Barnehageplass i barnehageenhet?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Advertisements

Barnas Stasjon – et nettverkstiltak
Helgekurs Spill Bridge 1 på en helg Opplegg utviklet av: Sven-Olai Høyland.
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Et mangfoldig Rotary En god vei inn i det norske samfunn er gjennom kontakt og vennskap med nordmenn Kanskje Rotary er noe for deg?
May Britt Drugli Førsteamanuensis, RBUP, NTNU
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
Evaluering av september på blå
7. Fysisk arbeidsmiljø Jeg er fornøyd med den ergonomiske utformingen av arbeidsplassen min Jeg er fornøyd med inneklimaet på arbeidsplassen.
Rammeplan for Aktivitetsskolen (AKS)
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
Månedsevaluering april Denne måneden har vi feiret Leander 5 år, Eliart 4 år og Jon Leon 3 år. Ellers føler vi at denne måneden har gått veldig fort, med.
Lilandspeiderne Foreldremøte Tirsdag 15. Januar 2012 Klokken 18:00-19:30 Fremmøte i Ytrebygda Kirke.
for foreldre til nye 1. klassinger.
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
Månedsbrev fra Blåklokka
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Rolighetsmoen barnehage
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Krav til pedagogisk bemanning
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Månedsbrev fra Blåklokka
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Vår spennende barnehagehverdag på Rød VI OPPLEVER FIN LEK, KOSER OSS VELDIG, OG DANNER STADIG NYE VENNSKAPSBÅND PÅ RØD AVDELING. HER ER SMÅ GLIMT FRA VÅR.
"God bagasje på livets reise."
O F S kole ritids rdningen Vikingen Vikingen Hårek Gyda.
Dialogseminar Åre Skolebygg og pedagogikk – John Olav Larsen Skolebygg og pedagogikk Verdal kommunes retningslinjer (sak 02/05332): 1.
100 lure ord å lære.
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
VELKOMMEN TIL ROGNAN BARNEHAGE StorsiaSmåsia.  Blå:  Rød:  Gul:  Grønn:  Felles PERSONALET Gretha Lise Lisbeth Brit Oddrun Kristine Hilde Nina Si.
Velkommen til Grøne Bråden skole
Barnehageloven §2 tredje ledd Barnehagen skal ta hensyn til barnas alder, funksjonsnivå, kjønn, sosiale, etniske og kulturelle bakgrunn, herunder samiske.
Kan ikke alle bare være venner da?
Utendørsanlegg | Sonedifferensiering & Logistikk
Horten vidergående skole
Lyshovden Oppveksttun!
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
Barnehagekontoret Møte for nye barnehagestyrere 4. september 2008.
Velkommen til første foreldremøte på 1. trinn
Musikkfa get Korleis blir innhaldet, organiseringa og undervisninga no, då?
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Oslo kommune Utdanningsetaten Brukerundersøkelse for Aktivitetsskolen 2015/ 2016 Fakta om undersøkelsen -Undersøkelsen ble holdt høsten 2015 på Bestilling.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Uke 39: Skoguke på Snekkern, høsten 2017.
Klubben for alle.
TROLLUNGANE – REVEHIET
Foreldremøte Hamretun barnehage 26. September. 2017
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
Foreldremøte SFO høsten 2019
Utskrift av presentasjonen:

Barnehageplass i barnehageenhet? Har du fått tilbud om plass i Kværnerderdalen barnehageenhet og lurer på om du skal takke ja til plassen? Vi er klare til å ønske dere velkommen til en barnehage med vekt på trygghet og å skape små rom i det store. Barna får utfolde seg i moderne lokaler.

”En organisk barnehage!” Nystartet spesialdesignet barnehage -små rom i det store- Kværnerdalen barnehage er arkitekttegnet med det formål at det skal være på barnas og de ansattes premisser og en pedagogisk virksomhet. Dette betyr: barnehagen er oversiktlig barnehagen er utformet og tilrettelagt for god akustikk og har støydempende materiell runde rom som skal skape harmoni, fremme kreativitet, er estetisk og funksjonelt temarom mulighet for aktiviteter på tvers av avdelinger og i mindre grupper kjøkken tilrettelagt for pedagogisk aktivitet oversiktlige grov- og fingarderober gode stelle- og toalettfasiliteter som imøtekommer høye krav hygiene det er enkelt og komme seg inn til sin barnehage og avdeling de ansatte har kontorfasiliteter til planlegging Alle avdelingene har kjøkkenet og dets fellesarealer som et naturlig samlingssted og midtpunkt. Hver avdeling kan trekke seg inn i sin base og skjerme et nærliggende temarom ved behov. Den unike utformingen med runde rom gjør hele barnehagen mer harmonisk, gir gode lysforhold og fremmer kreativitet og glede. Det hele topper seg med spesiallaget møblement tilpasset barnehagens egenart. ”En organisk barnehage!” Arkitekten

Utforming og organisering I alt er det 7 team/barnehager i enhet. Hvert team har 4 baser. Alle barna har egen kontaktperson og det er ikke lavere bemanning hos oss enn i mindre barnehager. Hos oss er det 5 pedagoger pr team og vi har 90% dekning av førskolelærere. 30% er menn. En barnehage for alle aldersgrupper. Barna over 3 år har rike aktivitetsmuligheter. Vår påstand er at 1- 2 åringer ikke trenger små rom og være i antall 9 barn og 3 personal for å føle seg trygge og ha en givende/utviklende dag. De søker seg ut, trenger rom å utforske og plass til å lære seg å gå, krype finne frem. Dette med utganspunkt i trygge baser og faste voksenpersoner å forholde seg til. Opplevelsen du får når du er i Kværnerdalen er at det er god lek og at det deles i mindre grupper gjennom hele dagen. Barnefasiliteter – fellesrom Team med baser: Gymsal Dramarom Vannrom Garderobe Stellerom Fellesområder Kokonger/samlingssted Vår store stolthet I tillegg har teamene tilgang til et sanserom, der musikk – bilder- lyseffekter i kombinasjon med vann skaper en undrende atmosfære og innbyr til sanseopplevelser i ro og fred. Vi har også eget bibliotek og mediatek med datamaskiner med læringsprogrammer for barn.

Synes dere at vi høres ut som en kald gigantbarnehage? ”STOR barnehage, SMÅ barn, STORE bygg, SMÅ baser: Barna i Kværnerdalen barnehage STORKOSER seg med eget vannrom og gymsal, mens foreldrene som leverer de små kan kjøre inn i en egen STOR garasje, gå tørrskodd inn i en liten heis og levere barna før de SMÅTT om senn vinker farvel.”

Fra en artikkel i Aften: Kværnerdalen barnehage er et av Norges mest spennende barnehageprosjekter, med unik utforming og de mest moderne fasilitetene. Vi skal sette standarden for hva som skal kunne forventes av en moderne barnehage tilpasset et samfunn i endring. Det stilles høye krav til barnehagetilbudet disse viktige årene i barnas liv, og for å møte disse kravene må kvaliteten på tilbudet vårt være helhetlig. Dette skal komme tydelig til syne i alle ledd, alt fra det daglige arbeidet med barn og pedagogisk innhold til personalpolitikk, foreldresamarbeid og teknisk drift. Vi som er ansatte i Kværnerdalen skal stille høye krav til oss selv og hverandre og være trygge på å bruke den kompetansen vi innehar. Vi skal være tydelige på hvor vi vil og gjøre vårt ypperste for at dette skal komme til syne gjennom vårt arbeid med barna. Gjennom tydelighet og trygghet på egen kompetanse og hverandre skal vi skape et trygt og stabilt miljø for barna, foreldre og personalet. Bilde fra et av de umiddelbare nærområdene våre Fra en artikkel i Aften: ”Smårollingene i Kværnerdalen barnehage har et hav av plass å boltre seg på. Tross mange barn får man aldri følelsen av at det er så mange barn her. Hvor er de egentlig? Kan man spørre seg når man går rundt på området. Uansett hvor man titter er det bare små grupper å se. Ingen kø ved lekeaperatene, ikke noe stress for bleieskift. Harmonien råder i Kværnerdalen”..

Et lite vindu inn i barnehagen

Kværnerdalen barnehage Vi er stolte av barnehagen vår, kom gjerne på omvisning! Her finner du oss Komme seg til Kværnerdalen barnehage Helsfyr: i underkant av 15 minutters, knutepunkt for busser og t-bane Etterstad Vest: 5 minutters gange fra buss nr 37 Galgeberg: 7 min gange fra Buss nr 20 Kværnerdalen: 3 min gange fra Buss nr 32 Kværner: 2 min gange fra Buss nr 34, 70 og 74 Buss 32 tar 5 minutter fra Oslo S til Kværnerbyen Kværnerdalen barnehage Helsfyr Buss 20 Buss 32 Buss 34, 70, 74 Buss 37 Kontaktinformasjon: Postadresse; Enebakkveien 71, 0196 Oslo Kontaktnummer: 23431615 eventuelt 23431619 Omvisning 8. juni klokken 17.00-19.00 (Møt i personalinngang Bygg 1, se merking) Facebook: Søk etter ”Kværnerdalen barnehage” Twitter: https://twitter.com/kvaernerdalen_b Blogg: http://kvaernerdalen.wordpress.com/

Kontaktinfo Stein Are Sellevoll-Klubbenes Teamleder Generatoren Stein.are.sellevoll-klubbenes@bgo.oslo.kommune.no, Tlf. 958 50 983 Espen Falkø Teamleder Turbinen Espen.falkø@bgo.oslo.kommune.no. Tlf. 958 60 014 Hilde Mæland Teamleder Mølla Hilde.maland@bgo.oslo.kommune.no, Tlf. 974 14 971 Hilde Cecilie Konradsen Teamleder Støperiet Hilde.konradsen@bgo.oslo.kommune.no, Tlf 970 99 819 Hilde Elvira Gulbrandsen Teamleder Dampen Hilde.gulbrandsen@bgo.oslo.kommune.no, Tlf 975 41 613 Bjørg Jordal Teamleder Smia Bjorg.jordal@bgo.oslo.kommune.no, Tlf 974 23736 Kathrine Hanssveen Teamleder Spiker’n Kathrine.hanssveen@bgo.oslo.kommune.no Tlf 916 90654 Hege Therese Skarbø Berle Enhetsleder Hegeskarbo.berle@bgo.oslo.kommune.no Tlf. 48169760