Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PARIS BILDER FOR Å ILLUSTRERE EN SAMMEN- HENG MELLOM 3 SETT AV STRUKTURER; BEBYGGELSES -STRUKTUR GRØNN- STRUKTUR INFRA- STRUKTUR.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PARIS BILDER FOR Å ILLUSTRERE EN SAMMEN- HENG MELLOM 3 SETT AV STRUKTURER; BEBYGGELSES -STRUKTUR GRØNN- STRUKTUR INFRA- STRUKTUR."— Utskrift av presentasjonen:

1 PARIS BILDER FOR Å ILLUSTRERE EN SAMMEN- HENG MELLOM 3 SETT AV STRUKTURER; BEBYGGELSES -STRUKTUR GRØNN- STRUKTUR INFRA- STRUKTUR

2 FORTSATT PARIS BEBYGGELSES- STRULTUREN KAN BESKRIVES SOM EI KAKE 6-8 ETASJER GJENNOMSKÅRET AV GATER OG PLASSER OG PARKER GATENE (AVENYER OG BOULEVARDER) ER SÅ GRØNNE AT DE IKKE BARE ER INFRA- STRUKTUR, MEN ER EN VIKTIG DEL AV GRØNNSTRIKTUREN

3 FORTSATT PARIS UTSIKT FRA EIFFEL- TÅRNET. ELVA ER VEL SÅ- PASS RIK PÅ PARTIKLER AT DEN IKKE FRAMSTÅR SOM GRØNN, MEN ER LIKE FULLT EN DEL AV GRØNNSTRUKTUREN I BAKGRUNNEN SER VI BOLOGNE-SKOGEN, SOM IKKE ER PARK, MEN EN SKOG OMGITT AV BEBYGGELSE PARK- OG FONTENE- ANLEGGET I FOR- GRUNNEN REPRESEN- TERER NATUR, MEN I STERKT KULTIVERT FORM.

4 POMPIDOUSENTERET ET EKSEMPEL PÅ SÆR- EGEN ARKITEKTUR HVOR BYGGETS INFRASTRUK- TUR DOMINERER DET YTRE AV BYGGET FULLSTENDIG. HEISER, TRAPPER OG ANDRE FØRINGER ER LAGT PÅ BYGGETS UTSIDE SLIK AT MAN STÅR FRITT INNEN- FOR BYGGETS VEGGER TIL Å OPPRETTE STORE OG SAMMENHENGENDE UTSTILLINGSAREALER MER ELLER MINDRE MIDLERTIDIG, UTEN Å MØTE ”VEGGEN” I FORM AV HEIS- OG TRAPPEROM.

5 POMPIDOUSENTERET UTSIKT FRA TAKET OG NED PÅ PLASSEN. STORT VENTILASJONSANLEGG HØRER MED. LITT AV EN ”FREKKIS” MED SLIKE LUFTINNTAK SOM DOMINERER HELE PLASSEN. LEGG OGSÅ MERKE TIL AT SACRE CEOUR, OG DEN ALENE ER DET SOM FÅR BRYTE EN ELLERS GANSKE JEVN OG FAST HORISONTLINJE.

6 MEN PÅ BAKKEN SÅ DOMINERER IKKE DE STORE LUFT- INNTAKENE, I OG MED TRÆRNE SOM HAR VOKST SEG STORE ETTER HVERT. ET EKSEMPEL PÅ AT GRØNNSTRUKTUR INFRASTRUKTUR BEBYGGELSES- STRULTUR UTGJØR ET GANSKE VEL- LYKKET HELE.

7 MEN I EN SÅ STOR BY SOM PARIS ER FORHOLDENE SÅ STORE AT GRØNN STRUKTUREN I SEG SELV ER TIL Å ”GÅ SEG BORT I”. HER FRA LUXEMBOURG- PARKEN OG EN SPONTANKON- SERT.

8 VANCOUVER I CANADA FALSE CREEK VISER EN HELT ANNEN TRADISJON FOR PLANLEGGING. MØTET MELLOM INFRA- STRUKTUR, GRØNN- STRUKTUR OG BEBYGGELSES- STRUKTUR FORTONER SEG HELT ANNERLEDES

9 BEBYGGELSES- STRUKTUREN ER PUNKTHUS GRØNT-STRUKTUREN ER STØRRE ÅPNE OG MER SAMMENHEN- ENDE FLATER

10

11

12 MEN OPPI ALT DET STOR- SLAGNE ER DET GODT Å SE EN MER MENNE- SKELIG SKALA, HER ER DET TILFELDIGVIS CANADAGÅS VI SER. MED SÅ STORE GRØNNE FLATER KAN MAN STØTE PÅ SÅ MANGT.

13 MEN GRØNTSTRUKTUREN HAR OGSÅ GOD PLASS FOR SMÅ OG STORE CANADIERE. VANCOUVER HAR SCORET HØYT PÅ MANGE ULIKE KÅRINGER OVER VERDENS BESTE STORBYER Å BO I, MYE TAKKET VÆRE VELLYKKET PLAN- LEGGING AV BEBYGGELSES- STRUKTUR, INFRASTRUKTUR OG GRØNNSTRUKTUR


Laste ned ppt "PARIS BILDER FOR Å ILLUSTRERE EN SAMMEN- HENG MELLOM 3 SETT AV STRUKTURER; BEBYGGELSES -STRUKTUR GRØNN- STRUKTUR INFRA- STRUKTUR."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google