Norsk Sentrumsforum(NSF) • NSF berømmer arbeidet som er gjort for å utvikle, vitalisere og markedsføre norske byer og tettsteder. • De fleste sentrumsorganisasjoner.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foto: Helén Eliassen Sentrumsutvikling – samarbeid med næringslivet Kathrine Strømmen Koordinator møte Framtidens byer 25.august
Advertisements

Fagforeningens arbeid for mangfold
Kompensasjonsordning for merverdiavgift Fallskjermseksjonens ledermøte 13. Februar 2010 Arne Mathisen.
Innfall (svinkler) og sammenhenger Lokal kultur administrasjon – finnes den? Kultur aktiviteter – hva er det? Kultur og ………… – bindestreksatsinger.
Skap framtidens Ungdommens Hus på Stjørdal.. ue.no.
Forum for Sandnes som sunn by 10. juni Rogaland arboret Sakliste: •Referat fra møte •Ny plan for integrering og inkludering •Kort pause.
Foreløpige resultater
NHO – Bistandskonferanse 10. februar 2010 Våre erfaringer fra Afrika – Mulighetenes kontinent!
Generelt om Randaberg Kommunen
Teknologi og samfunn Felles Næringsutviklingsprosjekt i Melhus, Klæbu og Midtre Gauldal - samhandling med FoU – miljø Sverre Konrad Nilsen.
Introduksjon til samfunnsgeografi SGO 1001
Utviklingsøkologiske modell
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Kompensasjonsordninger for merverdiavgift Seilflyseksjonens ledermøte 10. april 2010 Arne Mathisen.
Samhandlingskonferanse Geiranger 5.mai 2011 John Harry Kvalshaug Styreleder Helse Møre og Romsdal HF.
Skadestatistikk til bruk i kommunal forebygging av klimarelatert naturskade Avslutningsseminar i pilotprosjektet Gardermoen, 3. juni 2014 Ole Jørgen Grann,
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Hvordan kan samhandlingsreformen gi bedre diabetesomsorg?
Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika 0116 Oslo Daglig.
FRAMTIDENS OMSORGSTJENESTER 2007 – 2030 MESTRING MULIGHETER MENING SBL, Bergen Halvor Holmli, leder RO.
Norsk sentrumskonferanse 2010 Tilgjengelighet er nøkkelordet Gottfried Heinzerling.
E.C. Dahls Eiendom AS ble etablert i 1986, og eier helt eller delvis et 50-talls eiendommer i Trondheim sentrum. Selskapet er en langsiktig eiendomsaktør.
Målbilde for byggstudiet ved NTNU i 2040
Oslo – flest utfordringer – størst oppmerksomhet
 TEMA: FAGSKOLEN SOM KOMPETANSEHEVENDE TILTAK I HELSE- OG OMSORGSTJENESTENE  I hvilken grad er fagskoleutdanning kjent for arbeidslivet (arbeidsgivere.
MSFs opplæringsplattform Ledermøte MSFs opplæringsplattform Sentralt lovverket MSFs rammeverk Vedtekter Handlingsprogram Planstruktur (under.
«Lov om» vitalisering av bysentrum- en norsk BID modell.
Noen skeive blikk på byutvikling. Er vi i det hele tatt på ballen?
LOKALT KULTURLIV Offentlig, frivillig og privat Hånd i hånd OG hver for seg?
Samvirke innen offentlige tjenester Pleie- og omsorg FoU-prosjekt nr
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
Hvorfor BID? Om den videre prosessen.
Samordning, arkitektur, PKI Hva skjer? Endre Grøtnes, Statskonsult
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
Møteplasser og handel Grorud Samfunnshus Steen & Strøm Dir. kommersiell utvikling. Henrik Larsen.
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Neste års PETS og Distriktskonferanse:
Hva er BID BID – Business Improvement District - er et presist avgrenset område, for eksempel i en by, hvor næringsdrivende gjennom avstemning vedtar at.
Introduksjon til samfunnsgeografi SGO 1001
AREALIS I 9-K - samarbeid med Fylkesmannen Eidsfoss AREALIS I FULL SKALA - VESTFOLD FYLKE Tiltak og resultater Temakart som beslutningsgrunnlag.
En vital arena for 60+ møteplass | aktiviteter | informasjon | helse
Regionale forskningsfond
Hva kan gjøres for å styrke sentrums attraktivitet som etableringsarena for handel og service? Sentrumskonferansen - VITALISERING AV SENTRUM Sandefjord.
Statssekretær Åge Rosnes: Hvordan bidra til økt privat finansiering av forskning – myndighetenes politikk og virkemidler.
Velkommen til Sørum kommune! Ordfører Marianne Grimstad Hansen 26. august 2016.
Maritim lærerkonferanse Gardermoen, april 2015.
Brukerutvalget April 2016 Stig Slørdahl Administrerende direktør Helse Midt-Norge RHF.
FARVE-prosjektet: «Samarbeid i og etter introduksjonsprogrammet» NAV Oppland, NAV Hedmark, IMDI Indre Øst, Fylkesmannen i Oppland, NHO Innlandet, Gjøvik.
Powered by "Veien til et grønt skifte" - spørsmål til deltakerne før konferansen 2. mai 2016.
Fagforbundets kvalitetsbegrep  Alle innbyggere skal gjennom det offentlige ha tilgang på tilpassede velferdstjenester av god.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
° Buskerudbyen_P | Buskerudbyen – parkering Presentasjon av sluttrapport - november 2010 Bjørn Haakenaasen 1.
Seniorsentre og innbyggertorg Utvikling og organisering.
Samvirke innen offentlige tjenester
Fremtidig næringsutvikling i Slemmestad
Myndiggjorte medarbeidere i pleie- og omsorg – hvorfor og hvordan?
Hva er egentlig en kommune? Utviklingstrekk: Danmark  Norge  Bodø
Tiltak rundt planer og organisering
Verdensarvsenter på Bryggen - Status for vårt arbeid
Dag Wiese Schartum, AFIN
Kommunal styring og planlegging av Helse- og omsorgtjenesten
Sentrumsplan for Arendal sentrum
Regionalt Brukerutvalg
Masteroppgaver ved NHH
Masteroppgaver ved NHH
Samvirke innen offentlige tjenester
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Formidling fra BIOTOUR BIOTOUR referansegruppemøte 28. september 2017
Likeperson Navn:……………
Utskrift av presentasjonen:

Norsk Sentrumsforum(NSF) • NSF berømmer arbeidet som er gjort for å utvikle, vitalisere og markedsføre norske byer og tettsteder. • De fleste sentrumsorganisasjoner er etablert som frivillige tiltak, hovedsakelig med støtte fra handels- næringen. • I noen byer er arbeidet formalisert i et mer langsiktig og formalisert samarbeid, der også offentlige aktører er med.

Norsk Sentrumsforum • NSF har utredet sentrumsarbeid i Norge, og pekt på aktuelle modeller for etablering og formalisering av et mer forpliktende fellesskap og samarbeid. • Utredningen peker på de omfattende fordeler som kan oppnås gjennom etableringen av en ny norsk sentrumsorganisasjon. • Det er tid for å finne løsninger sammen, i stedet for å holde på ordninger som er utgått på dato.

Norsk Sentrumsforum • Viktige impulser i utviklingen av NSU er hentet fra Storbritannia – som i flere år har hatt rikspolitiske bestemmelser for utvikling og organisering av by- sentra. • ATCM og BIDs er eksempler organisasjoner i Stor- britannia, som har utviklet og innført suksess- konseptet ”Town City Management”.

Norsk Sentrumsforum • NSF arbeider for å etablere et formalisert og forplik- tende samarbeid mellom relevante sentrumsorga- nisasjoner og offentlige myndigheter både på lokalt og nasjonalt plan. • Det er utviklet et særskilt strategidokument som redegjør for organisering, økonomi og prosedyre for etablering.

Norsk Sentrumsforum (NSF) • Norsk Sentrumsforum (NSF) har besluttet å opprette en ny norsk organisasjon for dynamisk utvikling og samarbeid i sentrum: Norsk Sentrumsutvikling SA

Norsk Sentrumsforum • Norsk sentrumsutvikling vil bli organisert og registrere som et samvirkeforetak på ”nonprofit” basis. • NSU forutsettes å være en paraplyorganisasjon for de sentrumsorganisasjoner og andre sentrumsaktører som oppfyller vilkårene for deltagelse – med de rettigheter og forpliktelser som medlemskap i NSU forutsetter.

Norsk Sentrumsforum • NSU skal baseres på forpliktende samarbeid med offentlig sektor og landsdekkende aktører med innflytelse på sentrumsutvikling i norske byer og tettsteder. • Dette omfatter etablering og utvikling av gode by- rom for videreutvikling av handel og service, kultur og opplevelse, boliger, offentlige og private tjeneste- tilbud så vel som miljø og arbeidsplasser.

Norsk Sentrumsforum • Formell etablering av NSU vil finne sted så snart de formelle sidene ved etableringen er i orden • Vi ønsker å etablere kontakt med alle sentrumsinteresser slik at det kan skapes best mulig grunnlag for en meget spennende start på det som kan være svaret for vitalisering av Norske sentrum.

Norsk Sentrumsforum • Informasjon om etablering av NSU vil bli gitt på • Ved etablering NSU vil egen nettside være tilgjengelig på • Takk for oppmerksomheten • Lars Iver Larsen. Styreleder i NSF.