Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Estland Flagg.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Estland Flagg."— Utskrift av presentasjonen:

1 Estland Flagg

2 kart

3 Klima Tallinn Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des -5 -6 -3 3 8 13 16 15 11 6 1 23 51 148 192 262 287 281 234 156 75 28 33 26 24 32 41 49 71 68 65 45 39 17 12 Vått og moderate temperaturer om vinteren. Nordisk klima om sommeren. Stort sett som Sørøst-Norge, men noe mer omskiftende.

4 Naturen Skoger dekker omtrent halve Estland. De mest vanlige tresorter er furu, gran og bjørk. Estland er et meget flatt land. Landet har mange elver med Narva som den største. Landet har også en lang rekke småøyer.

5 Vann, importere og eksportere
De viktigste eksportartikler Tømmer og treprodukter Tekstil og tekstilprodukter Metaller og produkter av metall Maskiner og utstyr De viktigste importartikler Tekstil og tekstilprodukter Maskiner og utstyr Levende dyr og animalske produkter Mineralprodukter I Estland bør man ikke bruke vann fra springen verken for å drikke eller pusse tenner. Man forventer ikke drikkepenger på Estlands hoteller, men landets taxisjåfører og restauranter mottar gjerne prosent for god service. I Estland kjøper man vann på flasker. Estland har økt sin eksport til Finland og Russland kraftig siden mai 2004

6 Økologi Mer enn 60 % av Estlands territorium er dekket av skog og våtmark og fredet areal dekker omtrent en tidel av Estlands territorium. Samtidig er folketettheten bare på 30 mennesker per kvadratkilometer noe som er langt lavere enn i de fleste europeiske land. var en miljøvernkampanje på slutten av 80-tallet som ble gjennomført for å hindre oppstart av nye fosforittgruver i Nord-Estland. Disse gruvene ville påført Estlands økologi veldig store skader og ført til behov for massiv arbeidsinnvandring.

7 Oter Bever Ulv Mår kronhjort villsvin Gaupe

8 Næringsveier Primærnæringer: olje og metall
Sekundærnæringer: oljeskifer, trearbeid, tekstil og tømmer. Tertiærnæringer: Mateksport

9 Estlands historie 1940 tallet
16. juni fikk Estland som trussel et ultimatum av Sovjetunionen. Enten skulle de bombes eller være under sovjetisk styre. Tidsfristen på å bestemme seg var åtte timer. De godtok kravene, Estland hadde ikke nok makt til å avslå ultimatumet. Over 60 000 estiske, svenske og tyske borgere flyktet tilbake til landene deres. Senere kom det masse russiske innvandrere . Det var også slik at estere hadde mindre rettighet i landet enn det russere hadde og verre ble det, Russland kunne rett og slett bestemme over Estland. De hadde nå sine fabrikker over alt. Nesten all industri gikk til sovjetisk produksjon. Det var ulovlig for Estland å drive med private gårder og fabrikker. Men levestandarden var bedre enn i russland helt til ca årene, den ble verre i 1980 årene.

10 Utvikling og forandringer
I 1980 årene begynte estere med demonstrasjoner mot dette og det ble skrevet en protest brev av 40 forskjellige ledere. Mange estere mente og følte at det var på tide med selvstendighet i Estland, studenter og fabrikkansatte gikk i protest. Men mange ble bare arrestert. Og det kom flere demonstrasjoner ut 1980 årene. 23. august 1989, lagde menneskene i Baltikum den lengste demonstrasjonstog i historien. 2 millioner mennesker holdt hverandre i hendene helt fra Vilnius (hovedstaden i Litauen) gjennom Latvia og til Tallin (hovedstaden i Estland). De demonstrerte for kravet om uavhengighet. Etter mange år med demonstrasjoner, blod og uenighet fikk Estland sitt ønske om å skape ny grunnlov og selvstendighet ved å vise at flertallet av befolkningen er for uavhengighet


Laste ned ppt "Estland Flagg."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google