Helsekontoret for barn og unge

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Statped i omstilling Jan Erik:
Advertisements

Oppsummering kontrollaksjoner i 2010 Byggavfallskonferansen februar 2011 Qno Lundkvist /Klif og Astrid Holte/Fylkesmannen i Hordaland Klima-
Skriftlig vurdering på barnetrinnet formål, bakgrunn, historikk
Samarbeid mellom barnehage og barneverntjeneste
© Bergen kommune TETT PÅ •Tett individuell oppfølging, et nasjonalt forsøk i perioden 2006 – 2008, knyttet til Handlingsplan mot fattigdom som sikter seg.
Henvisning til PP-tjenesten
SIO- Folkehelse.
Fotograf Eiliv Leren © Destiansjon Tromsø
Birkenes kommune Tidlig intervensjon.
Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Oppsummering Dialogkonferanse Psykisk helsevern for barn og unge Gruppeøkter, økt 2 Hell og Molde juni 2009.
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2008 /2009
HABILITERINGSLØPET Utskriving Oppfølging Rapporter
Tidlig inn- opplæringspakka Barn i rusfamilier Barn som bekymrer
Starten på en suksesshistorie om tilrettelegging for innvandrerbefolkningen Nina Skille, forbundsleder Bjørnar Allgot, generalsekretær.
Kunstner: Oddmund Mikkelsen
Norsk Audiografforening 6. november 2009
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Særskilt språkopplæring for språklige minoriteter etter § 2-8
GLIS Glimrende Læringsutbytte I Skolen
Flerspråklige barn Systematisk oppfølging av barns språkutvikling i
Faggruppen språk og kommunikasjon
Kompetanseplan for barnehagene i Bydel Gamle Oslo 2014
Presentasjon av spokus i HiØ-perspektiv
HARSTAD KOMMUNE I Harstad bor det ca
Veilederkorpset - Eide kommune Trondheim
Helhetlig habiliterings- /rehabiliteringstilbud til hørselshemmede i Helse Midt-Norge.
barn og unge med funksjonshemming
Programområde 2 Oppvekst 1.Mål og resultater for programområde Hovedmål – Gi tilbud til barn og ungdom i forhold til deres tjeneste- og hjelpebehov Delmål.
Nasjonal nettverkssamling for psykologer i kommunen nov
Sted/Dato endres i topp-/bunntekstPresentatør/Virksomhet endres i topp-/bunntekst PROSJEKTET: ”BARN I RUSFAMILIER”
- Rask og god hjelp til ungdom med rusproblemer og psykisk lidelse
Oppfølging i 1.linjetjenesten
Ved Gunhild S. Eik og Elin Osmundsen
Tidlig innsats HS styret 7. desember 2010 Svein Ove Ueland
Prosjekt tidlig innsats
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
BAKGRUNN FOR PROSJEKTET
Pedagogisk fagsenter. Drøftingsteam
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
Barnehagen som språkarena
Myndiggjorte medarbeidere – mer aktiv omsorg
Overvåking Feilhåndtering
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Karine Haven og Ragnhild Dale Ringen, Fysioterapeuter Mandal Kommune
SEVU-PPT Kirsten M. Bjerkan
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Tidlig registrering av språkutvikling
Temamøte Skole 2. februar 2009 Velkommen !. Skolen og grenda.
T OSPRÅKLIG ASSISTANSE OG BARNEHAGENS FLERKULTURELLE SAMFUNNSMANDAT Katrine Giæver Bergen 24. mars 2009 Katrine Giæver 2008.
Prosjektperiode august 2008-august 2011 Prosjektleder: Mette Smedstad, KS Bedre samordning av tjenester for utsatte barn og unge Utviklingsarbeid i regi.
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Et lavterskeltilbud tidlig i alder og tidlig i vanskeforløp
Undersøkelse vedr. Bethesdaklassifikasjonen Årsmøte NFKC 2015.
Barnehagekontoret Møte for nye barnehagestyrere 4. september 2008.
Barnehagekontoret Styrermøte 14.februar Barnehagekontoret Statens kompetansesatsing for barnehageansatte i 2013 Vennskap og deltakelse Omsette formålsparagrafen.
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Linda Heitmann, Else Kvamme Ramberg og Kristin Uglebakken
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
Rett hjelp tidlig – Kvello Stavanger kommune har startet et treårig prosjekt ( )for å kvalitetssikre barnehagen og bedre samarbeidet mellom det.
Visjonen vår: Tilstede med glede for å sette gode spor. Organisering: 65 barn fordelt på 5 grupper. Den største gruppen består av 15 barn. 18 ansatte.
Fredag 17. oktober 2014 Wenche Warhaug.  Lavterskeltilbud for barnehagene  Består av pedagogiske veiledere Veilederne skal bistå barnehagene i forhold.
BRUKERUNDERSØKELSE I BARNEHAGEN INFORMASJON TIL STYRERE DATAINNSAMLING I denne presentasjonen finner du viktig informasjon om hvordan du kan bidra til.
Kartlegging som verktøy PPT i prosjektet. En presentasjon av Kartleggingens betydning Kartleggings- og vurderingsverktøy anvendt i prosjektet PPT.
Observasjon og kartlegging av barns språk i overgangen fra barnehage til skole.
Kompetanse for mangfold
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Tospråklige lærere i Asker Kommune
Utskrift av presentasjonen:

SPRÅK 4 Et samarbeidsprosjekt mellom helsestasjonene, barnehagene og PP-tjenesten

Helsekontoret for barn og unge Bærum var en av 12 kommuner som fikk sentrale midler til å prøve ut SPRÅK 4 som et kartleggingsverktøy på helsestasjon i perioden 2006 -2008 Målet var: Så tidlig som mulig å fange opp svak språkutvikling hos barn generelt, samt mangelfulle norskkunnskaper hos barn med et annet morsmål enn norsk og samisk Et samarbeidsprosjekt mellom helsestasjonene, barnehagene og PP-tjenesten Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt

Helsekontoret for barn og unge Det har blitt utarbeidet samarbeidsrutiner og samarbeidsavtaler/samtykkeskjema mellom helsestasjon, barnehage og PP-tjeneste Foreldreveiledning har vært en viktig del av prosjektet Avholdt opplæringsdager og fagdager Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt

Helsekontoret for barn og unge Videreføring 2009 I 2009 ble det bevilget penger til videreføring av forsøket. Det var et ønske om ytterligere fokus på barn med mangelfulle norskkunnskaper Avhengig av å ha et fortsatt godt tverrfaglig samarbeid Samarbeider med prosjektet ”Språk i fokus” som fokuserer på tiltak og videre oppfølging etter kartlegging på helsestasjon Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt

Nasjonale retningslinjer På helsestasjonen er det en pålagt tjeneste å kartlegge barnas kommunikasjon og språk. (Sosial og helsedirektoratet: nasjonale faglige retningslinjer. Retningslinjer for undersøkelse av syn, hørsel og språk hos barn 06/2006 IS-1235) Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt

Helsekontoret for barn og unge SPRÅK 4 SPRÅK 4 er en systematisk språkobservasjon beregnet for bruk ved 4års-konsultasjonen på helsestasjonen Verdifullt tillegg til barnehagens observasjoner Ny kontekst for barnet Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt

Helsekontoret for barn og unge Mål for 2009 Videreutvikle et system som fanger opp flerspråklige barn som viser svake norskferdighet på SPRÅK 4 Prøve ut systemet ved Bryn, Levre og Sandvika helsestasjon Prøve ut SPRÅK 4 skjemaer oversatt til urdu, somali, vietnamesisk og tamilsk på de tre helsestasjonene ved at en pedagog (Gro Kviteberg Glükstad) gjennomfører kartleggingen Kompetanseheving av helsesøstere på de tre helsestasjonene og tilhørende barnehager. Etablere felles begrep og forståelse av barns språkutvikling og oppfølgingsrutiner. FAGDAG 19.10.09 Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt

Helsekontoret for barn og unge Ønsker å finne ut om henvisningene etter SPRÅK 4 er reelle Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt

INFORMASJONSPERM SPRÅK 4 Til bruk på helsestasjon, barnehage og PPT Inneholder blant annet: Samarbeidsrutiner og samarbeidsavtaler Skjema ”Barnets språkhistorie” Språkstimuleringsfolder/ foreldreveiledning Internettadressen: https://www.baerum.kommune.no/Organisasjonen/Kommunehelse/Helsekontorene-for-barn-og-unge/Helsestasjon-for-barn-0-6-ar1/Sprak-4/ Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt

Helsekontoret for barn og unge Spørsmål og kommentarer Helsekontoret for barn og unge May Britt Farmen Holt