Kvalifikasjonsordning

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov og forskrift om offentlige anskaffelser
Advertisements

Demo av portalen LOG - Leverandørnett Olje og Gass.
Viktige prinsipper i offentlige anskaffelser - Crash-kurs i regelverket Honne, v/ innkjøpsrådgiver Kristin Bjerkli.
Tilbyder konferanse Utvidelse av kjøleanlegg
Innkjøpstjenesten Affærsmöligheter med Norge Seminarium 21 oktober 2009 Östersund Innkjøpssjef Jan Ivar Bjørnli.
Innkjøp ved Universitetet i Agder
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene
Visma KGV (Konkurranse Gjennomføring Verktøy)
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene Anskaffelsesregelverket og kjøp av pensjonstjenester.
Valgsystem 2007 Anbudskonkurransen Innspill fra Trondheim kommune
Av advokat Hanne S. Torkelsen
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Superbrukerforum – velkommen!
Fagforum for infrastruktur i Grenland
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Policydokument.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2013.
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Konsernovergripende anskaffelsesstrategi for Oslo kommune
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Grunnkurs i webpublisering
Enklere regler – bedre anskaffelser
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Elektronisk håndtering av anskaffelsesprosessen
eSourcing Une Moslet Rådgiver elektroniske innkjøpsprosesser
VED Inger Lise Høvik Trond-Erik Eriksen Ola Selvaag Elisabeth Lande
Anskaffelser av vedlikeholdstjenester etter Forsyningsforskriften
1 Alarmer til demente personer Pilotprosjekt Nasjonalt program for leverandørutvikling Dialogkonferanse 11 jan 2011 Bergen Spes rådgiver Per Waardal USHT.
Olje- og energidepartementetwww.regjeringen.no/oed Sigurd Tveitereid Energi- og vannressursavdelingen Olje- og energidepartementet
Kveldskurs for nybegynnere 16. januar 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Hvor kommer oppdragene fra? Ulike måter å anskaffe arkitekt Oppdragsgiver.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Dialogkonferanse Datalagring og backup/recovery tjenester Agenda Presentasjon av Bergen kommune/ IKT Drift Dagens avtale:  Datalagring – SAN  Backup.
Konsulent for utvikling av kriteriesett med veiledning for miljøtilpassede innkjøp til bygg og anlegg Tilbudskonferanse 12. oktober Viel Sørensen, Seniorrådgiver.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Åpen anbudskonkurranse NOR Rammeavtale for kjøp av Taktekker- og blikkenslagerarbeider Tilbudskonferanse 6. april 2016, kl
LEVERANDØRSEMINAR RfD Clarion Collection Hotell Tollboden, Drammen Agenda 9:30-9:35 Velkommen v/RfD 9:35-9:55 Overordnet presentasjon, visjon.
Tilbyder konferanse Rehabilitering Stord sjukehus – trinn 1 – nye tekniske anlegg og infrastruktur §
Vil du selge til det offentlige? Næringslivsseminar Leknes 15. februar 2011 Velkommen. Presentasjon av programmet Villy Angelsen, økonomisjef.
Tilbyder konferanse Konvertering til vannbåren varme M-blokk Haugesund sjukehus §
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2015.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent Ingun Sletnes Høst 2016.
Offentlige anskaffelser i vegsektoren Seminar NVF 8. september 2010 Advokat Ingrid Lund Logo til kunde el.
Uttrekksmetode og verktøy Demonstrasjon av DEX Kontaktkonferansen 2008, Bodø.
Tilbyder konferanse/ befaring Rehabilitering av 3. etg ved Stord sjukehus §
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Kjøkkeninnredning til Bergen kommune Tilbudskonferanse 13. mai 2015, kl
Leverandørmøte Rammeavtaler på kjøp av Gå- og ståtreningshjelpemidler og ståstativ Eva K. Søndergaard anskaffelsesansvarlig Rolf Lie anskaffelsesstøtte.
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Rørinspeksjon Tilbudskonferanse 5. april 2016, kl
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale blomster(2) Tilbyderkonferanse torsdag 15.januar kl
Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent.
Offentlige anskaffelser Kunngjøring og frister
Aksess Innkjøp as Digitalisering av samspillet mellom
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Oslo kommunes erfaring med tilvisningsavtaler
Tilbudskonferanse 7. april 2016, kl
BAL og årsstudiet i organisasjon og ledelse
Offentlige anskaffelser
Offentlige anskaffelser 12 Rammeavtaler
Offentlige anskaffelser 11 Oppsummering høst 2015
Offentlige anskaffelser Rammeavtaler
Administrasjon og ledelse og organisasjon og ledelse
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Praktisk bruk av regelverket
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Lovens formål Utlagt på Fobe`s nettsider: Forfatter: Knut A. Olsen
Utskrift av presentasjonen:

Kvalifikasjonsordning Sellihca For energibransjen i Norden

Statnett SF Statnett SF er et norsk statsforetak med ansvar for å utvikle, eie og drive det sentrale elektrisitetsnettet – inklusive kabler og ledninger til andre land. Statnett eier hele sentralnettet i Norge, og sørger for overføring av elektrisk kraft til hele landet, og at det til enhver tid er balanse mellom forbruk og kraftproduksjon. Staten, ved Olje- og energidepartementet, eier Statnett. Eierskapet utøves av olje- og energiministeren, som utgjør selskapets øverste organ i foretaksmøtet. Statnett har hovedkontor i Oslo og ca. 850 ansatte. Omkring halvparten av de ansatte jobber regionalt med oppgaver knyttet til utbygging, drift og vedlikehold av kraftnettet. (fra wikipedia)

Grunnlag for å bruke kvalifikasjonsordning Statnett er underlagt Lov om offentlige anskaffelser og FOR 2006-04-07 nr 403: Forskrift om innkjøpsregler i forsyningssektorene (vann- og energiforsyning, transport og posttjenester) For alle innkjøp over terskelverdi (3,2 mill for varer og tjenester/40,5 mill for bygg og anlegg), er det obligatorisk å bruke enten DOFFIN/TED eller kvalifikasjonsordning. Konkurranse med forhandling kan velges fritt og det er vår standard prosedyre.

§ 7-10. Kvalifikasjonsordning (1) Oppdragsgiver kan opprette og forvalte en kvalifikasjonsordning for leverandører. Oppdragsgiver som oppretter en slik kvalifikasjonsordning, skal sørge for at leverandører til enhver tid kan søke om å bli kvalifisert. (2) Ordningen, som kan omfatte ulike kvalifikasjonstrinn, skal forvaltes på grunnlag av objektive kriterier og regler som oppdragsgiver fastsetter. Kriteriene og reglene kan oppdateres etter behov. Hvor kriteriene omfatter tekniske spesifikasjoner, følges reglene i § 7-8 (krav til ytelsen og bruk av tekniske spesifikasjoner).

(7) Det skal føres et skriftlig register over kvalifiserte leverandører, og registret kan deles inn i kategorier etter den type kontrakt kvalifikasjonen gjelder. 9) Kvalifikasjonsordningen skal kunngjøres i samsvar med § 8-4 (kunngjøring av kvalifikasjonsordning). Dersom konkurranse utlyses gjennom kunngjøring av en kvalifikasjonsordning, skal leverandører som er ansett kvalifisert i henhold til ordningen utvelges ved begrenset anbudskonkurranse eller konkurranse med forhandling.

§ 8-4. Kunngjøring av kvalifikasjonsordning        Når oppdragsgiver etablerer en kvalifikasjonsordning skal dette kunngjøres. Kunngjøringen skal angi formålet med kvalifikasjonsordningen og hvor en kan få tilgang til reglene for kvalifikasjonsordningen. Dersom ordningen skal vare lenger enn tre år, skal den kunngjøres årlig. Ved kortere varighet er det tilstrekkelig med én kunngjøring.

KORTE FAKTA SELLIHCA MEDLEMMER FRA NORGE, SVERIGE, ISLAND, DANMARK OG FINLAND 200 SELSKAPER (+) KUNNGJORT SOM MEDLEMMER 30.000 SØK PR ÅR (2011) 4207 KVALIFISERTE LEVERANDØRER (april 2012) 1880 NORSKE 1400 SVENSKE 450 DANSKE 570 INTERNASJONALE 40-45 NYE LEVERANDØRER PR MND 3900-7900 ER DEN ÅRLIGE KVALIFIKASJONSAVGIFTEN FOR LEVERANDØRER 90% FORNYER SIN KVALIFIKASJON 1700 REGISTRERTE BRUKERE 20-25 EQUALS (RFI) PR UKE (snitt mars 2012)

Kunngjøres en gang årlig i Norge, Danmark og Sverige Kunngjøres en gang årlig i Norge, Danmark og Sverige. Litt forskjøvet slik at markedet får flere påminnelser. Det tar normalt 2 uker å kvalifisere seg. Informasjon må vedlikeholdes og kvalitetssikres. Avtale med Dun & Bradstreet og informasjon derfra oppdateres daglig. Firmaattester og årsrapporten ligger inne, skatteattester er på vei inn med oppdatering hver 6.mnd (HMS-egenerklæring vil samles inn 1 gang pr år)

Informasjon er søkbar og kan brukes som utvelgelseskriterier. Leverandørene slipper å sende denne informasjonen hver gang de deltar i en anskaffelsesprosess.

Bruk av sellihca Går inn i Sellihca og velger ut en eller flere relevante kategorier. Kort beskrivelse med nøkkelkrav. Viktig å konkretisere behovet og kravene for å finne de relevante leverandørene. Prekvalifisering: spørsmål sendes til de utvalgte kategoriene. Svarfrist er typisk en uke. Resultat er at vi har liste over prekvalifiserte, interesserte leverandører ila en drøy uke. Deretter sendes forespørsel ut og videre forløp er uavhengig av Sellihca.

Oppsummering Sellihca inneholder informasjon og dokumentasjon på de aller fleste generelle forhold for leverandørene. I forespørsel kan vi begrense oss til å be om den informasjonen og dokumentasjonen vi trenger til den spesifikke anskaffelsen. Prekvalifisering skjer raskt og selve forespørselen blir også enklere. Dette er effektivt for både leverandør og oppdragsgiver.