ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Substitutor tegn en forklaring med hjelp av mentale rom
Advertisements

6:0 FORSVAR MED FREMSKUTTE 3-ERE Laget av Kenneth Gabrielsen
De dårige følelsene. Veiene ut..
«Strykebrettcover og stativ»
Klargjøring og tilpassing av utstyret
IKKE NO’ KRØLL BRETT, RETT OG SLETT.
Ett forslag til nye Saemien Sijte i 3D
Fra geometriske former til abstrakt design.
Arkitektur, del 2.Odda Ungdomsskole innvendig
STRYKEBRETTCOVER OG STATIV
Byggedetaljer, dører og vinduer
ER DU EN PERSON SOM… Kan tenke nye tanker? Kan gjøre noe du ikke har gjort før? Kan du gjøre noe som ikke er typisk deg? Ser du for deg at du om ett år.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Sett inn riktig form av substantivene
Virkemidler og komposisjon
Dette er en test på SONY’s nye teknologi. Med dette nye systemet kan vi gjøre det slik at skjermen din fungerer som et kamera slik at vi kan ta et bilde.
Etter Eva C. Jørgensens presentasjon 2008
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
KLESMØLL (Tineola bisselliella)
Geometrioppgave for 4.klasse
Kapittel 28 Norgeskartet
Fra geometriske former til abstrakt design
Evaluering av september på blå
Arbeidskrav 3 selvvalgt tema - arkitektur. Oppstart i arbeid med ideer Første ideer – plakat til den norske opera, hvordan Få barna inn i operaen kampanje.
Sett inn riktig tid/form av verbet
Noen matematiske nøtter
Fotosyntesen Her er et forsøk på å vise på en veldig enkel måte hvordan vi kan tenke oss fotosyntesen foregår Vi kan tenke oss at det er en liten fabrikk.
PARIS BILDER FOR Å ILLUSTRERE EN SAMMEN- HENG MELLOM 3 SETT AV STRUKTURER; BEBYGGELSES -STRUKTUR GRØNN- STRUKTUR INFRA- STRUKTUR.
MINE KJÆRE BARN SPARE STRØM = MER LOMMEPENGER. DERFOR….
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
«STRYKEBRETTCOVER OG STATIV»
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Dokumentasjon av en prosess
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Vegetasjon i hagen og boligmiljøet
Overnatting i Slottsparken De bostedsløse Av Birthe D.N.
Overnatting i Slottsparken De bostedsløse Av Birthe D.N.
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
Bakgårdsmuligheter Skal vi ha sykkelbod? (i kjeller eller bakgård)
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Presentasjonen er identisk med en artikkel som er trykket i Tidsskriftet Brannmannen Artikkelforfatter: Einar K. Gjessing, tidligere brannsjef i Bergen.
Mandag 8. November Powerpoint..
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Arbeidskrav 2 Design og innovasjon
Presentasjon av prosessarbeid med LYSBROSJER Laget av Ellen Bay
De bostedsløse ARKIOM A 2.
Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon
dekke opp innenfor egen 16-meter
MySaemienSitje- et møtested for den moderne same på Snåsa
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
Arkitektur Arbeidskrav 2 My Saemien Sijte Helen Rønningstad
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Hvorfor koker vannet ved lavere tempratur i høyden?
Rehabilitering av enebolig
Grafisk Design Visuell kommunikasjon Intorduksjonsbilde.
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Oppgaven: Lage 3D modell av temasted.
Brukerveiledning for kloning i GIMP
PRESENTASJON AV FORSLAG
Befaring – Ytre Vikna Vindmøllepark 19. oktober
Fra ”Vindenes hus” Til ”Stella domus”. Den kulturelle skolesekken ► Prosjekt gjennomført av 3. trinn ved Ura skole i Sandnessjøen høsten 2005 ► Kunstner:
Fastmonterte hjelpemidler i bolig
Det er mange måter å gjøre det på
Vannrakett med fallskjerm
Eine og Andri på viktig oppdrag
Utskrift av presentasjonen:

ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE STUDIUM FOR DESIGN, ARKITEKTUR OG KOMMUNIKASJON 2011 EMNE: ARKITEKTUR OG ROM Ellen Homb Bay

REDE/HULE Min 1. tanke var å bruke trærne og utforme noe som kunne henge, - høyt eller lavt. Dette for å få soveplassen opp fra bakken og det blir varmere og sikrere. Trærne i parken «ER» parken og jeg tenker at en del av løsningen på oppdraget er å forholde seg til trærne.

«DEN HULE STAMME» Hule, stammelignende former til å krype inn i. Sylinderne er tenkt satt opp inntil trær og kan vippes ned ved bruk. Overflaten er tenkt med både kontrast og likhet til stammen.

Stammeformen er videreført i en ettroms hule på «føtter». SAMMENTRYKT SYLINDER Stammeformen er videreført i en ettroms hule på «føtter».

KUBE PÅ KUBE Samme grunn-ide om ettroms kryp-inn, hvor flere kan plasseres sammen og oppå hverandre for å utnytte godt egnede områder. Mange av trærne i parken står i klynger, - danner rom, og jeg tenker kubene som en utfyllende del av rommet. Noen soveplass-trengende vil like å sove nede, og noen vil like å komme opp i «høyden».

«NOE MYKT OG NOE HARDT» Velger å gå videre med den ovale formen. Den representerer noe «naturlig» samtidig som jeg vil prøve å få frem et kontrasterende uttrykk.

ARBEIDSMODELL Ser for meg den ovale formen med kontrasten trekant. Trekanten kan brukes både som vindu og dør.

Det får meg også til å tenke på gammelt tømmerhoggerliv!: «TREET» Treet fasinerer meg både der det står, og som emne for utallige produkter. Det får meg også til å tenke på gammelt tømmerhoggerliv!:

TØMMERHOGGER-KOIA Enkelt, men tak over hodet for skogsarbeideren. Den hadde en liten vedfyrt ovn, 2 benker og en bordplate. Mulig å overnatte, men mest brukt til spising og varme . Arkitekturen beveger seg mot ovalen og sylinderen. Vindu og dør i hver sin ende.

DET FLYTTBARE HUSET Koiene hadde ofte meier for å kunne flyttes/dras fra sted til sted ettersom tømmerhogsten også flyttet seg.

SKISSE TIL INNREDNING I dette snittet viser jeg hvordan den ovale formen kan utnyttes innvendig. I tillegg til soveplass kan jeg tenke meg benk og bord.

SNITT 2 Jeg vil bruke kuldegrop-effekten for å få det så varmt som mulig uten annen oppvarming. To mulige høyder for soving og en halv-vegg som gir en «forgang». Trekant-formene er dørløsningen. (Burde vært stiplet!)

«PLAN OG SNITT» Hytta sett både ovenfra og fra siden. Skisse for endelig plan og snitt.

Hyttas grunnform er tenkt støpt i glassfiber Hyttas grunnform er tenkt støpt i glassfiber. Her er det satt inn stendere (hvis de kalles det når de er horisontale!?) for 20 cm isolasjon, og vindusformene i taket er tydelig.

Isolasjonen er på plass Isolasjonen er på plass. Likeså plater på veggene og skilleveggen til «gangen». Det isoleres ikke i bunnen. Her skal kulda krype ned og det skal være små hull for å kunne rengjøre med mye vann. Vannfaste plater i innredning.

Endeveggene skal ha blank overflate være i forskjellige farger Endeveggene skal ha blank overflate være i forskjellige farger. Hver hytte sin farge. Viser her to alternativer. Tak og vegger er gjort klar til «flis»-legging.

Overflaten på tak-veggen skal assosiere til trestammen og er inspirert av bl. a. stavkirker. Jeg ser for meg å bruke malmfuru som tjærebrees. På bildet til venstre sees det perforerte gulvet i forgangen som skal «hjelpe» den kalde lufta å synke ned. Hytta boltes fast i betongsokler som ved inngangen også fungerer som trapp.

PLASSERING AV ROMMET/HYTTEN Jeg tenker meg en plassering ved denne treklyngen. Ved å plassere hytten med østre langside rett bortenfor det smale treet i midten, blir inngangsdøren mot syd og litt skjermet fra gangstien. Det kan også være fint å sitte på trappen i solen midt på dagen.

FUGLEPERSPEKTIV I MÅNESKINN Hytten sett fra nord-øst.

ROMMET/HYTTEN SETT FRA SYD-ØST

Noen detaljer er ikke helt på plass og overgangen mellom endevegg og tak-vegg ser derfor uferdig ut. Her skal det være vannbrett/beslag i rødfarget bly. Flere detaljer rundt bygget vil jeg vise ved presentasjonen. Ellen Bay