Felles profilering av ”Det marine Hordaland” Tanja K. Hoel Fiskeriforum Vest og Norsk Sjømatsenter www.sjomat.nowww.fiskeriforum.no.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Sist oppdatert august Tallene i presentasjonen bygger på regnskapsdata hentet Brønnøysundregistrene. Bedriftene som er med i utvalget er innen de.
Advertisements

Arbeidet med rekruttering i Fiskeri- og kystdepartementet Årsmøte FOSFOR - 4. desember 2007 Politisk rådgiver, John Erik Pedersen.
Strategi for Kom vekst AS og Kom vekst
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Snowball Rjukan 26. oktober 2010 Ove Gjesdal og Stein B Olsen.
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Kompetanseprogram for FoU-strategi og –ledelse i sjømatnæringa Landskonferansen 2013 Astri Pestalozzi, prosjektleder (tel )
IT Fornebu Visjon / Forretningsidé "I et samspill mellom forskning, utdanning og næringsliv, på lang sikt å skape et mangfold i et fremtidsrettet kunnskapsmiljø¸
HiBu Innovasjon.
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Presentasjon til seminar om deponering av gruveavfall
Senja som sjømatregion - et hav av muligheter
Rotary Distriktssamling Langesund 29.mars 2008 Niels Jørgen Andersen.
Strategi og handlingsplan
Det spanske saltfiskmarkedet og mulighetene for norske bedrifter.
Samling for Oppfølgingstjenesten med ledere 6. desember 2010.
Forskningsutvalget 8. mars KKPs eiere –Agder Energi –Telenor –Sørlandets Teknologisenter –Stiftelsen Agderforskning –Vest Agder Fylkeskommune –Kristiansand.
NY FORSKNINGSMELDING – NY GIV FOR NÆRINGSLIVETS FOU? Finn Bergesen jr. Administrerende direktør Næringslivets Hovedorganisasjon.
Vi realiserer mulighetene i nord NHO Finnmarks årskonferanse, 8/ Jan-Frode Janson Konsernsjef.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Klimaet er i endring Pilotprosjekt - Bruk av forsikringsdata
Evaluering av 2- og 3-årige ingeniørutdanninger ( 30. mai 2007: Om evalueringsprosjektet Rådgiver Astrid Børsheim, NOKUT.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, strategi Av Vigdis Heimly.
Regionale satsinger i EUs 7. rammeprogram Sverre Sogge Norges forskningsråd.
Regionskontorenes historie… 1 av 6 norske regionskontorer i Brussel - Stavangerregionens Europakontor Midt Norges Europakontor Nord Norges.
Anne M Jervell Strategiske veivalg? Anne M Jervell STYREMØTE Tema:Strategi.
RYLA SOM REKRUTTERINGSBASE Bjørnar Nyborg, Halden RK Leder RYLA
Anvendt økonomi Vår forskning handler om å utvikle et bedre grunnlag for rasjonelle beslutninger i næringsliv og offentlig forvaltning. Det dreier seg.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Samspill skaper vekst Et samarbeid mellom Næringsliv og kultur på Helgeland.

1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
Gastronomisk Institutt AS Presentasjon for studietur fra Hordaland 7. Juni 2006.
1 1 Stein Mortensen Behandling av fisk: et lærebokprosjekt.
Sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende Vi arbeider med strategisk næringsutvikling i en flerkommunal.
Bakgrunn for prosjektet og forankring til konferansen.
Felles handlingsprogram for 2007 Bygger på fylkesplanene og er en videreføring av det allerede pågående samarbeidet mellom fylkeskommunene og andre aktører.
Frisk torsk !! Et forprosjekt delfinansiert av Hordaland Fylkeskommune (RUP)
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
” Utsikter for norsk fiskeri- og havbruksnæring ” GJENSIDIGE NORS’ FROKOSTSEMINAR TRONDHEIM 12. AUGUST 2004 Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen ”Verdier.
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
Forskingsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Kommentar Dekan Kristin Barstad Høgskolen i Buskerud.
Virkemiddelprosjektet har ført til behov for ny organisering Samler internasjonalt, nasjonalt og regionalt i en avdeling Divisjon for innovasjon fra reorganisering,
"Verdier fra havet - Norges framtid"
Nytt MATprogram (2006 – 11) i Forskningsrådet Fokus på næringsutvikling og innovasjon innenfor: Fiskeri- og jordbruksbasert matproduksjon og foredlings-
EU - nye markeder - Aquacity/Innovasjon Høstkonferansen i Stavanger 12. oktober 2004 Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Visjoner for norsk sjømatnæring – hva kan fiskerimyndighetene bidra med? FISK 2004,Tromsø, november 2004 Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
Utviklingsfondet for skogbruket Skogprogrammet Bidrag til FoU – fokus på fremtiden Kristin Danielsen Avdelingssjef Landbruk og marin virksomhet Norges.
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
Norwegian Ministry of Fisheries Til: fiskerinæringen Fra: fiskeriministeren ”Konkurransekraftige rammebetingelser for norsk marint næringsliv” Fisk 2003.
Industripolitikken – endelig på rett kurs? Årsmøte i FHL industri og eksport 14. april 2005, Tromsø Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
Norwegian Ministry of Fisheries ”Tromsø–regionens marine fremtid” Fredag 23 mai 2003 Fiskeriminister Svein Ludvigsen.
Norwegian Ministry of Fisheries Lokal og regional næringsutvikling – fiskeriforvaltningens rolle Fylkesmannsmøtet i Florø 2. – 4. juni 2004 Fiskeriminister.
Årsmøte Fiskarlaget Vest Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Bergen 12. mai 2005.
LC-NO seminar 27. mai 2015 på Handelshøyskolen BI.
Strategiplan for kulturnæringer og kulturbaserte næringer Oppland Festivalkonferanse
Regionalavdelingen Foto: Bragdøya kystlag EUs Blå vekst og Norsk Maritim strategi Presentasjon på dagskonferanse om Blå vekst 5.juni Jon.
BERGEN – en marin hovedstad. Norge: verdens største eksportør av sjømat etter Kina Norge har 7 ganger større havområder enn landområder Norge eksporterer.
Bergensregionens innstilling til Hav 21, hotell Neptun 20/2.
”Næringsklynge fra Tromsø til Oslo - hvordan er det mulig?” - Erfaringer fra ei havbruksklynge i Nordland Nordområdekonferansen 2007 Bjørn G. Nielsen –
Regions of Knowledge i EUs 7. rammeprogram
Samarbeid som løfter alle
Motor for vekst og opplevelser i Hamarregionen
Kunnskapsinnhenting - Verdiskaping i nord
Utskrift av presentasjonen:

Felles profilering av ”Det marine Hordaland” Tanja K. Hoel Fiskeriforum Vest og Norsk Sjømatsenter

Fiskeriforum Vest Fiskeriforum Vest er et forum for kontakt og samarbeid mellom alle aktørene innen fiskerinæringen på Vestlandet Fiskeriforum Vest er en pådriver både nasjonalt og internasjonalt i saker innenfor vekst, utvikling, nyskapning, samarbeid og informasjonsutveksling som angår fiskerinæringen i landsdelen Norsk Sjømatsenter Norsk Sjømatsenter er en stiftelse som fremmer bruk av sjømat ved å øke kompetansen om sluttproduktet i alle ledd i næringen Kompetanseheving og kunnskapsformidling skjer gjennom tilrettelegging og gjennomføring av kurs, konferanser, produktpresentasjoner og arrangementer.

Sjømat for alle skal: være et sentralt arrangement som skal fremme kunnskap om sjømat og stimulere til økt bruk av helseriktig og velsmakende sjømat, basert på bærekraftig fangst og havbrukvære et sentralt arrangement som skal fremme kunnskap om sjømat og stimulere til økt bruk av helseriktig og velsmakende sjømat, basert på bærekraftig fangst og havbruk sette produktet og verdiskapningen i sentrum, stimulere til næringsutvikling og synliggjøre vår ledende marine kunnskapsette produktet og verdiskapningen i sentrum, stimulere til næringsutvikling og synliggjøre vår ledende marine kunnskap henvende seg til både fagmiljøene, næringen og konsumentene og fremstå med en klar felles profil og tematisering for konferanse og publikumsaktiviteterhenvende seg til både fagmiljøene, næringen og konsumentene og fremstå med en klar felles profil og tematisering for konferanse og publikumsaktiviteter Visjon

Sjømatkonferansen 18. okt 2006 Fremme kunnskap om sjømat og helse, sunnhet og ernæring, samt stimulere til produktutvikling som tilfredsstiller dagens spisevaner

Sjømatutstilling Initiativ til en sjømatutstilling, hvor bedrifter skal vise frem nye sjømatprodukter for dagligvare,- og restauranthandelen Stort potensial for videreutvikling i kombinasjon med sjømatkonferansen

Sjømatprisen 2006 Sjømatprisen skal inspirere til en positiv og kreativ utvikling av sjømatprodukter som tilbys kundene. Det tas i særlig grad sikte på å hedre de som ved nytenking, initiativ og pågangsmot har vist at det nytter å satse på sjømat.

Sjømat for barn og ungdom 700 barn i alderen år skal få prøve seg som kokker 500 ungdommer skal få en opplæring i sjømat og helse ”Du blir hva du spiser” I samarbeid med NIFES

Sjømat på Konkurransen ”Sjømat på 1-2-3” er et samarbeid mellom Eksportutvalget for fisk og Fiskeriforum Vest for å sette større fokus på ungdom og sjømat

En stim av opplevelser

Det Marine Hordaland AQUA NOR 2005 Fellesstand for hele Vestlandsregionen Over 40 underutstillere Sjømatbar som profilerte produkter fra hele regionen Fagprogram med presentasjon av næring,- FoU og undervisningsmiljø

Det Marine Hordaland april 2006 i Vestlandshallen. Fellesstand med over 13 utstillere Egen sjømatbar med faglig program Møteplass Marin, med faglig seminar i tilknytning til messen Neste messe planlegges: april 2008

Det Marine Hordaland Nasjonal og Internasjonal synliggjøring Spania Brüssel, Ekskursjon til Sjømatmessen North Atlantic Seafood

Fiskeri- og Kystdepartementet (FKD) og Norges forskningsråd om samarbeid mellom Forskningsdagene og Sjømat for alle, både på konferansen og de publikumsrettet aktivitetene. I 2006 skal konferansen videreutvikles med målsetting om å nå en større målgruppe, og skape en møteplass for kunnskapsutveksling innen hele verdikjeden av sjømat, fra forskning og ut til forbruker. En er allerede i gang med planlegging for at en i 2007 skal kunne arrangere en større internasjonal konferanse om det samme tema, som en oppfølger av Washington konferansen ”Seafood & Health 05”i desember 2005, hvor FKD er medarrangør. Forskningsrådet og FKD synes det foreslåtte temaet er interessant for en internasjonal konferanse i Norge og på dette området har vi stor forskningsaktivitet i Norge, og deltar i mye internasjonalt forskningssamarbeid. Seafood & Health 2008