Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Substitutor tegn en forklaring med hjelp av mentale rom
6:0 FORSVAR MED FREMSKUTTE 3-ERE Laget av Kenneth Gabrielsen
Vi har to typer tekster i fagplanen i norsk.
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
Lilandspeiderne Informasjon.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Hvordan intervjue en forsker?
Virkemidler og komposisjon
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
Det hele mennesket griper gleden i bevegelsen
Nettvett.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Historiefaget i skolen
1. Politikeren har vært den drivende kraft til å få nedlagt stedets største industribedrift, noe som vil betyr arbeidsløshet for mange hundre mennesker.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Skaperen, ordneren og danseren
Hvem er Jesus?.
En måte å lese Bibelen på
KJØNNSROLLER Hva er det?.
Abort - Mål s. 36 Reflekter over etiske temaer knyttet til abort
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Roman- og novelleanalyse
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
Ord er ikke alt ! - Råd og tips om det å presentere et budskap Norsk Sykepleierforbund, medieseminar for tillitsvalgt 3 nov 2009 Erik Dale – sykepleier.
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun.
Potpourri.
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Kubismen.
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet Kapittel 10 oppgave c.
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
© Diakonikurs.com1 Livshistorie Velkommen til kurs.
Fra ord til liv Februar 2010.
12 Reflekterende lesing.
Problemet og løsningen:
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Vekst etter kriser. Bodø 13. juni Odd J. Eidner
Godt Håp Eivind Rognsvåg
Litterære virkemidler
Å snakke med seg selv, fali det?
Drop-In metoden i skolen
Kroppen som Gud har villet
KOMMUNIKASJON MED SPILLERE OG MEDIA. PÅ BANEN…OG UTENFOR BANEN AKTØRER Spillere, lagledelse, publikum, media DOMMEREN Ærlig, blid, tydelig, seg selv,
Velkommen til foreldremøte.
Ny barnehage – ny førskolelærerrolle?
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
DRAMA.
O PPGAVE 28 Side 151 – 152 Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet.
PREPOSISJONER.
Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.
Samhandling med eldre Tekst, figur, bilder etc.. Hvem er de eldre?
 Oslo er Norges hovedstad og en stor by  Den ligger i Sør- Norge på Østlandet  Oslo er både en kommune, et fylke og en by  Den har litt over
Idoler & idealer. Et trygt rom Her er du velkommen som den du er Du er en bra person akkurat slik du er Ikke si og gjør noe du ikke selv vil Ha respekt.
AKVARELL MALING Fargeperspektiv. diskutere hvordan kunstnere i ulike kulturer har framstilt mennesker gjennom tidene, og bruke dette som utgangspunkt.
Kapittel 10: Relasjon mellom kunde og merket
Beina og skjelettet Kroppens byggverk.
1 Kommunikasjon.
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist.
Fest & følelser Velkommen
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Venner & valg Velkommen.
Sinne Film:
Utskrift av presentasjonen:

Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er med et bilde. På et bilde maler eller tegner man på noe som er flatt, og maleren må skape en illusjon av romlighet. Skulptur er noe man kan bevege seg rundt, ta på, sitte på eller gå inn i.

SKULPTUR-ELEMENTER: Størrelse: Det er mennesket som skaper og opplever skulpturer. Vi ser størrelsen på en skulptur sammenlignet med målene på vår egen kropp. En skulptur som er 10 cm stor kan vi holde i hånden og se sammenhengende (se Venus fra Willendorf), mens en skulptur som er 10 meter høy må vi bevege oss rundt eller gå på avstand for å oppleve.

Form: Formen kan være åpen eller lukket. Vi bruker uttrykk som konveks; at den er hul, eller konkav; at den svulmer utover. Bevegelse: Vi kan oppleve bevegelsen i en skulptur som dynamisk eller statisk. En figur som ser ut som den er på vei til å gjøre noe, vil virke dynamisk, i motsetning til at noe som er i ro vil virke statisk.

Balanse/ubalanse: Tenk på din egen kropp når du "holder balansen". Du må holde kroppen på en spesiell måte for at den skal være i balanse. Dette er også et av virkemidlene som skulptøren bruker. Hva forteller Venus fra Meudon om tyngde/letthet- balanse/ubalanse- statisk/dynamisk?

KeramikkOppgaven – 8 uker Du skal lage en skulptur i leire med utgangspunkt i menneskekroppen Skulpturen din skal reflekter en følelse eller et uttrykk. Den kan være av en kroppsdel - fortrinnsvis arm, hånd, fot eller hode - eller hele kroppen. Du skal skaffe deg en bevissthet i forhold til størrelse, form, bevegelse, balanse/ubalanse Du skal lage minst to skisser i forkant, føre logg og være bevisst på disponering av tida.

Carl Nesjar Carl Nesjar er maler, grafiker og skulptør. Nesjar vokste opp dels i Larvik og dels i New York. Carl Nesjar er kanskje aller mest kjent for sine helårsfontener Nesjar samarbeidet med Picasso om flere monumentskulpturer. Han samarbeidet med Picasso i 16 år.

Helårsfontener

Picasso

Gustav Vigeland ( ) Vigelands navn er først og fremst knyttet til det store skulptur- og parkprosjekt innenfor Frognerparkens område som har fått navnet Vigelandsparken. I ca. 40 år arbeidet han med å modellere skulpturene og skapte selv også den arkitektoniske rammen omkring dem. Fra fosteret til oldingen har han gjengitt mennesket i alle livets stadier og skildret menneskenes forhold til hverandre, barn og voksen, mann og kvinne, de gamle og barna. De fleste av gipsmodellene til parkens skulpturer er utstilt i museet.