberg Statsråden Asyl i krise? UDIs vårkonferanse 2003.
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Hva menes med demokrati? Hva forbinder dere med demokrati? Skriv en liste.
Økonomisk vekst i industrilandene Det er først de 200 siste årene teknologiske fremskritt og økt produksjon har ført til økt velstand for folk flest.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Utskrift av presentasjonen:

Kjært barn har mange navn IKS v/ Ronald Nolet

Immigranter Fra før 1970 tallet ble innvandrere gjerne beskrevet som immigranter En immigrant var en person som hadde kommet til Norge fra et annet land De fleste immigranter kom fra vest-europeiske land, men også noen fra østblokken Motivasjonen var ofte to-delt: Push faktorer og pullfaktorer For vest – europeere var det flest pull-faktorer (kjærligheten, bare I liten grad jobbmuligheter) For østblokken var det flest push-faktorer som undertrykking fra eget samfunn

Gjestearbeider Av en gjest forventer man midlertidighet Gjestearbeidere kom til Norge I begynnelsen av 1970 tallet Det ble forventet at de skulle dra igjen etter gjennomført oppdrag Det var særlig mennesker fra Pakistan som ble lokket (pull-faktor) til Norge Derfor var samfunnet ikke særlig innrettet på og opptatt av deres tilværelse i landet

Arbeidsinnvandring Men gjestene forble i landet….. Nye begreper kom til i perioden etter at det ble klart at vår nye landsmenn kom for å forbli…. I 1975 ble innvandringsstoppen innført (Mai 1975) Nå måtte det dokumenteres at opphold I landet van berettiget Arbeidsgiverne måtte bevise at ekspertisen ikke fantes I Norge, slik at den kunne hentes uten fra

Innvandring blir til et “politisk problem” Diskusjoner og avvis/lese debatter fra perioden 1974 – 1975 viser høy temperatur i debatten Så lenge problemene fantes utenfor landet kunne Norge/norske politikere føre en klar anti-rasistisk profil (anti-apartheid kampen, menneskerrettighetskampen I USA osv.) Nå får rasisme tydelige talspersoner i Norge (Erik Blucher I Norsk Front, Anders Lange Parti (FrP) Gjems Onstad osv.)

Nye begrep, nye tiltak Men innvandringen kunne ikke stoppes Norge var internasjonalt forpliktet til å ta I mot flyktninger De nye innvandrere fikk et nytt navn: flyktning Dette endret seg da asyl-begrepet gjorde sitt inntog I Norge på slutten av 1979 tallet

Mennesker særlig fra Sri – Lanka, Eritrea, Kenya, Kosovo flyktet til Europa på 1980 tallet Til å begynne med var disse asylsøkere Differensieringen av disse igjen oppstår ikke lenge etterpå Det ble reist spørsmål om asylsøkerne var “reelle” Reelle asylsøkere var: politiske med godkjenning fra FN og disse fikk blått norsk pass Så ble resten inndelt I humanitære, økonomiske og politiske asylsøkere (ofte betegnet som “ikke – reelle”)