Merking og gradering av turløyper på Vestlandet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NÆRMILJØANLEGG.
Advertisements

Framtidig organisering av friluftslivet i Grenlandskommunene Prosjektet skal:  Drøfte ulike alternativer for hvordan man kan samarbeide om friluftsoppgavene.
FRA PROSJEKT TIL FERDIG KUNSTGRESSBANE
Muligheter for forskning og utvikling i elæring? Haugesund, 9. mars 2004 NVUs fagforum v/Hugo Nordseth.
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
NORGES TURISTBAROMETER Sommersesongen 2014 Prognose for utenlandsk ferie- og fritidstrafikk til Norge.
Hva er Fretex ?.
Samskapelse og partnerskap Eksempler fra Norge
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
Nasjonal Aksjon Lærebedrift Fellesprosjekt LO - NHO
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Informasjon fra fylkeskommunene
E-forvaltningskonferansen Randi Flesland
Vil DU bidra til å gi ungdom med funksjonsnedsettelser ei uke full av opplevelser og aktiviteter? Og samtidig få med deg verdifull erfaring som du kan.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Hvordan lykkes med et prosjekt?
NCE Tourism følger opp med verktøykasse Kaia Finne 7. Februar 2011.
© Bergen kommune Bergen og Hordaland - et sterkt lag Presentasjon av ordfører Gunnar Bakke Torsdag 3 januar 2008.
Sikring av friluftslivsområder Seniorrådgiver Morten Thaulow Molde, 17 juni 2011.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Opplæring for pasienter og pårørende Samlet oversikt over tilbud.
Regionale satsinger i EUs 7. rammeprogram Sverre Sogge Norges forskningsråd.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Den Norske Turistforenings satsing på skole Studieforbundet Natur og miljø, Orkanger 24. april 2004.
Regional transportplan Agder
Kort om Vest-Norges Brusselkontor. Eierstruktur og finansiering Eierstruktur: Vest-Norges Brusselkontor AS eies av Foreningen Vest-Norges Brusselkontor.
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
Kan bedre merking gi turistene større opplevelser i nordnorsk natur?
Kyststier i Akershus Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com.
Positiv fritid!. Hovedmål for NIF Å organisere idrettsaktivitet for alle funksjonshemmede ved at alle særforbundene tar det fulle ansvar for å gi et tilbud.
Organisasjons-struktur
Naturopplevelse for livet
Digital postkasse: Få med innbyggerne! Felles innbyggerrettet kommunikasjon fra offentlige avsendere Februar 2015.
Idrettsrådets ansvar og rolle
FORUM FOR OPPVEKST I SUNNHORDLAND Jan Enerstvedt Dagleg leiar FOS.
FNF Finnmark. FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF har sitt utspring fra et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv (FRIFO), Friluftsrådenes Landsforbund (FL),Friluftsrådenes.
Regionale forskningsfond
Møreforsking; «Alternativer for regionalt folkevald nivå» Møreforsking; Tore Eriksen Politikardag, 24.november 2014.
Vestlandet Fjorder og fosser!.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Regional planstrategi
Livet i havet – vårt felles ansvar Forvaltning av tang og tare i Norge Terje Halsteinsen.
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
Turskiltprosjektet En nasjonal mal for skilting, merking og info knyttet til turruter. Finansieres av Gjensidigestiftelsen (GS) og norske fylkeskommuner.
FORSØKSORDNING | TT- brukere med tunge funksjonshemminger.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Sesjon Stisatsing Anne-Mari Planke, DNT og Morten Dåsnes, FL Presentasjon stisatsing Ivaretaking av sti i kommunal planlegging, Kristin Nordli,
Lars Gotaas Hedmark fylkeskommune Elverum 7. november2013.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF AKERHUS – HVEM ER VI EGENTLIG? v/ Maria R. Tesaker Fylkeskoordinator FNF Akershus REGIONAL PLAN FOR FYSISK AKTIVITET,
Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus
Kristiansund og Nordmøre Næringsforums medlemsundersøkelse Finn Backer
Initiativet var tatt av Pf M&R hvor vi initierte et prosjekt inn i regional delplan for folkehelsene Målet var å få etablert et prosjekt.
”Veien videre for reiselivet i Verdensarvområdet”
Hva er Forum for Natur og Friluftsliv (FNF)?
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Innovasjon Tillit Bred medvirkning.
Demensaksjonen 2017 Bøsseaksjonen og innsamling.
Verdensarvsenter på Bryggen - Status for vårt arbeid
Samarbeid om god helse og livskvalitet
Nasjonalt pilotprosjekt – fase 2
NTP prosessen og samarbeid med andre fylker
Nysatsinga «Mat og reiseliv i Møre og Romsdal – grøn og blå sektor».
Drukningsstatistikk 2017 Redningsselskapet
Friluftslivetshus FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV.
Folkehelse som regionalpolitisk satsingsområde
Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.
Pakkeforløp Psykisk helse og rus Vegen vidare
Regional plan for kultur
Utskrift av presentasjonen:

Merking og gradering av turløyper på Vestlandet Orientering om prosjektet Styringsgruppen

BAKTEPPET

Vårt fokus har vært å sikre midler til infrastruktur Nasjonalt prosjekt: Utbedring av standard og utrulling nasjonalt Vårt prosjekt: Sikre penger til infrastruktur for utrulling på Vestlandet + økt samarbeid! Søknaden til Gjensidige er et historisk samarbeid mellom aktørene på Vestlandet og få til et samarbeid på Vestlandet!

EN INFRASTRUKTUR MANGE MÅLGRUPPER

Friluftsliventusiast Optimalisering! Vi har hatt fokus på optimalisering… en infrastruktur, mange brukergrupper Friluftsliventusiast Lokalbefolkning Turist

Samarbeid! Samarbeidet kom på plass – vi ville få dette til

Pengene manglet, men så…

Om søknaden Søknaden representerer et historisk samarbeidsprosjekt mellom de fire Vestlandsfylkene. Prosjektet skal sikre en koordinert implementering av en felles standard for merking og gradering av turløyper. Hovedmålsetningen er å sikre gode og trygge naturopplevelser for alle brukergrupper. Kort om søknaden – hvorfor gjør vi dette?

Vi skal legge til rette for naturopplevelser for alle brukergrupper Resultatet av dette skal være: Økt trivsel Økt aktivitet Økt helsegevinst Økt attraktivitet for regionen   Målgruppen er: Lokalbefolkning Gjestearbeidere Ferierende gjester Regional effekt: Et felles løft for Vestlandet der man utnytter kompetansen og ressursene i frivillig, offentlig og privat sektor. Målet vårt!

Hvem står bak søknaden? De fire Vestlandsfylkene representert ved: Fylkeskommunene Norges Jeger- og Fiskerforbund Forum for natur og friluftsliv DNT Friluftsrådet Vest NCE Tourism Fjord Norway Vi ønsker å samarbeide – både regionalt og nasjonalt. Vi ønsker å bidra til at den nasjonale standarden blir bedre!

Organisering Vi har organisert oss på følgende vis! Gavemottaker Styringsgruppe Rogaland Lokal tildelingsgruppe Hordaland Lokal tildelingsgruppe Sogn og Fjordane Lokal tildelingsgruppe Møre og Romsdal Lokal tildelingsgruppe Vi har organisert oss på følgende vis! Lokale tidlelingsgrupper skal sikre lokal forankring og kunnskap om behovene lokalt.

Gavemottaker Forum for natur og friluftsliv (FNF) mottar gaven fra Gjensidige på vegne av fellesskapet FNF er et bredt sammensatt samarbeidsforum for frivillige natur- og friluftslivsorganisasjoner på fylkesnivå, som skal fange opp viktige saker som har betydning for natur og friluftsliv i det enkelte fylke.

Styringsgruppen Vegar Bellingmo, Møre og Romsdal fylkeskommune Roger Hustad, Norges Jeger- og Fiskerforbund Møre og Romsdal Joar Helgheim, Sogn og Fjordane Fylkeskommune Einar Husebø, Forum for natur og friluftsliv Sogn og Fjordane Einar Grieg, Hordaland fylkeskommune Eli Vitten, Rogaland fylkeskommune Kaia Finne, NCE Tourism Fjord Norway Helene Ødven, Bergen Turlag Oddvin Øvernes, Friluftsrådet Vest

Lokal tildelingsgruppe Lokal tildelingsgruppe per fylke 3 – 5 representanter Representanter fra Det frivillige Reiselivet Det offentlige Informer om hvem som sitter her!!!!

Styringsgruppe - Hordaland Fritjof Fosse, Bergen og omegn Friluftsråd Einar Grieg, Hordaland fylkeskommune Gunnar Brynjulfsen, Askøy kommune Helene Ødven, Bergen Turlag / DNT Karen Løfall Våge, destinasjon Sunnhordaland

HVORDAN SØKE OM MIDLER?

Overordnede krav Søknaden må bygge på ”Nasjonal standarden for merking og gradering av turløyper” Det må ligge et lokalt samarbeid til grunn for prosjektet Det er krav om 50% eigeninnsats i prosjektet (i form av dugnad og/eller egne midler) Ferdig utfylt søknadsskjema – inkludert plan for drift og vedlikehold + avtale med grunneier

Vi kan gi støtte til følgende Merking og gradering Infrastruktur (skilt og informasjonstavler) Innholdsproduksjon (informasjonstavler, brosjyrer og internett etc. ) Utarbeiding av planverktøy Arbeid i felt Nivå/type Alle graderinger/vanskelighetsnivå Alle aktiviteter (i første omgang de som er nevnt i søknaden) Rundløyper om mulig Fokus på prosjekter i nærheten av bo- og oppholdsområder

Prinsipp for tildeling Vi skal legge til rette for at flest mulig lokalsamfunn skal nyte godt av midlene Vi setter krav til lokalt samarbeid (innbyggere, reiseliv, kommuner, grunneiere og frivillige organisasjoner) Vi har utarbeidet et standard søknadsskjema (husk grunneieravtaler!) Vi setter krav til egeninnsats (250 per time,-) Vi setter ingen maksgrense på beløp Midler som ikke blir brukt i respektive fylker blir tilbakeført til styringsgruppen som deretter fordeler ut ikke-brukte midler ut fra behov Midlene må være brukt opp senest 1. november året etter tildeling, ellers tilbakeføres de til den fylkesvise potten. (Det vil være mulig å søke om forlengelse)

Hvem kan søke? Frivillige organisasjoner, destinasjonsselskap, enkeltaktører og kommuner kan stå som avsender Vi setter ikke krav til en gitt modell, men vektlegge samarbeid mellom frivillige organisasjoner, reiselivsorganisasjoner, kommuner og grunneiere. Husk plan for vedlikehold og grunneieravtaler!

Vi har fokus på følgende aktiviteter Vandring Sykling Ski (langrenn og tur/topptur) Padling (startpunktskilt/informasjon) Fokus på informasjonstavler Dybdeinformasjon om området og andre aktiviteter

Ta standarden i bruk! Oppdaterte versjoner skal foreligge før dere starter i felt. Bruk det (spar både tid og penger!) Nasjonalt prosjekt: Revidering av vandring Regionalt prosjekt: Revidering/ utarbeiding av underlag til sykling, ski og padling Fokus på standardisering av innhold på skilt Utarbeiding av mal, tekster (norsk, engelsk, tysk), kartløsninger, etc.

Fargekoder

Verktøykassen

Søknadsfrist 18. mars (Oppdatert mal 15 Søknadsfrist 18. mars (Oppdatert mal 15. april) Svar til søker i begynnelsen av mai

Les mer på nettet! Last ned søknadsskjema og informasjon på nettet. Ta kontakt med Einar Grieg Samtlige dokumenter finner du her: http://www.hordaland.no/Hordaland-fylkeskommune/Kultur/Idrett-og-friluftsliv

Levering av søknadsskjema Hordaland Hordaland Fylkeskommune PB 7900 5020 Bergen Kontaktperson: Einar Grieg Tlf: 900 72 543  einar.grieg@post.hfk.no

LYKKE TIL!