Høringsmøte med Bokføringsstandardstyret 25. februar 2008.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Astrid Øksenvåg Rådgiver EKOR AS
Advertisements

Hanne Opsahl Fagsjef regnskap NARF
Slik bruker du vår nettbutikk!
Tilbyder konferanse Utvidelse av kjøleanlegg
Ferdige veiledere høring fra –
Knut Erik Lie, NKRF Endring i bokføringsreglene KomRev Trøndelag IKS - 9. og 10. desember 2013.
KomRev Trøndelag IKS Spillemiddelsøknader 2013 Nye Idrettens Hus, Terje Wist Ass. revisjonsdirektør 24. september
Forslag til endringer i verdipapirforskriftens bestemmelser om lydopptak Caroline Valmot Verdipapirseminaret 5. juni 2008 Høyres Hus.
Regnskap hos Econ AS.
Hovedendringer Ansvarlig samordner er opphevet
Regnskapsorganisasjon Regnskapssystemer Nettstudier Hva er et (godt) regnskapssystem? Plikt etter loven Ditt arbeide med lovsamlingen Jf.
Temadag 2012 Mva og mva.komp Nov / Des 2012.
Bokføringsloven Nov/des 2011 Temadager 2011.
{ Bokføringsloven Av Valeria, Anita, Zorka og Jing.
Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN
Om personopplysningslovens betydning for forvaltningens beslutningssystemer og nettsider Dag Wiese Schartum, AFIN.
Sikring av personopplysninger i offentlig forvaltning Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Informasjonsplikt og uttalerett
Innhold: Kommunens ansvar ved kjøp av tjenester Gjeldende avtaler innenfor helse – og renholdstjenester Gjennomgang av gjeldende avtaler etter ”Adecco-saken”
Nytt HR-system  Info lederforum
Enhet for mangfold og integrering
Offentlige anskaffelser 5 Gjennomføring av konkurranser
Endringer av rutiner knyttet til bilagsbehandling for UiB
Agenda BI Sjekkpunkter for at de formelle regler i bedriften er fulgt. (Henvisning mot Bokføringsreglene og annet) Avstemming … og noe om periodisering.
IT-kontrakter Mislighold.
Regnskapsprogrammet Praktisk arbeid Arbeidsgangen Bilagene konteres og registreres i vinduet for bilagsregistrering. Inn og utbetalinger til kunder og.
Svein Erik Bärnholdt Akershus fylkesskattekontor
Bakgrunn Kunnskapsdepartementet (KD) ba i brev av til universiteter og høyskoler om at det innen utgangen av 2009 var utviklet løsninger for,
Rutiner vedr. lønn eller næring Brukerforum 12. og 25. mai 2009 Økonomiavdelingen Ellen Marit Ribland.
Gode råd om regnskapsførsel
Offentlighet og partsinnsyn
Dokumentasjon av rettslige beslutningssystemer Dag Wiese Schartum, AFIN.
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
Fagdag spillemidler Steinkjer 28. august 2014
Ny våpenforskrift. Bakgrunn Forskjellsbehandling Politidirektoratets ”rundskrivsvelde” Generelt behov for revisjon.
Om personopplysningslovens betydning for systemutvikling Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk (AFIN), UiO.
Forventninger til økonomen
KomRev Trøndelag IKS Dokumentasjon av balansen Bokføringsloven §11, forskriftens kapitel 6 Ved utarbeidelse av årsregnskap skal det foreligge dokumentasjon.
ADR & SCANNERKORT. Automatic Delivery Rewards (ADR) Den enkle måten å handle produkter på, med levering hver måned. Du har fordelen av en rabatt på 5.
Dokumentasjon av rettslige beslutningssystemer Dag Wiese Schartum, AFIN.
Mulighetenes Oppland «Kontrakt, hva er viktig og hvorfor» v. Ola Selvaag.
Om personopplysningslovens betydning for forvaltningens beslutningssystemer og nettsider Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk, AFIN.
Om personopplysningslovens betydning for systemutvikling -grunnkrav Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk, AFIN.
Krav til sikring av personopplysninger Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Friskolesamling vgs Oslo mars Inntak og vurdering av elevens rett til videregående opplæring Kan ikke ta inn elever dersom man ikke er sikker.
Figur 1-1 Regnskap, et eksempel Figur 1-2 Rapportering av økonomisk informasjon.
Tilbyderkonferanse Anskaffelsesprosess – produksjon og levering av blanketter Ref
EØS Inkontinensprodukter Innkjøpsseksjonen Tilbyderkonferanse.
Tilbudskonferanse for kjøp av avlastningstjenester Konkurransegrunnlaget - Prosedyre for gjennomføring av anskaffelsen Byrådsavdeling for helse.
Merverdiavgift. Hva er merverdiavgift? Merverdiavgift er en avgift (penger) man betaler til staten ved salg av varer og tjenester Beregnes som % av salgspris.
Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent.
Regnskap og regnskapsrutiner

Regionale Forskningsfond Hovedstaden
Dag Wiese Schartum, AFIN
CoP (Sett inn navn på fagnettverket)
Driftsbudsjett og regnskap
First Level Controller
Dokumentasjon av rettslige beslutningssystemer
Revisjon av sentral godkjenning våren 2017
Dokumentasjon og systemutvikling som regelverksutvikling
Offentlige anskaffelser Rammeavtaler
ADR & SCANNERKORT.
Verktøykassen.
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Verktøykassen.
Læringsmål Når du har studert dette kapitlet, skal du kunne
Regnskapsavslutningen: Anordningsprinsippet og sentrale frister
Utskrift av presentasjonen:

Høringsmøte med Bokføringsstandardstyret 25. februar 2008

Lovbestemte spesifikasjoner - utarbeidelse •Bør endres fra ”skal utarbeides” til ”skal kunne utarbeides” •Presisering: Dersom den bokføringspliktige velger å produsere og oppbevare spesifikasjonene fysisk avbrytes ”skal kunne utarbeide”-kravet

Oppbevaring •Kassaruller; omklassifisering fra primær- til sekundærdokumentasjon •Timelister og inngående pakksedler i bygg- og anleggsvirksomhet; stiller oss bak NHO-brev om behov for tillempninger •Korrespondanse som gir vesentlig tilleggsinformasjon; vurdere berettigelse og eventuelt innhold •Elektronisk tilgjengelighet –Kassebok o.l. på excel; unntak fra tilgjengelighetskravet –Behov for klargjøring av hva kravet innebærer (jf. GBS 4; søkbarhet)

Oppbevaringsmedium •Jf. bestemmelser som krever oppbevaring på papir: Originale timelister på papir i bygg- og anleggsbransjen, dokumentasjon av reise- og oppholdsutgifter (?), varelagerlister –Bør kunne scannes og oppbevares elektronisk

Kontantsalg – motpartsregistrering og dokumentasjon •Forsvarer kontrollverdien kostnadene ved å etterleve kravet? •Bør minst vurdere en beløpsgrense for reskontroføring også av kontantbetalte innsatsfaktorer mv. •Angivelse av kjøper på kjøpsdokumentasjonen: –Grunn til å la kravet utgå i sin helhet? Formålsbeskrivelse tilstrekkelig... –Hvis grense for reskontroføring; tilsvarende for kravet om angivelse av kjøper (følges ad hverandre) •Sekundært: Fordoble dagens beløpsgrense –Bankkort-ID tilstrekkelig som angivelse; kan med fordel presiseres •Utlegg via ansatt; også å forstås gjeldende for varekjøp som er innsatsfaktor mv. for bedriften det handles for •Krav til trykk- og papirkvalitet for utsteder av salgsdokumentasjon - > kjøpsdokumentasjon Kunde- og leverandørspesifikasjonen generelt •Adgang til å føre tilfeldige kunder på felles konto; som en praktisk tillempning

Salgsdokumentasjon •Dokumentasjonsdato –Slingringsmonn for å kunne sette datoen tilbake i forhold til utstedelsestidspunktet, av hensyn til den regnskapsmessige periodiseringen •Nummerering av salgsdokumenter; ”merket på annen måte” –Uklart; bør konkretiseres (evt. fjernes?) •Tidspunkt for utstedelse – bør utredes med sikte på praktikable regler: –Leieavtaler –Web-handel

Fast kasse •Bør åpnes for en sammenslåing av ensartede bilag i bokføringen Dokumentasjon av lønn •Utstedelse senest ved utbetaling av de aktuelle ytelsene i stedet for på det tidspunkt det er anledning til å få de aktuelle ytelsene utbetalt Reise- og oppholdsutgifter •Kravet til sporbarhet; behov for klargjøring

Dokumentasjon av priser •Vedrørende kravet om at prisoversikter skal dateres og signeres av den som er ansvarlig for prisene –Ikke alltid like enkelt i praksis, jf. fysisk avstand mellom utsalgssted og prisansvarlig (jf. f.eks. kjedevirksomheter der det ofte er kjedeledelsen som er prisansvarlig) – bør tas i betraktning i evalueringsarbeidet Behov for klargjøring •Bokførings- og kontospesifikasjon: ”Andre relevante behandlingskoder” •Forståelsen av ”ledende ansatte” •”Utkjøring” fra kassaapparat -> klokkeslett Annet •Hvis godkjenningsordning for kassaapparat mv. (tas ikke stilling til det her): Lempelig overgangsordning i forhold til å måtte anskaffe nytt, godkjent kassaapparat

Forskriftshjemmelen •Rekkevidden bør vurderes; er i dag svært vid – prinsipielt betenkelig Takk for oss!