SIO- Folkehelse.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Utprøving av kursopplegg Bergen, 28. og 29. januar 2013
Advertisements

Elsie Brenne, prosjektleder, kst. folkehelsesjef
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Hva er Fretex ?.
Utarbeidet i tilknytting til deltagelse i Kompetanseprogrammet
Prosjekt Skadestatistikk - Bakgrunn Møte i referansegruppen 17. september 2004.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Gruppebasert livsstilsendring for sykelig overvektige
s. 1 Møte Nordlandsløftet Narvik, den
VI ER I OMSTILLING – HVA NÅ?
Trondheim Helseklynge
Praksiskonsulentordningen i Norge
Prosjektet ”Nasjonalt pasientregister for muskelsyke”
Regional utvikling i Sør-Trønderske kommuner ved hjelp av IKT: Sør-Trøndelag fylkeskommunes rolle som regional utviklingsaktør innen fagfeltet IKT Prosjektoppgave.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Teamarbeid ved Avdeling for IT: Utarbeidelse av handlingsplaner Jan Høiberg Personalseminar, Hydra,
Gratulerer NSF Sør-Trøndelag 100 år Bårdshaug 23 mai 2013 Diabetessykepleier Anna Kristoffersen Frøya kommune.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Studenter og Rus 8 læresteder studenter, én per 1000 i Velferdstinget 5 i arbeidsutvalget 7 åpne møter i året 10 millioner.
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Bakgrunn for KOLS/O2-prosjekt:
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Regionalt kompetansesenter odontologi M-N Presentasjon Fylkesutvalget
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
Mini-Gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 28 uke 42, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kreftprosjektet i SIO helseregion SIO- samling for kommunekoordinatorer og prosjektledere Orkdal Rådhus 19. september 2012.
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Nettverk Knutepunkt Sørlandet helse- sosial- omsorg
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Utveksling av elektroniske helseopplysninger Storskala utbredelse Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, prosjektleder.
Brukerforum 2012 Vigo Voksen Sola strand hotell Stavanger Brynjulf Bøen Daglig leder Vigo IKS.
Hva skjer i Troms etter avsluttet prosjekt Sjumilssteget i linjeorganisasjonen.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Folkehelsearbeid i Lier kommune
HKH – Hurtig Kartlegging & Handling Ingelin Tangestuen - prosjektleder
Resultater etter KBLs opplæring i husleieloven og forvaltningsloven
Evaluering av publiseringsindikatoren Oppfølging fra Det nasjonale publiseringsutvalget Vidar Røeggen Seniorrådgiver Universitets- og høgskolerådet.
Myndiggjorte medarbeidere – mer aktiv omsorg
Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon
Kompetanse for framtidas barnehage egg/Barnehager/Rapporter%20og%20plan er/Kompetanse_for_fremtidens_barnehag.
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Storskala utbredelse av elektronisk utveksling av helseopplysninger Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, prosjektleder.
ARK ved UV. Hva er ARK – Arbeidsmiljø og klimaundersøkelse ved UiO Utarbeidet for sektoren av en gruppe forskere ved UiO, UiB, UiT, NTNU Har et teoretisk.
Sentral støtte til lokal innsats Direktør Bjørn-Inge Larsen.
NASJONALT SENTER FOR MAT, HELSE OG FYSISK AKTIVITET.
Regionale forskningsfond
Kristiansand kommune Bosetting ved løslatelse. Status per i dag Lite fokus på bosetting ved løslatelse Mye fokus på bostedsløshet.
Eksternt finansiert virksomhet TDI-modellen EFV-V prosjektet september 2013.
Veien videre…. Tilgjengelige midler  DIFI: 60 mill kr i 2009 – 20% medfinansiering  Søknadsrunde 11. mai og 1. september 2009  KS  Initiativ til fellessøknad.
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
Fra kunnskap til handling og fra handling til kunnskap
Medvirker partnerskapsmodellen til mobilisering og folkehelsearbeid? Marte Hanche-Dalseth Folkehelsekonferanse, Alta
Frisklivssentral – samling Molde Fjordstuer
Før, under og etter gjennomføring – hva skjer?
Orientering om status for spesialistutdanningen for leger
Evaluering – veien videre
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Vi er i omstilling – hva nå?
Presentasjon av status for Haugalandet vannområde i VRU
Hvordan støtte kommunene med å få oversikt over folkehelsen – og kommer vi videre fra oversikt til handling? Sigri Spjelkavik – rådgivar folkehelse.
Ung i Agder 2019.
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

SIO- Folkehelse

Prosjektstilling – Regional Folkehelsekoordinator Prosjektet fikk tildelt prosjektmidler fra Sør- Trøndelag Fylkeskommune og Fylkesmannen i Sør – Trøndelag til en prosjektstilling for folkehelsekoordinator i ett år. Prosjektet manglet før oppstart forankring i de 12 kommunene i SIO. Det var ikke fastsatt en klar retning og målsetning ved prosjektoppstart. Det har derfor vært utfordrende å jobbe uten forankring i kommunene og fastsatte rammer for prosjektet. Det er i dag ingen signaler eller konkrete tilbakemeldinger for en videreføring av prosjektet og Regional Folkehelsekoordinator.

Avslutning av prosjektet I samråd med STFK er det avtalt hvilke områder prosjektet skal jobbe med ut 2012. Det er også avklart at prosjektet avsluttes i 2012 og ikke 31. januar 2013. Dette er de fire hovedområdene STFK og FMST ønsker at prosjektet skal fokusere på de siste 4 mnd. Prosjektrapport Utvikling av spørreskjema Oppfølging av Fiskesprell og forankring av modellen ”helsefremmende barnehager i Skaun Kommune” Dokument som gir forslag til føringer for lokale kommunale delplaner for folkehelse

Resultat prosessarbeid i folkehelsegruppen Dette mener gruppen er viktig i forhold til folkehelse på et regionalt nivå i SIO: Det er viktig at folkehelse bevares som en egen del i SIO. Folkehelse er en skal – oppgave i loven. Viktig at ny leder i SIO fokuserer på folkehelse. Behovet for regional folkehelsekoordinator vurderes ikke som nødvendig og at kommunene ikke har ressurser til en slik stilling. Kommunene har i dag vansker med å få omdisponert ressurser til egne folkehelsestillinger lokalt. Gruppen mener det er behov for prosjektfinansierte folkehelsestillinger med klare målsetninger. Det er behov for kompetanse på forskning, utvikling og verktøy for vurdering av eksisterende tiltak i kommunene. Det er også behov for hjelp til utvikling av måleverktøy og analyser av kommunenes helsetilstand. Det vil også være nyttig mener gruppen å få bistand til å utarbeide tallmateriale rettet mot politikere og beslutningstakere i kommunene Viktig at SIO jobber med større prosjekter inn mot folkehelse Viktig at det er folkehelsenettverk i SIO. Ser at det er behov for nettverk på ulike nivå, både fag og leder nettverk

Samling 8. november for folkehelsegruppen Ettersom prosjektet ikke videreføres i 2013, ble det diskutert om det var hensiktsmessig med en samling den 8. november. Det ble besluttet at det var viktig å gjennomføre samlingen og at innholdet for samlingen skal være å se på veien videre for det regionale folkehelsearbeidet i SIO. Det ble fremmet ønske om at ny leder for SIO deltar på denne samlingen.

Prosjektet har Utarbeidet prosjektplan Sendt inn prosjektsøknad til Helsedirektoratet, Regionalt Forskningsfond og Sør- Trøndelag Fylkeskommune og Fylkesmannen i Sør- Trøndelag. Prosjektsøknaden gjelder søknad om prosjekt for utvikling av spørreskjema som skal kartlegge om folkehelsearbeidet i kommunene angår hele bredden av avdelinger og enheter. Egen forskningsprotokoll er laget for prosjektet. Dannet en regional arbeidsgruppe for folkehelse, hvor første samling ble avholdt 31. mai 2012. Partnerskapsavtaler med Tannhelsetjenesten Sør- Trøndelag og Diabetesforbundet Opprettet samarbeid med NTNU og St.Olavs Hospital Utarbeidet utkast til føringer for regional handlingsplan for folkehelse med konkrete tiltak og satsningsområder Medvirkende til oppstart av FoU- samlinger i Sør- Trøndelag, hvor STFK samarbeider med NTNU. Innvilget ca. 40 000 kroner til Fiskesprell aktivitet i regionen. Organisert kurs i Fiskesprell høsten 2012 Oppstart med utvikling av en modell for helsefremmende barnehager i Skaun Kommune www.siohelse.no Rådgivende aktivitet ut i kommunene etter forespørsel Oppstart med konstruksjon av spørreskjema. I forbindelse med dette vil det bli utført enkelte intervjuer ut i kommunene