Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Profetene i Det gamle testamente
Messa for travle familier
«[Revenge is] like a poison, it can take you over
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
De 10 bud 10 måter å elske på.
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Fra ord til liv september 2010.
Bønn Uke 42.
1.
Allmektige Gud, Far, Sønn og Hellige Ånd,
En måte å lese Bibelen på
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Johannes 16, Om sorg og glede
KRL Av Karina Schjølberg
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Jesus, døperen Johannes og jul
Ett er nødvendig!.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
KONFLIKTOMRÅDE MIDTØSTEN - der tre verdensreligioner møtes;
De 10 bud 10 måter å elske på.
Hvordan finne den rette Jesuskirka 22. april 2007 Maren og Sven Weum.
Islam.
En profet er en forkynner som taler med fullmakt fra Gud
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Og.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Religioner.
Kroppen som Gud har villet
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
JESUS FRA ” LANDSBYGDA ” I M IDDELHAVS - SAMFUNNET Problemet med å beskrive Jesus Hvilke modeller bruker vi? Hvilke forutsetninger har vi mht menneske-
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Om hellige skrifter.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Islam.
Om hellige skrifter.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Tanker, tro og tvil i bibelen….
Islam. Kort info om Islam: Oppstod i Midtøsten på den arabiske halvøya på 600-tallet Kom til Europa allerede på 700-tallet Spredt over hele verden Nest.
Robin og Tomtom. Hans Nielsen Hauge Reiste rundt som vekkelsespredikant, fra Forandret livet til tusenvis av mennesker på sine vandring. Myndighetene.
 Konflikten mellom Israel og Palestina.  CA 6 Mill. Jøder blir drept under 2. VK  Stor sympati for jødene etter 2. VK  Enighet om at jødene skulle.
BIBELEN.
De nye slaverutene.
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
JØDISK TRO OG TRADISJON
Islams fremstilling I media!
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
- til Gud og til andre mennesker
Utskrift av presentasjonen:

Religionskritikk Forbanna religion!!!!!

Hva er religionskritikk? Kritikk av religiøse forbilder, religiøs praksis, eller religionens virkning på samfunnet Har eksistert helt siden tidenes morgen. Moderne filosofi. -> Viktig å være kritisk De som satt med makten hadde neppe fått den utdelt av gud. De kunne derfor ikke gjøre hva de ville. Lese diktet på side 113. Ulykksalige menneskeslekt! Hvilke plager har du ikke av disse skumle gudene som du selv har skapt deg! Hvilke redsler til og med for små barn! Ekte fromhet er jo ikke å varte opp med religiøse fakter og nesegrus tilbedelse, eller ofringer på altere, men å kunne møte det som livet tilbyr deg med sindighet. Charles I av England mente han bestemte fordi han styrte på guds nåde. Dette kostet han hodet.

RELIGIONSKRITIKK? Kommer i mange former Religionskritikk 1 – Futurama Hva er det i religionen som blir kritisert her? Kan vi komme på eksempler som sier det samme? Fred Phelps hate Sweden 2 Religionskritikk 2 – Fred Phelps

Kritikk på bakgrunn av vitenskap og fornuft All religion består vrangforestillinger Ateistisk livssyn Alle former for religion blir kritisert. Religion hindrer oss mennesker fra å bli frie. Kritiserer spes. Islam, kristendommen og jødedommen pga en personlig gud.

Sult Krig Det Ondes Problem Hvordan kan en god og barmhjertig gud tillate alt det vonde som skjer? Svar på dette: Jobs bok i bibelen. Sult Krig

RELIGION OG KVINNEUNDERTYKKING Kvinner mangler frihet i de religiøse lovene Innenfor religiøse samfunn er det tillatt å ikke gi kvinner rett til å delta på samme måte som menn 7. dagsadventister og muslimer nekter kvinner å lede forsamlingen

Kvinner i bibelen Dette er loven om sjalusi: Når en gift kvinne kommer på avveier og gjør seg uren, eller når en mann blir grepet av sjalusi og får mistanke til sin kone, da skal han la kvinnen tre fram for Herren, og presten skal gjøre med henne alt som er skrevet i denne loven. Mannen skal være fri for skyld, men kvinnen må lide for sin misgjerning. 4 mosebok Men hvis beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at piken var jomfru, da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel. For hun har gjort en skammelig gjerning i Israel ved å drive utukt i sin fars hus. Slik skal du rydde ut det onde hos deg. 5 mosebok Flere sitater fra bibelen om kvinner

RELIGION OG KONFLIKTER Religioner har kjærlighetsbudskap, men brukes ofte som rettferdiggjøring av krig. En eller flere sider i konflikten kan si at ”gud er med oss”. Gud er på vår side

Eksempel på konflikt med religiøs undertone Konflikten i Midtøsten - > Israel og Palestina, Israel og nabolandene. Jøder vs. muslimer Balkan på 1990 tallet. Muslimer vs. Kristne Hinduer vs. Muslimer i India Fanatiske muslimer har begått terrorhandlinger flere steder i verden. Korstogene i Middelalderen Kristne vs. muslimer Konflikten i Nord Irland Katolsk kristne vs. Protestanter.

Det er konfl. med Religion mange steder

RELIGION SOM FØRER TIL ANGST OG UFRIHET Barn oppdras uten tro på seg selv. Gud og guds vilje er alt. Ingen personlig utvikling. Slik er det noen som har det i noen familier. ”Gudsforgiftning” ”Hadde gud meint vi skulle drikka kaffi, då hadde han latt kaffien vekse i vårt eige land” Arne Garborg, Fred Mors bok Margaret Skjelbreid 15:10

KRITIKK AV RELIGIØSE FORBILDER OG HELLIGE SKRIFTER Jesus et forbilde også som menneske. Muhammed et forbilde Ser på hva de gjorde, og kritisere dette. Eks. ”Jesus satte folk i bås…” ”Profeten Muhammed giftet seg med en svært mye yngre slektning osv.”

Kan man si hva man vil om folks religion? Hva er for drøyt? Bør man kritisere religiøs praksis? Bør man lage humor av religionen til folk?

STERKE REAKSJONER KLM prester. Kan dette være sårende? Hvorfor/hvorfor ikke? Hva er Blasfemi? Life of Brian

Interessante linker Foreningen Skepsis – skepsis.no Det norske Hedningsamfunn – hedning.no Den amerikanske predikanten Terry Jones brenner koraner