Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
I.
BARN OG UNGE MED FUNKSJONSNEDSETTELSER I BARNEVERNET

HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Trygge organisasjoner
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Barns fortellinger ”Mamma bruker å slå han også, og han er bare tre år.” ”De slår og så kan det hende de begynner å blø, jeg vet ikke helt.. Men jeg hører.
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Livsstilskolen for hele familien Små skritt -store forandringer
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
NASJONAL KONFERANSE NAFO
Rehabilitering innen psykisk helsevern Midt-Norge Brukerkonferansen november 2013 Laila H. Langerud.
Presentasjon av Trafikkprosjekt for ungdom TS Fokus Lillehammer 2005.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Snuoperasjoner Bedre psykisk helse
-av familieterapeut Hege Aitken
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Line Nybakk Akerholt Astrofysisk bibliotek Erfaringer med kvalitative intervjuer.
Avdeling for sosionomutdanning
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Kurslederkurs Bra mat for bedre helse Endringsfokusert rådgiving
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
”Hva sier fosterbarna om tilsynsførerordningen?
I dag snakker vi om psykiske problem:
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Av Dan Christian og Stein Jørgen
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
Vekst etter kriser. Bodø 13. juni Odd J. Eidner
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Hvordan omsette kunnskap til handling – erfaringer fra Steinkjer
Skole. Hvorfor har vi så mye lekser?
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Ungdommers erfaringer med ettervern og overgangen til voksentjenestene
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Barnevernet – Kommunenes stolthet Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Generalsekretær Randi Talseth.
Myter om å skrive fagtekster (Og et forsøk på å knuse mytene) Anne-Beathe Mortensen-Buan.
Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som.
SMIL – styrket mestring i livet
Problemløsning.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
Barns rett til medbestemmelse og beskyttelse før og etter avdekking av vold i hjemmet Med FNs barnekonvensjon som ramme Barns medvirkning Med eksempel.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Motivasjon og læring gjennom aktivitet Et inquiry- og casebasert opplegg for 1P og 1PY Marit Kalstø og Tor Arne Mjølund Kristiansand katedralskole Gimle.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Venner & valg Velkommen.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Sinne Film:
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Osloskolen Oslo VO Rosenhof Kurs 2
Velkommen til foreldremøte om
Utskrift av presentasjonen:

Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse Forum for barnekonvensjonen 22. november’13

2+2=? «De trodde jeg ikke fikk til noe på skolen grunn av hvordan det var hjemme. De tenkte ikke på å undersøke om jeg hadde dyskalkuli. I dag er jeg 19 år og synes det fremdeles er vanskelig å forstå klokka! Akkurat det synes jeg er flaut. Jeg er jo ikke dum.»

Vi tror At barnevernsbarn er dummere enn andre At barnevernsbarn ikke klarer skole. De har jo så mye annet å styre med At barnevernsbarn sløser bort lån og stipend fra Lånekassa. De er jo litt sånn … At barnevernsbarn uansett ikke vil klare seg noe særlig. Så de trenger vel ikke å fokusere så mye på utdanning.

Vi vet Å gjøre det bra på skolen er en god beskyttelsesfaktor. At de som gjør det bra på skolen har vesentlig større mulighet for å lykkes som voksen. Barnevernsbarn kan de og. De trenger bare noen som tror på dem og som hjelper dem.

Hvordan har du det egentlig? Barnevernsbarn er i barnevernet fordi de ikke har hatt og har det godt Barnevernsbarn trenger hjelp til å bearbeide det de har blitt utsatt for Barnevernsbarn trenger hjelp til å lære hvordan bygge og å ha gode relasjoner Når barn er plassert begynner den egentlige jobben Vi må tåle å spørre! Noen barnevernsbarn sliter også med fysisk helse i forhold til blant annet ernæring og dårlige spisevaner. Måltider er ubehagelige. Tenner er også helse! Kan være spesielt utfordrende for enkelte som har opplevd overgrep Fysisk aktivitet og psykisk helse påvirker hverandre

Barnekonvensjonen gjelder også for barnevernsbarna