Høreapparatformidlingen – hvor står vi Fagnettverksmøte 17. september 2009.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Rapport om formidling av høreapparat og tinnitusmaskerere.
Videreutvikling og ny organisering
Høreapparatformidlingen – nasjonalt
Teknisk løsning for kvalitetsregistre Regional kvalitetsregisterkonferanse 18. juni 2010 Knut Hellwege Spesialrådgiver IKT Helse Sør-Øst RHF
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Trygghet Respekt Kvalitet
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
OSS 13. september 2012 • NHN koordinators rolle og aktiviteter • Nytt mandat IKT-forum.
Avtale mellom RHFene og NAV  Oppdragsdok. HOD:  For å få en mer samordnet formidling av høreapparater skal det inngås avtaler om oppfølging og rehabilitering.
NY ARBEIDS OG VELFERDSFORVALTNING
Vi går trinn for trinn… Nå er det deres tur.
Screening – spedbarn - høreapparater Fagnettverk for hørselsrehabilitering Tromsø 16. og 17. september 2010.
ReSonare  Fra 2005 til i dag…… 2005: Hovedprosjektet avsluttet 2006: Overgangsprosjekt 2007: Overgangsprosjektet – LMS 2008: Prosjektet forlenges.
Kommuneavtalene - nok en gang Oppfølging av samarbeidsavtale om formidling av høreapparat og høretekniske hjelpemidler.
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
12. september 2012 Samlingssjef Britt Rakvåg Roald
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Tinnitus i Helse Nord Fagnettverk Hørsel 17. –
Høreapparatformidlingen – lokalt
Norsk Audiografforening 6. november 2009
Norsk Audiografforening 6. november 2009
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Inngåelse av lovpålagte samarbeidsavtaler med kommunene i Midt-Norge Fagseminar Vestmo mars 2012 Elise Solheim Lovpålagte samarbeidsavtaler.
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Veileder for helse- og omsorgstjenester til innsatte i fengsel
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
Helhetlig habiliterings- /rehabiliteringstilbud til hørselshemmede i Helse Midt-Norge.
”Tremånederskontroll” UNN, 27. og 28. sept Viktig problemstilling - slik handlingsplanen ser det Ventetiden er lang ved mange hørselssentraler.
Revidert system for formidling av høreapparater UNN, 24. og 25. august 2006.
Tilbud til pasienter med tinnitus UNN, 27. og 28. sept 2007.
Kommuneavtaler Fagnettverk for hørselsrehabilitering Tromsø 16. og 17. september 2010.
Fagnettverksmøte 17. september 2009
Samhandlingskonferanse Geiranger 5.mai 2011 John Harry Kvalshaug Styreleder Helse Møre og Romsdal HF.
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
Prosjekt: Bedre individuell refusjon Fagdag i helseøkonomi 3. mars 2009.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
2004 NAO-prosjektet Ny AnskaffelsesOrganisering
Nasjonalt meldingsløft – status pr november -08
Veiledningsplikten til spesialisthelsetjenesten
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Evaluering av utbruddsvarslingssystemet Berit Tafjord Heier Avdeling for infeksjonsovervåking, FHI Smitteverndagene 2007.
Side 1Navn på seminar / Botilbud til unge som er utsatte for tvangsekteskap eller trusler om tvangsgifte Handlingsplanen mot tvangsekteskap,
En gledelig begivenhet Orientering til styret om overtakelse av ansvaret for følgetjenester for gravide til fødested og beredskap for denne tjenesten.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Vi gir mennesker muligheter Arbeid og helse – et tettere samvirke Strategi for Helsedirektoratets og Arbeids- og velferdsdirektoratets felles innsats for.
Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten – én helseportal Jostein Listou, kommunikasjonsrådgiver Helse Midt-Norge RHF.
Rådgiver/ nestleder NAKU - Kim Berge. Bakgrunn for opprettelsen av NAKU St.meld.nr. 40 ( ) "Nedbygging av funksjonshemmende barrierer”, har.
Strategisk helseplan for Fjellregionen Arbeidsutvalget 10. mai 2010 Regionrådgiver Rune Jørgensen Regionrådet 26. mai Brit Kværness.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Rammeverk for Risikostyring i HMN Informasjon om prosess og innhold Regionalt Brukerutvalg Gunn Fredriksen Seniorrådgiver Helse Midt-Norge.
Om Nasjonal kompetansepolitisk strategi
Handlingsplan for habilitering av barn og unge
Orientering om status for spesialistutdanningen for leger
Selvbestemmelse og bruk av tvang og makt
Visjon, virksomhetside og verdier
Antall LIS 1 i spesialisering høsten 2017
Bakgrunn for opprettelsen av NAKU
Kurs for brukere av KFF-KSS
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.
Rollen som fasilitator til gode prioriteringer
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Antikorrupsjonsprogram i Helse Midt-Norge RHF
NTAF Etterutdanningskurs
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Høreapparatformidlingen – hvor står vi Fagnettverksmøte 17. september 2009

Fra statsbudsjettet 2009 •Helsedirektoratet har utarbeidet rapporten ”Å høre og bli hørt – Anbefalinger for en bedre høreapparatformidling” (2007) på bestilling fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. På bakgrunn av rapporten og etterfølgende kommunikasjon med Arbeids- og velferdsdirektoratet og Helsedirektoratet, vurderer departementene nå en rekke tiltak med sikte på bedre forvaltningen på området. Dagens ordninger skal videreutvikles, og det vil bli satt i verk forbedrende tiltak som skal sikre at regelverk og forvaltning fungerer mer effektivt og brukervennlig. •Tiltakene vil bli fortløpende satt i verk med sikte på å ha effekt også i (Statsbudsjett 2009).

I oppdragsdokumentet til de regionale helseforetakene finner vi: ” Hørselsomsorgen er preget av mange aktører med mangelfullt samarbeid og kompetanse, og lange ventetider til hørselssentralene. Som oppfølging av rapporten ”Å høre og bli hørt” legger Helse- og omsorgsdepartementet til grunn at de regionale helseforetakene innenfor sitt ”sørge for”-ansvar har ansvar for helsehjelp til mennesker med hørselsproblemer, herunder tilpasning av høreapparater. Helsedirektoratet og Arbeids- og velferdsdirektoratet vil få i oppdrag å utarbeide felles informasjon om god høreapparatformidling. Kilde: Oppdragsdokument 2009

RHFenes ansvar •For å få en mer helhetlig høreapparatformidling skal det inngås avtaler om oppfølging og rehabilitering knyttet til høreapparatformidling mellom kommuner, spesialisthelsetjeneste og NAV slik det er foreslått i rapporten ”Å høre og bli hørt”. •Helse Nord RHF har ansvar for at dette skjer og skal rapportere antall helseforetak som har inngått slike samarbeidsavtaler. •Helse Nord RHF skal inngå avtale om høreapparattilpasning med legespesialister med avtale for å sikre tilstrekkelig kapasitet og gi oppdatert oversikt over hvem det er inngått slik avtale med til Arbeids- og velferdsetaten. •Helse Nord RHF skal legge til rette for at lærings- og mestringssentrene kan bli arena også for helhetlig høreapparatsformidling i samarbeid mellom spesialisthelsetjenesten, kommunene, NAV og brukerne. Kilde: Oppdragsdokument 2009

Helsedirektoratets oppdrag Helsedirektoratet er i styringsdokumentet gjort oppmerksom på at det må påregne arbeidsinnsats innen dette området i forbindelse med de to departementenes arbeid med å komme fram til en modell for ny organisering av høreapparatformidlingen. ”Styringsparametre: •Gjeldende regelverk innen høreapparatformidling gjennomgås i samarbeid med Arbeids- og verferdsetaten med henblikk på forbedring i henhold til dagens behov. •Utarbeide informasjon om god høreapparatformidling i samarbeid med Arbeids- og velferdsetaten.”

De regionale helseforetakene og Helsedirektoratet og NAV har siden februar hatt en rekke møter for å diskutere gjennomføring av tiltakene. Bl.a. arbeides det med en avtale om samarbeid mellom de regionale helseforetakene og Arbeids- og velferdsdirektoratet om høreapparatformidling.