Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forskning om demens og teknologi
Advertisements

Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
Norwegian Ministry of Labour and Government Administration
Bruk av GPS for personer med demens – erfaringer fra Trygge spor
Hvilken samfunnsnytte har ergoterapi?
AVLASTNING Melhus
Velferdsteknologi Velferdsteknologi åpner for at pleietrengende kan bo lenger hjemme under trygge og gode forhold Johan Ivarson Adm dir Telenor Objects.
Forebyggende arbeid satt i system
Bruk av velferdsteknologi – Hvor trykker skoen?
Gode velferdstjenester i fremtiden NHO, 28. november 2013 Kristin Vinje.
Finansbyråd Kristin Vinje, 4. juni 2013
Kan teknologi erstatte hender?
"Bo lenger hjemme".
Rettigheter og muligheter for pasienter og pårørende
Arena Helseinnovasjon, Kick off 3. februar 2011
Møte med bydelseldrerådene 10. april 2014
Jeg vil bo hjemme så lenge jeg kan! Et besøk i fru Paulsens leilighet
Bruker- og medarbeiderundersøkelser 2012 – Tilnærming, hovedkonklusjoner og resultater KONGSVINGER KOMMUNE.
NAV Hjelpemiddelsentral Oppland
Demensteam Lier Kommune
Norsk Ergoterapeutforbunds lederseminar De nye helsetjenestene Mette Kolsrud Forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund.
Velferdsteknologi og ergoterapi
Skien kommune.
Som bakteppe i arbeidet ved Voksenhabiliteringstjenesten
Et utfordrende - men spennende samarbeid mellom pårørende og helsepersonell Offentlige dokumenter om samarbeidet ml helsepersonell og pårørende v/Hanne.
Forebyggende arbeid satt i system. De fleste eldre er friske, men de fleste syke er eldre.
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
OM INNOVASJON I OMSORG ”Utrede muligheter og foreslå nye innovative grep og løsninger for å møte framtidas omsorgsutfordringer” Utvalgsleder Kåre Hagen:
Høstkonferansen 2014 Kløveråsenseminaret
FoU-dag 4.juni 2014 Copyrights prosjektleder Gunnbjørg Furuset 2013.
Prosjekt velferdsteknologi Trygghetspakke
HVORFOR TENKE NYTT? i verdens beste velferdsstat…
Hjemmene blir intelligente – nye muligheter for omsorgstjenestene
1 Status i lovverket om GPS seniorrådgiver Arne Erstad Seminar i velferdsteknologi, Bergen kommune den 6. juni 2013.
Hei mitt navn er HH og velkommen
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
HVORFOR TENKE NYTT? i verdens beste velferdsstat… NOU 11:2011 Innovasjon og omsorg ”Utrede muligheter og foreslå nye innovative grep og løsninger for å.
Selv om det er forskjellig hvor langt de ulike kommunene har kommet i VFT satsingen så er mange store utfordringer der samme. Mange ulike fagsystemer.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Solrunn Hårstad Prosjektleder Velferdsteknologi GLOPPEN KOMMUNE JANUAR 2015 BRUK AV VELFERDSTEKNOLOGISKE LØSNINGER I PLEIE OG OMSORGSETATEN PROSJEKTER.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
Foreløpige arbeidsdokumenter Oppdatert per 7. januar Nasjonalt velferdsteknologiprogram Om velferdsteknologiprogrammet – EPJ-leverandører.
Gjennomgang av anbudsprosess for innkjøp av ny mottakssentral for trygghetsalarm i Kristiansund kommune P rosess og vurderinger Atle Betten, Rådgiver/Prosjektleder.
Velferdsteknologi i liv som skal leves - også i Haugesund Therese Sivertsen Fagsjef Velferd, Smartly AS.
Agdersamling 13 sept kommunal responssentertjeneste og felles anskaffelse av trygghets- og varslingsteknologi Agdersamling 13. september 2016 Prosjektleder.
Program for interkommunalt nettverksmøte for innovasjon og velferdsteknologi Rogaland den 3.september 2015 på rådhuset i Eigersund Vi serverer enkel.
Velferdferdsteknologi – Hva er det helhetlige bilde? Velferdsteknologiseminar 19. november 2015, Honne konferansesenter Åshild Sæther Engen, Terningen.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Velferdsteknologi.
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
VELFERDSTEKNOLOGI I SØR-ØSTERDALEN
TRYGGHETSSKAPENDE TEKNOLOGI i TELEMARK
Helsefremmende tilbud til eldre - Evaluering av ny metode 2017
Statusrapport Velferdsteknologi
Statusrapport Velferdsteknologi
Velferdsteknologi Innovatoriet har flyttet til Sande
Grenseregionalt Forum 2017
Statusrapport Velferdsteknologi
Hvorfor – Hvem – Hvordan?
Berit K. Teige, forskningssjef/seksjonsleder FIU
Innovation Camp Terningen Arena 17. – 18.april 2013
Hva er kommunenes utfordringsbilde ? Perspektiver fra Lindås kommune

Selvstendig, trygg og aktiv med GPS i Larvik
Implementeringsprosjekt - velferdsteknologi i Tønsberg kommune
Læringsreiser Mandat Veien fremover Organisering
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Reformen «Leve hele livet «innebærer ikke at
Utskrift av presentasjonen:

Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg 30.4.2013

Hva er velferdsteknologi? «Med velferdsteknologi menes først og fremst teknologisk assistanse som bidrar til økt trygghet, sikkerhet, sosial deltakelse, mobilitet og fysisk og kulturell aktivitet, og styrker den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen til tross for sykdom og sosial, psykisk eller fysisk nedsatt funksjonsevne. Velferdsteknologi kan også fungere som teknologisk støtte til pårørende og ellers bidra til å forbedre tilgjengelighet, ressursutnyttelse og kvalitet på tjenestetilbudet. Velferdsteknologiske løsninger kan i mange tilfeller forebygge behov for tjenester eller innleggelse i institusjon » NOU 2011:11 ”Innovasjon i omsorg”

Formål forbedre brukernes mulighet til å mestre egen hverdag at flere kan bo lenger i eget hjem til tross for nedsatt funksjonsevne forebygge eller utsette institusjonsinnleggelse øke brukernes og pårørendes trygghet, og avlaste pårørende for bekymring øke brukernes og pårørendes deltakelse i brukernettverk og mulighet til å holde løpende kontakt med hverandre og med hjelpeapparat

Velferdsteknologi Trygghets- og sikkerhetsteknologi trygghetsalarmer er den mest brukte løsningen i denne gruppe utvides med varslings- og lokaliseringsteknologi og ulike former for sensorer Kompensasjons- og velværeteknologi Hjelpemidler som kompenserer for sviktende hukommelse eller ved fysisk funksjonssvikt omfatter også teknologi som gjør hverdagslivet enklere, som f.eks. styring av lys og varme Teknologi for sosial kontakt bistår mennesker med å komme i kontakt med andre, som f.eks. videokommunikasjonsteknologi Teknologi for behandling og pleie Automatisk måling av blodsukker, blodtrykk mv. er eksempler på slike tekniske hjelpemidler

Hva skal skje i kongsvinger 25 brukere skal være med i en pilot der vi skal teste ut en del sensorer. Piloten kjøres over 3 måneder Brukergruppen er først og fremst eldre med ulike hjelpebehov Holt HDO, Austmarka HDO og hjemmebasert Brandval er arbeidsplassene som vil delta i piloten Vil teste ut brukervennlighet, pålitelighet og nytteverdi Har mål om å avklare og anbefale finansieringsmodell Etablere hensiktsmessig alarmmottak Ny oppstart for pilot er 1. september Vil arrangere kick-off-seminar i Rådhus-teatret Demoleilighet er klar i slutten av mai måned Har nettverkssamarbeid med Værnesregionen og Alta kommune Sensorene vi skal teste ut er (med unntak av GPS foreløpig):

Hvordan fungerer det? .. Shepherd Drift Alarmsentral Pasientjournalen Mobil omsorgsløsning Pårørende Shepherd Meldingshåndtering Aksesskontroll Formatkonvertering Utstyrsbibliotek Internett / GSM Gateway ..

Erfaringer med velferdsteknologi Mye umoden teknologi Er ett av virkemidlene for å løse fremtidens omsorgsutfordringer Erfaringer fra Danmark er at innføring av velferdsteknologi ofte må virke sammen med en faglig omstilling fra passiv hjelp til mer aktiv hjelp av brukerne i hverdagen Kartlegging av behov er avgjørende for å sikre at teknologien dekker de behov den er ment å dekke, og er i tråd med det som er praktisk og organisatorisk mulig i kommunen Må stille krav til leverandørene