LIVET I KLOSTERET:.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vitenskapelsen 1.
Advertisements

PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Profetene i Det gamle testamente
Hinduismen og Buddhismen
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
Leir-genial trosopplæring
Det nye Europa tar form (Del 3) Marius Vøllestad Bø gvs.
”For se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig”
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Kompetansemål: Drøfte kristendommens syn på kjønn og kjønnsroller
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
En måte å lese Bibelen på
• (så): • Han følte seg ensom, så han gikk på kino. • (derfor): • Han følte seg ensom. Derfor gikk han på kino. • (siden): • Siden han følte seg ensom,
Martin Luther Martin Luther ble født i Tyskland i 1483.
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Velkommen til gudstjeneste
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Norske Runer Språk i perioden
Johannes 16, Om sorg og glede
Historie og ideologi.
Jeg tror på Gud Fader, den allmektige, himmelens og jordens skaper.
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Tre håndfuller vann for livet.
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE TROSLINJE FØDSEL Guds skaperverk For du har skapt mitt indre, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg fordi jeg.
Adventsquiz Out-put!.
Forandring fryder.
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
”For se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig”
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Problemet og løsningen:
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Undring Tro Viten.
Adam & Eva. Adam & Eva Av Espen, Benjamin og Martin E Kristendommen Av Espen, Benjamin og Martin E.
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Islam.
Islam.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Tanker, tro og tvil i bibelen….
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Den ortodokse kyrkja. Fakta  Ortodoks tyder å halde seg til den rette trua/læra eller å halde seg til den rette lovprisinga og tilbedinga av Gud  AUSTKYRKJA.
BIBELEN.
-en stor familie av nasjonale kirker
Katolsk og ortodoks kristendom
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Hva har Jesus med dette å gjøre?.
Hvordan skal det egentlig se ut?
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
REFORMASJONEN.
Katolsk og ortodoks kristendom
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Kristendommen.
MIDTØSTEN.
Utskrift av presentasjonen:

LIVET I KLOSTERET:

Snakk sammen på gruppen: Hva er et kloster? Hvorfor ønsket mange mennesker å leve i kloster? Hva gjorde menneskene i klosteret?

Den Venesianske kirken, Klosteret Moni Arkadio

Hvorfor velger de å leve i kloster? Mennesker ønsket å kunne leve livet sitt i samsvar med sin tro, i bønn til Gud. Dette gjorde de fordi de tror at troen har konsekvenser for deres liv og livsførsel. Mennene blir kalt munker og kvinne blir kalt nonner. Det er ikke kun kristne eller katolske som har hatt former for klosterliv, flere åpenbaringsreligioner har dette. (Eks:Buddhismen.)

Hva er et klosterliv, hva gjør de? De ytre kjennetegnene er: felleskap med vekt på bønn, stillhet, sølibat, nøysomhet og ofte en underordning under en åndelig leder. For de kristne så er klosterlivet et ønske om å leve et liv til etterfølgelse av Jesus Kristus og å ha han som rettesnor. Mange skrev av hellige skrifter som for eks: bibelen. Munkene og Nonnene drev gårdsbruk, drev skoler, gav hjelp til de fattige og syke.

Martin Luther og Kona Katharina von Bora.

HILDEGARD FRA BINGEN 1098-1179

Livet til Hildegard Ble født i en tysk familie med riddere som tjente grevene av Sponheim. Hun ble født som tiende barn i huset og ble derfor etter skikken gitt som tiende til kirken. Der ble hun tatt vare på av Jutta. Hildegard blir leder i samfunnet de levde i og abbedisse i klosteret.

Hildegard en begavet kvinne. Hun studerte og skrev mye, blant annet om religiøse syn, naturen, fisker, planter og dyr. Hun skrev ned store verker om sine profetiske syn, dette samlet hun i tre bøker. Hun er også en kjent komponist og har skrevet mye musikk som vi i dag kjenner til. Hun var en dyktig klosterleder og hadde brevkontakt med paver og konger. Hildegard feires den 17. september i den katolske kirke – en helgen.

Musikken til Hildegard fra Bingen. http://www.youtube.com/watch?v=VLu4c80W _X0&feature=list_related&playnext=1&list=ML GxdCwVVULXekdE3RP36VUpaWHTeajNso